Panasonic
Noutati

Panasonic lanseaza in Romania noua sa gama de televizoare

Panasonic

Panasonic a prezentat ieri in cadrul unui eveniment de lansare noua sa gama de televizoare Smart VIERA. Evenimentul a pus in valoare, pe langa functionalitatile produselor, designul elegant si contemporan al televizoarelor Panasonic in cadrul unei prezentari de moda cu creatii din zona de high fashion.

Printre produsele prezentate, s-au aflat atat televizoare cu plasma, cat si televizoare LED LCD. Cu ecrane care au diagonale variate, cuprinse intre 42 si 65 inci, o linie 3D extinsa si o platforma VIERA Connect imbunatatita, noua gama de televizoare cu plasma Smart VIERA revolutioneaza experienta vizionarii.

Noua gama VIERA ofera un nivel de negru foarte profund, recunoscut drept printre cele mai bune din industrie, un timp de raspuns foarte scurt, control intuitiv si usurinta in utilizare, precum si un design nou si stilat care incorporeaza conceptul “Glass and Metal” conferind plasmelor un aspect elegant si luxos.

Noile modele de televizoare cu plasma vin echipate cu panouri cu iluminare proprie si ultima tehnologie de obtinere a unui nivel de negru foarte profund, Neo Plasma (VT/GT/ST) oferind Infinite Black Filter si o mai mare eficienta a panoului care genereaza cel mai bun balans intre alb si negru in medii luminoase. Mai mult, modelele din gama 2012 vin cu tehnologia de gradare a culorilor in 24.576 de pasi, anterior disponibila numai la monitoarele profesionale. Panasonic continua totodata parteneriatul cu THX aducand pe piata 5 noi modele de Full HD 3D Plasma HDTV, certificate atat in modul 2D cat si 3D de catre prestigioasa companie fondata de George Lucas.

Majoritatea modelelor de televizoare cu plasma VIERA din noua gama includ un browser web, permitand utilizatorilor sa viziteze website-urile lor preferate direct pe ecranul televizorului si o camera Skype optionala (TY-CC20W), care le va da sansa de a sta de vorba cu familia si prietenii in acelasi timp in care se uita la televizor.

Una din demonstratiile live a aratat functionalitatea aplicatiei VIERA Remote, care permite utilizatorilor de smartphone sau tableta sa le foloseasca pe post de telecomanda. Versiunea 2.0 a aplicatiei se conecteaza cu noi browsere si continut web in timp ce introducerea textului este mai facila datorita operarii la tastaturile mult mai familiare ale dispozitivelor mobile.

Noile panouri Plasma Display au o durata de viata de 100.000 de ore, iar la productia acestora nu s-a folosit mercur sau plumb. Eficienta energetica imbunatatita a fost obtinuta printr-o serie de noi tehnologii, prin utilizarea unor combinatii noi pe baza de fosfor si a unor componente electronice noi.

Gama LED LCD

Noua gama LED/LCD vine cu diagonale mai mari ale ecranelor, incluzand cele mai mari ecrane LED produse de companie, precum televizoarele LED cu diagonale de 47 si 55 inci. Gama mai contine si 20 modele cu tehnologia LED incorporata, precum si tehnologia 3D pasiva lansata odata cu seria ET5.

Gama de televizoare din 2012 continua sa beneficieze de tehnologia IPS LED Panel (In Plane Switching). Panoul IPS LED ofera un unghi larg de vizionare, de 178 °, o scanare la 1920 linii pentru imaginile cu rezolutie mare, chiar si in timpul scenelor rapide, reducerea efectului de aura si redarea unor imagini cu contururi foarte clare. Totodata, noile panouri LCD/LED reduc consumul de energie cu pana la 25% fata de modelele din anii anteriori.

VIERA Connect, platforma Panasonic, este integrata in cinci din seriile nou lansate, oferind acces pe baza de tehnologie cloud la nenumarate site-uri si aplicatii.

In afara televizoarelor lansate, compania a mai prezentat in premiera camera foto GF5 si a expus modelele DMC-TZ30, DMC-TZ25, DMC-FT4, DMC-FT20, DMC-FX80, DMC- SZ1. DMC-GF5 este o camera cu stil, compacta, dar cu performante excelente, caracteristice unei camere de tip sistem. Pe langa caracteristicile de baza ale unei camere DSLR incluzand un sistem de focalizare rapid si foarte precis, DMC-GF5 dispune si de o serie de functii care permit obtinerea mai facila de fotografii expresive, potrivite mai ales pentru utilizatorii care trec de la camere digitale foarte compacte la un model mai avansat. Exista totodata posibilitatea atasarii unei game largi de obiective interschimbabile, camera fiind compatibila cu standardul Micro Four Thirds.

Camerele video nu au fost uitate, astfel ca seria X900 si modelul V700 au fost puse la treaba pentru a surprinde imagini din timpul evenimentului, atat in 2D cat si in 3D. Seria X900 livreaza cea mai buna calitate a imaginii intalnita vreodata la camerele video Panasonic datorita noului 3MOS System Pro care combina senzorul Advanced 3MOS cu noua tehnologie de schimbare a pixelilor, obiectivul Leica Dicomar echipat cu tehnologia Nano Surface Coating si procesorul de imagine Crystal Engine Pro II cu capacitate de procesare a unui volum foarte mare de date. Noul stabilizator optic de imagine HYBRID O.I.S. (Optical Image Stabilizer) ajuta si el la diminuarea efectului de blur pe intregul interval de zoom. Astfel, teoretic, orice imagine inregistrata este clara, frumoasa, chiar daca filmarea s-a realizat din mers sau la un nivel mare de zoom.

Cu ajutorul obiectivului optional de conversie 3D modelele din cadrul seriei pot inregistra imagini tridimensionale FULL HD in format AVCHD 3D.