Foto si Video

Sony lanseaza doua noi obiective superangulare full-frame cu montura E

Sony lanseaza astazi doua noi modele din gama de obiective full-frame cu montura E. Noile modele includ obiectivul superangular luminos FE 16-35mm F2.8 GM (modelul SEL1635GM) si obiectivul ultra-superangular FE 12-24mm F4 G (modelul SEL1224G).

Obiectivul SEL1635GM valorifica rezolutia superioara si efectele bokeh frumoase ale seriei vârf de gama G Master de la Sony, oferind o distanta focala de 16-35mm ideala pentru peisaje în natura, peisaje urbane, portrete, în timp ce noul obiectiv SEL1224G, care ofera în prezent cel mai larg unghi dintre obiectivele full-frame cu montura E de la Sony, asigura o perspectiva dinamica noua pentru toti utilizatorii de echipamente Sony cu montura E. Astfel, seria de obiective full-frame cu montura E de la Sony acopera acum o gama larga de distante focale, de la ultra-wide de 12mm pana la super-telephoto de 800mm (cu teleconvertor).

Sony SEL1635GM

Noul obiectiv superangular FE F2.8 GM de 16-35mm

Noul obiectiv superangular FE 16-35mm F2.8 GM se alatura modelelor foarte apreciate FE 24-70mm F2.8 GM si FE 70-200mm F2.8 GM OSS, pentru a completa gama de obiective Sony cu diafragma maxima F2.8. Echipat cu cele mai noi tehnologii Sony în materie de obiective, acesta este primul model superangular din seria G Master, fiind ideal pentru o gama larga de scenarii de fotografiere – peisaje, arhitectura, portrete în prim-plan, evenimente sportive, scene de actiune si multe altele. Este foarte usor si compact, maximizându-i astfel portabilitatea si scenariile de utilizare.

Noul obiectiv ofera o claritate incredibila pe toata suprafata cadrului, datorita unui design optic ce include cinci elemente asferice, dintre care doua sunt elemente originale XA Sony (asferice extreme) care reduc aberatiile si ofera cea mai buna rezolutie pe întreaga gama de zoom si deschidere a diafragmei.

Elementul frontal XA de pe modelul SEL1635GM este cel mai mare element XA produs vreodata, asigurând astfel o calitate optima. De asemenea, este prevazut cu doua elemente din sticla ED (dispersie extrem de scazuta) care reduc la minimum aberatiile cromatice, oferind în acelasi timp cea mai buna rezolutie, dar si cu un strat protector original Nano AR de la Sony care elimina reflexiile interne, asigurând imaginii un contrast si o claritate excelente.

Obiectivul este prevazut cu o diafragma circulara pentru toate setarile, iar combinatia dintre elementul XA si design-ul diafragmei cu 11 lame creeaza imagini cu subiecti focalizati precis si defocalizari frumoase ale fundalului sau „bokeh”. Este prevazut cu doua motoare DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motors) care alcatuiesc un sistem de focalizare mobil de tip „floating focus” si se asigura ca functia AF este rapida si silentioasa, fiind alegerea ideala atât pentru fotografierea imaginilor statice, cât si pentru filme.

Modelul SEL1635GM este rezistent la praf si umezeala, fiind prevazut cu un strat de fluor pe lentila frontala, cu rol de protectie împotriva prafului si amprentelor, dar si de îndepartare mai usoara a acestora. De asemenea, este dotat cu un buton de blocare a focalizarii si un buton de eliberare a capacului.

Sony SEL1224G

Noul obiectiv ultra-superangular FE F4 G de 12-24mm

Noul obiectiv ultra-superangular FE 12-24mm F4 G are un design unic si ofera o calitate exceptionala a imaginii, într-un corp compact si usor, care cântareste aproximativ 566 g. Este obiectivul Sony cu cel mai mare unghi de deschidere dintre modelele full-frame cu montura E, oferind o perspectiva dinamica pentru fotografia de peisaj, arhitectura si interior, fiind potrivit atât pentru fotografierea imaginilor statice, cât si pentru video.

Obiectivul are un design optic inovator, fiind prevazut cu patru elemente asferice, care asigura o claritate si o rezolutie excelente dintr-un colt în altul al cadrului. În plus, este dotat cu trei elemente din sticla ED si un element din sticla Super ED, care minimizeaza aberatiile cromatice pe întreaga imagine, fiind prevazut în acelasi timp si cu stratul protector original Nano AR de la Sony.

Noul obiectiv SEL1224G include un motor DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motor), care asigura o functionare rapida, silentioasa si o performanta AF precisa, fiind dotat cu un buton de blocare a focalizarii personalizabil si un comutator pentru modul de focalizare. De asemenea, este rezistent la praf si umezeala.

Modelul SEL1635GM va fi disponibil în Europa din luna august 2017, la pretul de aproximativ 2.700 euro. Modelul SEL1224G va fi disponibil în Europa din luna iulie 2017, la pretul de aproximativ 2.000 de euro.