Noutati

CES 2016: Inovatiile Samsung care vor transforma vietile utilizatorilor

Tim-Baxter_main

Samsung si-a prezentat viziunea pentru anul 2016 in cadrul conferintei de presa de la CES. Compania a pus accent pe importanta inovatiei care aduce o schimbare in stilul de viata al utilizatorilor, dar si pe Internet of Things ca o platforma deschisa, folosind tehnologia SmartThings. Samsung a dezvaluit si noul TV SUHD cu ecran Quantum dot, frigiderul conectat Family Hub, cel mai nou smartwatch Gear S2 Premium si o tableta de dimensiuni mari, Galaxy TabPro S cu sistem de operare Windows.

„Samsung dezvolta continuu produse care ii ajuta pe utilizatori sa aiba un stil de viata smart, iar anul acesta am facut progrese majore prin portofoliul de produse si servicii compatibile cu IoT,” a declarat Tim Baxter, presedinte si COO Samsung Electronics America. „Vom continua sa imbunatatim calitatea vietii utilizatorilor prin imbunatatirea ecosistemului nostru.”

Noua generatie a divertismentului de acasa
Samsung a dezvaluit noua gama de televizoare SUHD, ale caror ecrane au fost dezvoltate cu tehnologia Quantum dot. Televizoarele dispun de un design unic, cu un ecran curbat fara rama, avand un aspect elegant din orice unghi. In plus, utilizatorii pot accesa mai usor tot continutul dorit de pe un singur dispozitiv.

Televizoarele Samsung SUHD 2016 dispun de primul ecran Quantum dot de 10 biti din lume, fara cadmiu, care ofera cea mai realista imagine posibila, luminozitate si contrast puternice si culori vibrante. Reprezentand viitorul tehnologiei de afisaj, ecranele Quantum dot ofera cea mai variata gama de culori, fara a compromite nivelul de luminozitate, oferind cea mai buna experienta de vizualizare pentru telespectatori.

Anul acesta, toate televizoarele Samsung SUHD vor putea oferi o experienta HDR, cu un nivel minim de 1.000 nit, pentru un contrast superior. Mai mult, noile modele integreaza si tehnologia Ultra Black, ce reduce semnificativ reflectia luminii, imbunatatind calitatea imaginii.

Echipate cu sistemul de operare Tizen, televizoarele Samsung SUHD 2016 le ofera utilizatorilor noi modalitati de a descoperi si accesa continutul si serviciile preferate, precum filme, emisiuni, jocuri si informatii despre programe, toate intr-un singur loc. Noul Samsung Smart TV elimina nevoia mai multor telecomenzi, datorita functiei de recunoastere automata a dispozitivelor de tipul set-top-box, OTT box, console de jocuri si sisteme home cinema conectate la TV. Astfel, utilizatorii isi pot controla toate dispozitivele externe cu telecomanda Smart Control, fara sa fie nevoie de setari aditionale.

Toate televizoarele SUHD 2016 sunt compatibile cu tehnologia IoT hub, dezvoltata de Samsung impreuna cu SmartThings. SUHD TV-ul se poate conecta si poate controla peste 200 de dispozitive compatibile cu SmartThings, oferindu-le utilizatorilor, printre altele, posibilitatea de a vedea cine suna la usa, de a incuia usa sau de a stinge luminile, toate aceste lucruri chiar de pe TV.

Samsung a prezentat si ultimele noutati ale gamei de produse audio, printre care soundbar-ul HW-K950, primul produs dezvoltat de Samsung cu tehnologia Dolby Atmos® si primul soundbar care include doua boxe laterale, wireless, cu tehnologie Dolby Atmos®. Intregul sistem HW-K950 ofera un sunet incredibil pe 5.1.4 canale.
De asemenea, a fost prezentat si primul Blu-Ray player Ultra HD, UBD-K8500. Modelul este compatibil cu tehnologia HDR si ofera o rezolutie de patru ori mai mare si o expresie a culorilor de 64 de ori mai puternica decat playerele Blu-Ray obisnuite. Atunci cand este conectat la un televizor Samsung SUHD cu ecran Quantum dot, noul Blu-Ray player UHD reda imagini de o calitate nemaivazuta pana acum in casele utilizatorilor. Tehnologia de upscaling integrata in playerul Blu-Ray imbunatateste calitatea imaginilor standard de pe discurile Blu-Ray si de pe DVD-uri. In plus, poate reda si continut de pe CD-uri.

Electrocasnicele inteligente tranforma bucataria
Samsung a dezvaluit si noul frigider Family Hub, o noua categorie de tehnologie IoT integrata in aparatele electrocasnice, care ajuta membrii familiei sa ramana conectati si sa gestioneze mai usor prepararea si cumpararea de alimente. Frigiderul dispune de un ecran tactil LCD Full HD de 21,5 inci, fiind un centru de comanda digital pentru o casa conectata, care integreaza performanta si tehnologia avansata.

Printre beneficiile frigiderului Family Hub se numara urmatoarele:

• Gestionarea alimentelor: Trei camere foto integrate fac fotografii in interiorul frigiderului de fiecare data cand usa acestuia se inchide, pentru ca utilizatorii sa poata vedea ce alimente le-au mai ramas in frigider chiar pe smartphone-ul lor, oriunde s-ar afla. Samsung a incheiat un parteneriat cu MasterCard pentru a oferi cea buna experienta de cumparaturi alaturi de frigiderul Family Hub. Folosind aplicatia de pe ecranul frigiderului, utilizatorii pot gasi si achizitiona alimente de la diversi furnizori, chiar din propria bucatarie, procesul de achizitie fiind extrem de simplu si compatibil cu toate cardurile de debit si de credit emise de bancile din SUA.

• Comunicare: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor gospodariei sa scrie notite, sa faca fotografii si sa partajeze calendare sau alt tip de continut chiar pe ecranul frigiderului sau folosind smartphone-ul atunci cand nu sunt in casa.

• Tehnologia IoT: Frigiderul Samsung Family Hub este un produs conectat, dinamic, care va accelera serviciile Samsung IoT. De exemplu, utilizatorii vor putea verifica daca usile casei sunt incuiate si vor putea stinge luminile din casa chiar de pe ecranul frigiderului.
• Divertisment conectat: Datorita boxelor integrate in frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzica preferata sau pot viziona continutul TV preferat de pe televizoarele Samsung Smart pe ecranul frigiderului si il pot si conecta la boxele lor Bluetooth.

Depasirea limitelor in productivitatea mobila si in tehnologia accesoriilor smart
La conferinta de presa de la CES 2016, Samsung a prezentat smartwatch-ul Gear S2 Classic Premium in doua variante noi, Rose Gold si Platinum, oferind acelasi design clasic, atemporal. Aceste noi modele reprezinta angajamentul Samsung de a le oferi utilizatorilor o mai mare varietate a materialelor si diverse optiuni pentru a-si exprima stilul personal, cu acelasi design elegant, circular si specificatii tehnice avansate.

Gear S2 este compatibil cu serviciul de plati mobile Samsug Pay (disponibil in SUA din 2016) si va continua sa se extinda pentru a fi compatibil cu dispozitivele ce ruleaza iOS, devenind astfel accesibil unui numar mai mare de utilizatori de smartphone-uri.

In plus, Samsung a lansat o noua categorie de dispozitive mobile prin noua Galaxy TabPro S care integreaza tehnologia Samsung si sistemul de operare Microsoft Windows 10 intr-un dispozitiv premium de dimensiunile unei tablete. Utilizatorii pot beneficia acum de functionalitatea unui laptop si de mobilitatea unei tablete, descoperind o noua experienta a productivitatii mobile.

Avand un design modern, Galaxy TabPro S a fost dezvoltata pentru a fi transportata cu usurinta intreaga zi. O tastatura de dimensiuni normale a fost integrata intr-o husa ce acopera tableta si ii ofera suport, pentru cea mai buna experienta de vizualizare a ecranului din orice unghi, in orice circumstante.

Galaxy TabPro S integreaza tehnologia avansata Samsung si ruleaza sistemul de operare Windows 10, oferindu-le utilizatorilor primul ecran Super AMOLED pentru Windows, dar si alte specificatii tehnice avansate, printre care functia de incarcare rapida pentru o autonomie a bateriei de pana la 10,5 ore. De asemenea, tableta este compatibila cu adaptor multiport si Bluetooth Pen pentru productivitate imbunatatita.