Gadgeturi,  Video

Japonezi de la NEC lanseaza primul smartphone cu doua ecrane pliabile

Daca din ce in ce mai multi producatori se lupta sa lanseze telefoane cu ecrane de peste 5 inch, producatorul japonez NEC lanseaza in Japonia smartphone-ul Medias WN-05E primul terminal cu doua ecrane care se pliaza.

Fiecare ecran are o diagonala de 4.3 inch cu o rezolutie de 560×960 pixeli, iar in spatele terminalului exista un mecanism cu balama prin care cel de-al doilea ecran poate fi deschis si adus la acelasi nivel cu ecranul frontal. Astfel in aceasta configuratie interfata Android 4.1 Jelly Bean este extinsa, practic dublata acoperind intreaga suprafata de lucru. Desigur exista si un dezavantaj cu banda neagra ramasa intre ecrane care deranjeaza la vizionarea de poze sau filme. Avantajul celor doua ecrane apare atunci cand editam documente text, pagini web, colectii de fisiere sau rasfoirea agendei de contacte.

NEC Medias WN-05E are un procesor dual-core la 1.5 GHz, 1 GB memorie RAM, camera foto de 8 MP, 16 GB spatiu de stocare intern si slot microSDHC. In pofida celor doua ecrane terminalul reuseste sa se limiteze la o greutate de 183 grame, cu o carcasa de 6.4 mm grosime si un acumulator de 2100 mAh.

NEC Medias WN-05E va fi disponibil doar in Japonia, unde va putea fi achizitionat incepand cu luna aprilie la un pret ramas nespecificat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QgTA2ULhgYw[/youtube]