Gadgeturi

Meizu MX2

meizu mx2

Competitia pe piata chineza in domeniul gadget-urilor este una foarte stransa si compania Meizu incearca sa se tina in fata cu smartphone-urile sale.Ieri la Beijing a avut loc prezentarea noului flagship de la firma Meizu pe nume Meizu MX2. Un smartphone care uimeste prin specificatiile sale tehnice. Avem asadar un CPU construit de Samsung la 1.6Ghz Cortex-A9 quad-core supranumit “MX5S” impreuna cu 2GB de RAM, un GPU cu 30% mai rapid decat cel de pe primul model MX, un ecran de 4.4″ si 347ppi rezolutie 1280 x 800 cu o margine opaca a ecranului de 3.15mm. Noua tehnologie inclusa in ecran “New Mode 2” pare a vorbi despre noile ecrane dezvoltate recent IGZO, ramane de vazut daca acestea vor fi implementate cu adevarat sau nu la momentul intrarii smartphone-ului pe piata. Pana atunci mai remarcam si camera principala a telefonului de 8MP BSI F/2.4 si 3 modele intre care putem alege pe baza memoriei interne de stocare: 16GB, 32GB sau 64GB. O camera frontala, un microfon dual pentru noise cancellation, MHL video output, S/PDIF audio output, o baterie ce nu poate fi scoasa din telefon la 1800mAh, Bluetooth 4.0 si HSPA+ la 2,100MHz (2G at 900/1800).

Sistemul de operare este Android 4.1.1 Jelly Bean sub forma customizarii celor de la Meizu intitulat Flyme 2.0. Aceasta interfata aduce mai multe customizari care vor face viata utilizatorului mai usoara in navigarea meniurilor si utilizarii efective a smartphone-ului. Printre acestea se remarca: bara customizata superioara Smart Bar, Flyme Cloud backup, phone tracking service si alte 3452 de imbunatatiri pe care cei de la Meizu le-au adus interfetei Android.

Meizu MX2 este asteptat sa apara pe piata la jumatatea lui Decembrie cu un pret incepand de la 400$ pentru varianta de 16GB si continuand cu 480$ pentru varianta de 32GB respectiv 640$ pentru cea de 64GB. Meizu va avea de infruntat firme mari pe piata zonala chineza de gadget-uri ca Xiaomi sau Huawei, va reusi oare sa se ridice la asteptarile clientilor?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=48yVZsqmKcY[/youtube]