Gadgeturi

Huawei lanseaza la CES 2013 smartphone-ul cu cel mai mare ecran din lume

Dispozitivul numit Huawei Ascend Mate are un ecran IPS HD de 6.1 inch cu rezolutie de 1280 x 720 pixeli, processor quad-core Hi-Silicon de 1.5 GHz si o baterie de 4050 mAh.

Cu acest ecran gigant de 6.1 inch Ascend Mate are un raport ecran-corp de 73%, cel mai mare din industrie, potrivit unui comunicat al companiei chinezesti. Terminalul ruleaza Android 4.1 si are o camera principala de 8 MP cu HDR, iar camera secundara este de doar 1 MP. Totodata Huawei Ascend Mate detine tehnologiile QPC (Quick Power Control), ADRX (Automated Discontinuous Reception), DUAL MIC (reducerea zgomotului), sistem audio si inregistrare stereo Dolby.

Pe parte de aplicatii terminalul vine cu aplicatii de navigare Augmented Reality pentru a te ajuta sa ajungi la destinatie, de “lectura smart” care permite referinta rapida la dictionare, Wikipedia si pagini Google Search, dar si “partajarea rapida” pentru a incarca poze, filmulete si alte fisiere mai repede decat alti utilizatori de smartphone, printr-o conexiune Wi-Fi.

Huawei Ascend Mate va fi disponibil in variantele “crystal black” si “pure white” si va fi pus in vanzare in China din februarie 2013.