Panasonic BDT320
Noutati

Noua linie de playere Blu-ray de la Panasonic

Panasonic BDT320

Panasonic Corporation North America lanseaza la CES 2012 patru noi modele de playere Blu-ray Full HD 3D – DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT220 si doua playere Blu-ray 2D – DMP-BD87 si DMP-BD77. Toate cele 4 modele 3D sunt echipate cu platforma proprietara IPTV a Panasonic, VIERA Connect, in timp ce modelele 2D vin cu IP VOD, un serviciu care ofera o selecție de site-uri precum Netflix, Vudu, CinemaNow si YouTube.

Playele Full HD 3D Blu-ray – BBT01; BDT500, BDT320 si BDT 220 sunt playere Blu-Ray de top care vin echipate cu un procesor imbunatatit UniPhier, cu iesire 24p pentru VOD, functionalitate extinsa VIERA Connect si FLAC (Free Lossless Audio Codec), 192kHz/32bit Audio DAC (nu e disponibil pentru modelul DMP-BBT01), capabilitate de controlare de la distanta prin intermediul unui smartphone, telecomanda cu control tactil – conversie 2D-3D disponibila pe DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, cu care se pot converti imagini 2D in 3D, de pe DVD-uri sau discuri Blu-ray, prin VIERA Connect, conferind imaginilor adancime aproape naturala.

Toate modele au un design nou, cu aspect compact si doua dintre ele – DMP-BBT01 si DMP-BDT320 dispun de o unitate slot-in ce permite utilizatorului sa insereze un disc fara a avea nevoie de tavita si previne totodata incarcarea gresita a unui al doilea disc. In plus, modelul DMP-BBT01 dispune de un nou concept de design – playerul vine echipat cu un stand astfel incat poate fi operat orizontal sau vertical.

Procesorul UniPhier prezinta o arhitectura simplificata care elimina o parte din cablurile prezente la modelele anterioare si reduce la minimum zgomotul pe imagine. Adaptive Chroma Processing, o tehnologie de ultima ora in procesarea imaginilor, prelucreaza cu precizie semnalul fiecarui pixel in parte de pe orizontala si verticalarezultand o crestere cu 50% a procesarii de imagini color pe vertical, in comparatie cu modelele din 2010. Procesorul reproiectat DVD Super Resolution ajuta si el la reproducerea unor imagini cat mai natural fara contururi false, cu rezolutie mare a detaliilor si zgomot redus pe imagine, toate acestea ducand la obinerea unei game mai bogate de culori.

Noile modele pot converti imaginile 2D prin VIERA Connect, de pe discuri DVD sau Blu-ray, in imagini 3D cu adancime impresionanta. Tot la modelele 2012, o noutate este si tehnologia care permite obtinerea semnalului de iesire pentru VOD la 24p, sincronizandu-se astfel cu formatul video original de 24 fps (frames per second) si generand imagini asemanatoare unui film obisnuit. Utilizand viteza de 24 fps, fiecare cadru este convertit uniform, astfel incat imaginile reproduse sunt mai naturale si lipsite de tremur.

Panasonic a efectuat o serie de imbunatatiri si asupra sunetului pentru a se asigura ca acesta indeplineste aceleasi standarde inalte ca si imaginea. Astfel, modelele DMP-BDT500, DMP-BDT320 si DMP-BDT220 utilizeaza un audio DAC pe 192kHz/32bit, in timp ce BDT500 include parti audio de foarte inalta calitate – terminale placate cu aur, spre exemplu – cu ajutorul carora sunetul reprodus sa fie cat mai apropiat de original. BDT500 vine, de asemenea, cu iesire 7.1 si include doua iesiri HDMI, astfel incat una poate fi dedicata pentru conectarea la un sistem audio complex. Sistemul audio a fost imbunatatit de catre inginerii de la Panasonic si prin utilizarea tehnologiei unice de control a temporizarii care reduce drastic interferentele din timpul transmisiei HDMI, reducand astfel zgomotul si generand un sunet pur.

Platforma IPTV Panasonic VIERA Connect, acum sub umbrela Smart VIERA, a fost extinsa si utilizeaza tehnologii cloud pentru ca utilizatorul sa aiba acces nelimitat la continut de divertisment, social networking, gaming, sanatate si miscare, sport si stiri. Utilizatorul poate acum sa se bucure de site-uri precum Skype™, Netflix™, Amazon VOD™, You Tube™, huluplus, CinemaNow, Vudu, Pandora, Facebook, twitter, Accuweather, AP, Wall Street Journal, MLB, NBA, NHL si MLS, My Space, Disney Publishing, Flixster si un numar de site-uri de jocuri. Cele doua playere 2D – DMP-BD87 si DMP-BD77- ofera acces la IP VOD, o solutie Internet care ofera conexiune la Netflix, CinemaNow, Vudu si YouTube.

Intreaga gama de playere Blu-ray 2012 dispun de DLNA pentru o mai usoara conectare la alte echipamente cu DLNA, VIERA Link oferind conectivitate la alte echipamente compatibile VIERA Link si NAS. Playerele din acest an sunt compatibile si cu formatul NTFS propriu hard-discurilor HDD. Cinci din cele sase playere Blu-ray sunt WiFi, in timp ce DMP-BD77 este wireless ready. Pentru a personalize experienta de vizionare, noul mod multi user permite inregistrarea a 4 profile de utilizator cu configurarile preferate ale fiecaruia. Utilizatorii pot alege sa isi personalizeze profilul cu un icon personalizat din cele 16 preinstalate sau chiar imagini dintr-o sursa externa.

Exista, de asemenea, si o optiune de personalizare a ecranului de pornire cu imaginea aleasa de fiecare utilizator. Nou pentru modelele din acest an este si controlul remote cu ajutorul oricarui smartphone3. Modelele 2012 dispun totodata de un nou panou de controlare de la distanta a echipamentelor ce ofera posibilitatea operarii simple si intuitive a playerelor.
Noile modele sunt Energy Star Qualified. Mai mult, DMP-BDT320 dispune si de un Smart Eco Sensor ce detecteaza miscarile utilizatorului si trece pe modul quick start (la care timpul de pornire este de aproximativ 0,5 secunde). Astfel, cand cineva se afla la aproximativ 5m fata de playerul, acesta trece pe modul ECO consumand numai 0,1 wati.

“Panasonic a dorit intotdeauna sa imbunatateasca tehnologia, designul si grija fata de mediul inconjurator, producand astfel echipamente care sa ofere consumatorului experiente deosebite in vizionare si operarea acestora. Linia de playere Blu-ray pentru 2012 este dovada acestei preocupari continue“, spune Alex Fried, Senior Product Manager, Panasonic, Entertainment Group.