Noutati

Panasonic LUMIX DMC-FT20

Panasonic LUMIX DMC-FT20

Rezistenta si distractie – pariul pe care il face noua camera ranforsata Panasonic LUMIX DMC-FT20

Panasonic anunta lansarea noii camere digitale LUMIX DMC-FT20, parte din seria de modele ranforsate FT special proiectate pentru utilizarea afara, in conditii extreme. Noul model DMC-FT20 cu rezolutie de 16,1-megapixeli este rezistent la apa pana la o adancime de 5m, la geruri de pana la -10 grade Celsius, la socuri precum o cadere de la 1,5m dar si la praf.

Cu sistem optic pliabil si aspect compact, noul obiectiv ce echipeaza DMC-FT20 dispune de o deschidere ultrasuperangulara de 25mm si zoom optic 4x (echivalent la o camera pe film de 35mm cu intervalul 25-100mm). Nivelul de zoom poate ajunge la 8x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom cu o minima deterioare a imaginii datorita tehnologiei Intelligent Resolution.

DMC-FT20 poate inregistra si video HD (High Definition) la 720p in format MP4. Zoom-ul optic 4x poate fi utilizat la inregistrare video. O varietate de efecte precum Miniature Effect sau Panorama Shot adauga mai multa distractie la experienta foto. Cu ajutorul functiei Auto Retouch imaginile pot fi imbunatatite ca aspect chiar si dupa ce au fost inregistrate.

Modul iA (Intelligent Auto) permite utilizatorilor sa opereze camera in mod automat. Odata activat iA, toate functiile importante ale camerei sunt pornite astfel incat utilizatorul nu trebuie sa mai fie preocupat de configurarea acestora, ci doar de surprinderea celor mai interesante amintiri. Odata preluate, fotografiile pot fi incarcate cu LUMIX Image Uploader pe Facebook sau YouTube, folosind orice PC aflat in apropiere.

1. Rezistenta incredibila pentru o camera compacta, subtire, cu obiectiv ultrasuperangular de 25mm si zoom optic 4x
DMC-FT20 este rezistent la apa, pana la o adancime de 5m si la praf, respectand standardele “IPX8” si “IP6X”. Datorita dublarii cu cauciuc, utilizarii sticlei ranforsate si a rasinilor din carbon la interiorul camerei, modelul FT20 este atat de rezistent incat face fata nu doar scufundarii in apa si prafului, dar si la caderile de la o inaltime maxima de 1,5m, potrivit testarii standard “MIL-STD 810F Method516.5-Shock”. Unitarea optica este protejata printr-un amortizor de socuri ce absoarbe forta impactului. Toate componentele inclusiv unitatea optica au fost re-examinate pentru a observa daca modelul este rezistent la temperature scazute. Rezultatul a fost complet relevant: FT20 face fata si gerurilor de pana la -10 grade Celsius.

DMC-FT20 vine cu un obiectiv ultrasuperangular de 25 mm nou proiectat, cu zoom optic 4x. Pentru a obtine un model atat de rezistent, Panasonic a optat pentru utilizarea unei unitati optice pliabile compusa din 11 elemente si o prisma, organizate in 10 grupuri, lentile ED si 5 lentile asferice cu 9 suprafete asferice. Aceasta unitate optica avansata este capabila de capteze imagini cu inalta rezolutie de la un colt la altul. Unghiul mare de deschidere de 25mm face posibila fotografierea de peisaje dinamice si portrete de grup, in aceasi masura. Zoom-ul optic 4x poate ajunge la un echivalent de 8x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, cu o deterioarare minima a calitatii imaginii chiar si la folosirea zoom-ului digital, datorita tehnologiei Intelligent Resolution.

2. Inregistrare 720p HD in format MP4
Noul DMC-FT20 inregistreaza video HD la o rezolutie de 1280 x 720p si o rata de 30p (NTSC) / 25p (PAL) in format MP4 foarte compatibil cu orice PC sau smartphone astfel incat inregistrarile pot fi descarcate pe computer si impartasite usor prietenilor si familiei. Inregistrarile video pot fi, de asemenea, incarcate direct pe YouTube. DMC-FT20 dispune de un buton dedicat pentru trecerea rapida de la foto la video. Zoom-ul optic este disponibil si la inregistrarea video precum si Active Mode care minimizeaza tremurul miinii chiar si atunci cand filmarea se realizeaza in mers.

3. Modul iA (Intelligent Auto) si diverse efecte special pentru mai multa distractie si usurinta in operare
Panasonic a incorporat modul iA (Intelligent Auto) si in acest nou model de camera pentru a usura operarea echipamentului si pentru a reduce numarul de fotografii ratate. Moduli A include o serie de functii de asistare la fotografiere precum MEGA O.I.S., AF Tracking, Intelligent ISO Control, Face Recognition, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure – ce sunt automat pornite la activarea iA.

DMC-FT20 vine cu performante de baza foarte bune, dar si cu o varietate de optiuni de inregistrare care sa faciliteze operarea camerei dar si sa ofere un plus de distractie utilizatorului. Modul Miniature Effect permite obtineea de fotografii asemanatoare cu dioramele, iar clipurile video inregistrate cu acest mod pot fi redate cu o viteza de 10 ori mai mare fiind farte comice la vizionare. Panorama Shot face posibila obtinerea de imagini panoramice prin suprapunerea pe vertical sau orizontala a imaginilor fotografiate consecutiv.

4. Alte caracteristici:
– ecran Intelligent LCD cu diagonala de 2,7-inch si High Angle mode
– Auto Retouch (Auto Retouch este o functie de ajustare a contrastului si luminozitatii pentru imbunatatirea imaginii prin simpla apasare a unui buton)
– LUMIX Image Uploader