Samsung Galaxy S3
Gadgeturi,  Video

Samsung Galaxy S3 Review

Samsung Galaxy S3

Dupa cum v-am promis am revenit cu un review complet al celui mai nou smartphone Samsung Galaxy S3.

Samsung Galaxy S3 este un telefon usor, subtire iar pe partile laterale ale telefonului marginea argintie da senzatia ca este din aluminiu dar de fapt este un plastic superior polisat.

Samsung Galaxy S3 cutie

Functii

Una dintre noile functii ale telefonului este functia Direct Call. Cand scriem un mesaj si decidem ca vrem mai bine sa efectuam apelul catre acea persoana, ducem telefonul la ureche si Galaxy S3 apeleaza destinatarul mesajului.
Smart Stay este o functie invoatoare care foloseste camera din fata care verifica periodic daca te uiti la telefon, o functie foarte folositoare pentru a face economie la baterie.

Functia Android Beam foloseste tehnologia NFC pentru a transfera fisiere intre doua telefoane compatibile cu Android.

O alta noutate este functia S Beam care e similara cu Android Beam. S Beam combina cele doua tehnologii NFC si WiFi Direct asftel se poate ajunge la viteze de pana la 300 Mbps. Am testat acesta functie printr-un streaming video de pe telefon pe televizorul Samsung 55ES8000 videoclipul a fost redat fluent, am testat apoi si pe alt televizor care nu are WiFi Direct si streamingul video nu a mai fost fluent.Fara aceasta functie streamingul video nu ar mai fi fluent.

S Voice – a fost inbunatatit si el acum functioneaza foarte bine, dar nu are limba romana(cel putin deocamdata)

O alta functie interesanta este functia Pop up play, care permite redarea unui videoclip in fereastra de tip pop-up care poate fi mutata oriunde pe ecran si in acelasi timp putem trimite un mesaj text sau un e-mail sau chiar cand navigam pe web.

Camera

Camera principala este de 8MP cu autofocus la fel ca si la S2 iar cea secundara de 1.9 MP, noi am facut cateva poze si am filmat cu ambele camere. Poti sa te convingi de calitatea camerelor din videoclipurile si pozele din galerie.

Camera principala 8MP sample

 

Camera secundara 1.9MP sample

Bateria

In comparative cu bateria de la Galaxy S2 care a avea 1650 mAh, bateria a fost imbunatatita iar acum are 2100 mAh.

Performanta

Viteza este foarte importanta mai ales atunci cand vrei sa faci mai multe cu telefonul, cum ar fi sa redai un film in hd sau sa rulezi un joc de generatie noua. Procesorul Exynos Quad Core de 1,4Ghz, procesorul grafic MALI 400 si cei 1GB Ram chiar si-a spus cuvantul toate aplicatiile au rulat fara a se bloca.

Mai jos vedem si niste teste facute cu cateva programe de benchmark

Concluzie

Samsung prin Galaxy S3 a incercat sa creeze un telefon cu toate functiile de care ai nevoie si aproape ca a reusit. S3 este un telefon cam greu de tinut in mana, dar trecand peste acest aspect are un design placut si este unul dintre cele mai performante telefoane de pe piata cu Android. Credem totusi ca este primul telefon interesant cu Android care face ca utilizatorii de iPhone sa se uite si la altceva. Telefonul este foarte bun, si-l recomand pentru fanii Android. Nu poate fi comparat cu iPhone 4s deoarce este altceva, poate fi comparat cu iphone 5 cand va apare.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AefxjolJRYg[/youtube]