Samsung Developer Day 01
Noutati

Samsung gazduieste Ziua Dezvoltatorilor la IFA 2012

Samsung Developer Day 01

Noi tehnologii convergente si noi aplicatii remarcabile, experiente impartasite cu peste 1000 de dezvoltatori

Berlin, Germania – Samsung Electronics Co., Ltd, lider global in media digitale si tehnologii convergente, a gazduit evenimentul Samsung Developer Day (Ziua Dezvoltatorilor) la IFA 2012. Peste 1.000 de dezvoltatori de aplicatii din intreaga lume au participant la evenimentul ce a avut loc in cadrul celui mai mare show din lume dedicat electronicelor si electrocasnicelor in Berlin, Germania. IFA 2012 are loc in perioada 31 august – 5 septembrie.

Evenimentul din cadrul IFA urmeaza succesul altor evenimente similare organizate de Samsung anul acesta, incepand cu Samsung Developer Day la Mobile World Congress in februarie si continuand cu editiile din vara de la Tokyo, Cairo si Seul. Evenimentele reprezinta o oportunitate pentru Samsung de a prezenta tehnologii platforma si servicii pentru dezvoltatori sub tema „Invata, Impartaseste, Relationeaza”.

Editia de anul acesta de la IFA a captat atentia dezvoltatorilor, care au manifestat un interes mare pentru noile GALAXY Note II si GALAXY Camera, ce au fost prezentate publicului la evenimentul Samsung Unpacked din data de 29 august. Evenimentul pentru dezvoltatori a inclus prezentarea unor noi dispozitive inteligente Samsung pe langa telefoane mobile, Smart TV-uri si camere foto. Cu aceeasi ocazie, au fost dezbatute teme precum dezvoltarea serviciilor pentru mediile de convergenta multi-device.

Samsung Smart TV SDK 3.5 (Kit-ul de dezvoltare de software), prezentat in premiera la IFA 2012, ajuta dezvoltatorii de aplicatii TV in utilizarea unor functii variate compatibile cu Samsung Smart TV. De asemenea, acesta ofera posibilitatea folosirii mai multor Smart TV Emulator Modes pentru a facilita procesul de dezvoltare si permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii mai inventive folosindu-se de avantajele noilor functii precum Convergence Framework si Smart Interaction. Samsung a anuntat si planurile de lansare a instrumentelor de dezvoltare si a interfetelor de programare pentru aplicatii (API) pentru noua GALAXY Camera destinate tertilor dezvoltatori, generand astfel un interes sporit in acest sens.

La eveniment, Samsung a lansat si cea mai recenta versiune a S Pen SDK, permitand dezvoltatorilor sa creeze aplicatii care arata potentialul S Pen-ului in categoria dispozitivelor GALAXY Note. Printre noutati se numara o varietate de noi functii Note, precum Air View care le permite utilizatorilor sa previzualizeze email-uri, imagini sau fisiere video fara sa mai deshida continutul. Samsung a introdus si Open API pentru platforma Samsung ChatON, care a primit reactii pozitive din partea dezvolatorilor prezenti. ChatON API permite aplicatiilor tertilor sa adopte cu usurinta functiile ChatON, oferind utilizatorilor posibilitatea de a interactiona direct cu prietenii sau de a-si invita, printr-un simplu mesaj, prietenii care folosesc ChatON sa joace un joc.

Pe langa sesiunile tehnologice prezentate de Samsung, evenimentul Developers Day de la IFA a inclus si o sesiune Partner Showcase, oferindu-le dezvoltatorilor de peste ocean sansa de a prezenta si promova propriile aplicatii. Sase dezvoltatori de top au impartasit din experientele lor si parteneriatele pe care le-au avut cu alti dezvoltatori din sala, inclusiv Autodesk care a prezentat SketchBook, o aplicatie de desen care utilizeaza S Pen SDK, si Accedo care a prezentat aplicatia pentru Smart TV, Maxdome.

In plus, evenimentul a gazduit si o expozitie de dispozitive unde participantii au avut ocazia de a testa noul GALAXY Note II. Aici a avut loc si o demonstratie a popularului joc de desen Draw Mania, precum si a aplicatiilor Fastest Painter si Moleskine, pentru care este folosit cu succes S Pen.

„Vom continua eforturile de a promova continutul de convergenta care poate fi folosit pe o gama de produse Samsung, inclusiv pe telefoane mobile,” a declarat Kanghyun Kwon, Vicepresedintele Senior al Media Solution Center in cadrul Samsung Electronics.

Mr. Kwon a subliniat, de asemenea, faptul ca Samsung va continua sa isi consolideze competitivitatea prin asocierea cu diferiti dezvoltatori care contribuie la dezvoltarea ecosistemului Smart.

Pe langa intalnirea directa cu dezvoltatori din intreaga lume in cadrul acestor evenimente, Samsung ofera cele mai noi informatii tehnice pe site-ul dedicat dezvoltatorilor – http://developer.samsung.com.

Mai multe detalii despre eveniment, continut video si imagini ale produselor sunt disponibile pe micro site-ul: http://samsungifa2012.com sau pe site-ul mobil: m.samsungifa2012.com.