iPhone 5
Gadgeturi,  Video

iPhone 5 sa lansat cu noi performante

iPhone 5

Asteptarea a luat sfarsit iPhone 5 cu iOS 6 a fost lansat azi la evenimentul Apple din San Francisco.

iPhone 5 este cel mai subtire telefon din lume cu o carcasa din aluminiu avand o grosime de 7.6 mm adica cu 18% mai subtire si cantareste 112 gr. fiind cu 20% mai usor decat iPhone 4S. iPhone 5 vine intr-o carcasa din aluminiu anodizat cu margini perfect rotunjite si insertii din fibra de sticla , ce ofera un finisaj deosebit.

iPhone 5 este primul iPhone asupra caruia echipa Apple a intervenit, modificandui dimensiunea display-ului, care este cu 8 mm mai lung. Ecranul iPhone 5 este acum mai mare de 4 inch cu retina display cu rezoluție 1136×640 pixeli la 326 ppi si aspect 16:9. Apple a imbunatit display-ul telefonului adaugandu-i un strat rezistent la amprente, ceea ce nu poate sa ne bucure deoarece amprentele sunt acum inestetice la majoritatea tabletelor si smartphone-urilor.

iPhone 5 vine acum cu camere foto imbunatite:

iPhone 5 rear camera

Camera principala este dotata cu noi lentile, a fost adaptata designului mai subtire si automat este mai compacta. Camera este de 8MP cu rezolutie de 3,264 x 2,448 cu filtru IR, f/2.4 aperture si senzor de iluminare(BSI) iar viteza declanşatorului foto este cu 40% mai mare. Apple se lauda cu o calitate imbunatita a pozelor in conditii de iluminare scazuta. In plus, face fotografii de tip panorama real-time la 28 MP , ofera o calitate de 1080p si iti permite sa faci fotografii in timp ce filmezi. Inregistrarea video include acum o stabilizare mai buna si functia de detectare a fetei poate marca pana la 10 persoane.

iPhone 5 front camera

Camera secundara iti permite acum sa faci apeluri video prin FaceTime la o calitate de 720p.

In ceea ce priveste calitatea sunetului iPhone 5 ofera trei microfoane: in fata, in spate si in zona inferioara a telefonului.

light

O alta supriza pe care Apple a pregatit-o este dock connector-ul care a trecut de la 30 de pini la unul cu 80% mai mic. Cablurile de la modelele anterioare vor putea fi folosite cu ajutorul unui adaptor care costa in jur de 29$.

iPhone 5 A6

La performante tehnice iPhone 5 vine cu un procesor A6 care este de doua ori mai rapid decat versiunea prezenta pe iPhone 4S, conform celor spune de reprezentantii Apple, ceea ce inseamna ca toate aplicatiile se vor incarca de 2 ori mai repede. Procesorul de la iPhone 5 a fost si el adaptat noului design mai subtire al telefonului

Inca o nouate este faptul ca standardul pentru sim la noul iPhone 5 este nanoSIM, nu microSim cum intalnim la smartphone-urile actuale.

iPhone 5 are conectivitate 4G LTE si DC-HSDPA care permite viteze de internet mobil mult mai ridicate in tarile in care exista tehnologia 4G LTE. De asemenea iPhone 5 are  tehnologia wireless 802.11n dual-band care atinge viteze de pana la 150 Mbps.

Durata de viata a bateriei este mai mare decat cea de la iPhone 4S.

iphone 5 release date countries

iPhone-ul va fi disponibil in doua culori: alb si negru. Rama de aluminiu va avea nuante de gri diferite pentru cele doua modele. Deocamdata nu stim cand va fi disponibil in Romania, dar pentru America precomenzile incep de pe 14 septembrie în SUA si disponibil din 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Australia, Japonia, Singapore, Hong Kong.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-wmB4EkeHVE&feature=youtu.be[/youtube]