Stiri

Facebook pregateste propriul smartphone

Dupa listarea la bursa a Facebook-lui, Mark Zuckerberg s-a gandit sa isi puna amprenta si pe piata smartphone printr-un telefon propriu dezvoltat in cadrul companiei.

Zuckerberg sustine ca, daca nu creeaza un telefon mobil propriu in viitorul apropiat, Facebook ar putea ramane o simpla aplicatie pentru alte platforme mobile. Facebook lucreaza de zor pentru a-si forma o echipa puternica de ingineri capabili sa creeze propriul smartphone. Echipa integrează 6-7 fosti angajati Apple care se mandresc ca au facut parte din echipa de creatie pentru iPhone, atat pe parte de software cat si hardware.

Aceste informatii noi completeaza cateva detalii care in urma cu o luna anuntau un parteneriat intre Facebook si HTC, implicand un nou terminal cu Android a carui platforma va fi personalizata exclusiv pentru Facebook. Desi in multe cazuri zvonurile raman simple zvonuri, interesul Facebook pentru aplicatii mobile, la care se adauga si informatiile legate de achizitia Opera, par sa se insumeze intr-o noua platforma mobila, ceea ce ne facem sa credem ca realizarea acestui smartphone poate deveni realitate.