Stiri

Samsung scumpeste procesoarele mobile pe care Apple le cumpara cu 20%

image

The Wall Street Journal ne aduce o informatie foarte interesanta ce poate da peste cap intreaga activitate a gigantului Apple.

Se pare ca Samsung ar fi marit pretul la CPU-urile mobile pe care le fabrica pentru Apple. Americanii nu au fost de acord initial insa din lipsa de alti producatori care sa suplineasca necesarul de productie a iPhone-urilor, iPad si iPod au fost nevoiti sa accepte noul pret. Este probabil si motivul pentru care au inceput sa apara zvonuri pe internet care spun ca Apple se gandeste deja sa produca de luna urmatoare (deja) iPhone 5S care sa foloseasca CPU-uri de la alt producator. Ba chiar ca din primavara sa vedem prezentat noul iPhone 5S.

“Samsung Electronics recently asked Apple for a significant price raise in (the mobile processor known as) application processor,” the person was quoted as saying in the report. “Apple first disapproved it, but finding no replacement supplier, it accepted the (increase.)”

Este stiut ca Apple cumpara de la Samsung multe procesoare pentru produsele sale, doar anul acesta se estimeaza ca vor fi achizitionate aproximativ 200 de milioane de bucati fata de anul trecut cand au fost achizitionate 130 de milioane. Dupa ultimul proces dintre Apple si Samsung care s-a terminat cu amendarea firmei coreene cu 1.05 miliarde de $ s-au auzit voci care spuneau ca Apple vrea sa se detaseze de producatorul corean si sa isi caute alti producatori de componente. Poate ca si acest aspect a influentat decizia Samsung de a mari preturile avand acum Apple la mana odata cu lansarea recenta a iPhone-ului 5.

Si iata ca in acest mod Samsung isi cauta oarecum dreptate, urmarind probabil sa recupereze amenda ce o are de platit.