SONY BRAVIA KD-84X9005
Televizoare

Sony a prezentat la IFA 2012 televizorul de 84 inch cu rezolutie 4K BRAVIA KD-84X9005

SONY BRAVIA KD-84X9005

Noul Presedinte si CEO de la Sony – Kazuo Hirai- a prezentat la IFA 2012 cel mai nou televizor LCD Sony cu un ecran imens de 84 inch( 213,5 cm) si rezolutie 4K.

Noul Sony BRAVIA KD-84X9005 vine cu rezolutie 3840 x 2160 incorporeaza tehnologia “4K X-Reality PRO” care asigura o imagine imbunatita pentru rezolutia 4K. Aceasta noua tehnologie poate transforma continutul la diverse rezolutii cum sunt transmisiile HD, Blu-ray intr-un content 4K fara a se pierde din calitate.

Datorita noii tehnologi “4K X-Reality PRO” utilizatorii se vor putea bucura de filme, programe TV, jocuri, poze la o calitate extraordinara de 4K a imaginii pe un ecran de 213,5 cm. Spectatorii vor fi impresionati de calitatea vie a imaginilor, si se pot bucura de unghiul de vizualizare de 60 grade chiar si la jumatatea distantei recomandate pentru vizionare. Calitatea vizuala exceptionala permite si vizualizarea pozelor cum nu a fost posibil pana acum: fie largind imaginile la dimensiunile unui poster mare fie transformandu-le in imagini de marime reala.

BRAVIA KD-84X9005 bineinteles ca este un smart TV si atunci el poate fi conectat la tablete si PC-uri prin facilitatea Intelligent Connect. Televizorul are conectivitate Wi-Fi, DLNA, Direct /SKYPE, iar prin Sony Entertainment Network poti avea acces la filme, muzica si aplicatii

Inca o caracteristica ce merita punctata este software-ul PlayMemories Studio, un software PlayStation®3 care iti permite sa organizezi, sa reproduci si sa rulezi imagini cu usurinta si la o rezolutie de 4K. Acest software va fi disponibil pana in martie 2013.

In plus, imbinarea sistemului de sonorizare lateral “10 Unit Live Speaker”, optimizat pentru televizoarele cu dimensiuni mari, cu tehnologia Sony de ultima generatie de procesare a semnalului audio atinge o calitate inegalabila a sunetului, cu caracteristici 3D care evolueaza in functie de pozitia utilizatorului, atat la note joase cat si inalte. Noul televizor are un sunet S-Force Surround 3D cu o putere de 50 watts prin cele 10 difuzoare.

Reprezentantii companiei au comparat experienta noului televizor LCD Sony KD-84X9005 cu o demonstratie unica si din punct de vedere vizual si sonor, asemanatoare cu show-urile de divertisment live sau piesele de teatru. Acest televizor are o greutate de 79,97 kg si dimensiuni de 113,67 x 214 x 6,68 cm.

Interesul Sony pentru o calitate tot mai buna de 4K a inceput in domeniul profesional, cu la proiectorul digital de cinema 4K, continuand cu camera CineALta F65 capabila sa fotografieze in 4K, iar pentru consumatori, Sony a lansat proiectorul VPL-VW1000ES destinat intregii familii. Acum televizorul urias si cu o calitate 4K nu mai este doar un concept ci o realitate, ramane sa vedem exact cand va ajunge si in casele utilizatorilor.

Fiindca noul LCD Sony tocmai s-a lansat e de inteles daca multe detalii nu sunt inca dezvaluite, insa trebuie sa recunoastem ca si noi suntem curiosi sa aflam cata energie consuma un LCD 4K de 84 inch si mai ales ce pret va avea produsul pe piata.

Cert este ca BRAVIA KD-84X9005 va fi disponibil la sfarsitul acestui an. Speculatiile privind pretul prevad cifre cuprinse intre 20 000 – 25 000 de euro.