amazon kindle fire hd si paperwhite
Gadgeturi

Amazon a lansat noile tablete Kindle Fire HD si Kindle Paperwhite e-reader reinventand experienta a cititului digital

amazon kindle fire hd si paperwhite

Joi, 6 septembrie 2012, Amazon lanseaza oficial noile tablete Kindle Fire HD si Kindle Paperwhite e-reader. CEO-ul Amazon, Jeff Bezos a prezentat in cadrul unei conferinte de presa noile produse.

Kindle Fire HD 7inch

Primul, Kindle Fire HD de 7 inch, aduce un plus de viteza in executarea programelor, cu un procesor dual-core OMAP 4 4460 de 1.2 Ghz ajutat de un nucleu graphic IT SGX544 si 11 h de autonomie pentru baterie. Desigur, pentru cei care vor sa se bucure de o experienta multimedia deosebita noul sistem Dolby audio si display-ul HD cu o rezistenta sporita fac din noul Kindle Fire un must have pentru iubitorii tabletelor.

Kindle Fire HD 8.9 inch

Pentru impatimitii tabletelor, cu o diferenta de pret de aproximativ 100 $, cel de-al doilea produs Kindle Fire HD de 8.9 inch incorporeaza un procesor dual-core OMAP 4 4470 de 1.5 Ghz cu nucleu grafic Imagination PowerVR 3D si un display HD de 1920×1080. Desigur, respectandu-si clientii, amandoua modelele detin camere web, dispozitiv Bluetooth, iesire HDMI si un spatiu de stocare cuprins intre 16 GB si 32GB.

Kindle Paperwhite

Dar, sa revenim la lucruri obisnuite, prezentate intr-un mod neobisnuit.. Cel de-al treilea produs lansat in acest septembrie la de inceput de scoala e Kindle Paperwhite. Un e-reader pentru experienta reinventata a cititului digital – iluminatul intern al tabletei poate fi ajustat pentru a se potrivi cu lumina ambientala a locului in care iti place sa citesti. Si cu totii ne dorim ochi odihniti – chiar daca avem atat de multe articole si carti de citit! Daca iei in calcul greutatea (aproximativ 212 grame), grosimea (9.1 mm) si o autonomie a bateriei de 8 saptamani, experienta cititului devine floare la ureche! Un alt plus pentru cei interesati si de o privire de vultur: noul e-reader ofera un display cu 62% mai multi pixeli fata de variantele anterioare.

Astfel cifra vanzarilor estimata de Associated Press – 5 milioane de unitati – pentru vechile Kindle Fire, s-ar putea sa fie lejer depasita de noile produse. Mai ales acum cand vrem sa revenim in forta dupa zilele toride de concediu la afacerile si clientii nostri sau la un nou inceput de an scolar.

Kindle Fire HD de 7 inch va fi disponibil in magazine pe 14 septembrie la un pret de 199$ pentru versiunea de 16GB si 249$ pentru 32GB.

Kindle Fire HD de 8.9 inch va fi disponibil in magazine din 20 Noiembrie la un pret de $299 pentru modelul de 16GB si 369$ pentru cel de 32GB.

Iar Kindle Fire HD de 8.9 inch cu 4G LTE si 32GB va fi disponibil numai pentru SUA la un pret de 499$.

Kindle Paperwhite cu Wi-Fi va avea un pret de 119$ iar versiunea cu 3G va costa 169$ si va fi disponibil din 14 Septembrie.