ASUS TUF Sabertooth 990FX R3.0
Placi de baza

Asus TUF Sabertooth 990FX R3.0 – prima placa TUF cu iluminare LED

ASUS TUF Sabertooth 990FX R3.0

ASUS a lansat TUF Sabertooth 990FX R3.0, o noua placa ATX cu un camuflaj digital exclusiv si totodata, primul model TUF cu iluminare ASUS Aura LED încorporata. Bazata pe un chipset AMD 990FX/SB950 si fiind compatibila cu procesoarele AMD pe socket AM3+, TUF Sabertooth 990FX R3.0 dispune de SafeSlot, un slot PCI Express ranforsat, trimis spre patentare si de indicatorul Q-LED pentru urmarirea procesului de initializare.

Cea mai noua placa de baza TUF include, de asemenea, trei porturi USB 3.1 Type-A si un port reversibil Type-C, oferind componente TUF testate la standarde militare, TUF ESD Guards 2 împotriva descarcarilor electrostatice, TUF LANGuard pentru retele fiabile si cinci ani de garantie.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 este prima placa de baza TUF ce integreaza Aura, iluminarea LED, exclusiva ASUS. Aura ilumineaza sistemele ce au la baza TUF Sabertooth 990FX R3.0 cu un spectru nesfarsit de culori, avand efecte luminoase fascinante, ce pot fi sincronizate cu produsele compatibile Aura din portofoliul ASUS. Trei zone distincte de iluminare aflate pe placa permit modelului TUF Sabertooth 990FX R3.0 sa genereze o stralucire multicolora.

Aura include un control software foarte simplu pentru personalizarea iluminatului LED. Interfata intuitiva pune la dispozitia utilizatorilor un instrument pentru efecte luminoase multi-colore, incluzand pulsatii luminoase, schimbarea intensitatii luminoase în functie de temperatura procesorului sau pulsatia în functie de ritmul muzicii.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 afiseaza estetica conceptului TUF, modelul digital de camuflaj militar fiind imprimat direct pe placa. Acest concept al puterii militare este sugerat si de SafeSlot, slotul PCIe reinventat de ASUS si proiectat sa ofere fixare superioara si rezistenta la forfecare. Slotul este fabricat printr-un singur proces tehnologic ce presupune injectarea plasticului peste metal, obtinandu-se un slot inert, ce este ancorat ferm pe placa de baza cu puncte de sudura aditionale.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 dispune de Q-LED, o sursa de lumina vizibila de la exterior, ce ofera utilizatorului indicii despre stadiul procesului de initializare, cu o indicare clara a cinci operatiuni vitale.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 include Thermal Radar 2, ce are acum abilitatea de controla în mod direct ventilatoarele placii video, precum si pe cele ale carcasei. Numerosii senzori pot monitoriza în timp real temperaturile placii de baza si pe cele ale altor componente cheie, avand o modalitate de control simpla ce permite optimizarea printr-un singur click. TUF Sabertooth 990FX R3.0 este construita cu piese TUF, fiind suficient de rezistenta pentru cele mai solicitante conditii, chiar si în sarcina crescuta. Bobinele cu aliaje TUF sunt fabricate prin utilizarea de materiale greu oxidabile, eliminand caldura cu 13% mai rapid decat alegerea precedenta, în timp ce condensatori metalici rezista cu 20% mai bine la temperaturi ridicate, avand o durata de viata de doua ori mai mare decat a condensatorilor solizi standard. În constructie a fost integrata si tehnologia TUF ESD Guards 2 ce protejeaza numeroasele porturi împotriva descarcarilor electrostatice. Conceputa sa fie de doua ori mai rezistenta decat înainte, TUF ESD Guards 2 acopera toate porturile USB si conectorii aflati pe panoul din spate, testele la nivel de pin aratand soliditatea noului standard TUF.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 dispune de sistemul de protectie LANGuard. Protectia pentru retea, la nivel hardware, certificata la standarde militare, utilizeaza o tehnologie de cuplaj prin semnal si condensatorii premium, pentru a asigura o conexiune fiabila si o rata mai buna de transfer. Componentele sunt protejate împotriva descarcarilor electrostatice si sunt de 2.5 ori mai rezistente la supratensiune.

Fiecare placa de baza TUF trece prin cele mai dure teste din industrie pentru a fi pregatita pentru orice sarcina, în orice fel de scenariu. În laboratoarele de dezvoltare, placile sunt expuse la socuri de temperatura, fiind încalzite la 95°C si mai apoi înghetate la -45°C. Mai departe, placile sunt îndoite, lovite si aruncate, trecerea acestor teste însemnand ca placa TUF Sabertooth 990FX R3.0 este certificata pentru fiabilitate 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Aceste teste confera si mai multa încredere, ASUS oferind o garantie de 5 ani pentru fiecare placa de baza TUF Sabertooth 990FX R3.0.

TUF Sabertooth 990FX R3.0 dispune de cele mai noi solutii de conectivitate avand trei porturi USB 3.1 Gen 2 Type-A si unul Type-C reversibil pentru viteze de transfer de pana la 10Gbps. Portul USB 3.1 este compatibil cu dispozitivele USB existente. Noua placa de baza mai include un conector PCI Express 3.0 x4 M.2 pentru SSD-urile interne, fiind compatibila cu dispozitivele de pana la 110mm (tip 22110).