TP-Link Networking Partner
Retelistica

TP-Link asigura la East European Comic Con 2019 o retea de date pregatita pentru 7.000 mii de dispozitive wireless

TP-Link Networking Partner

TP-Link, lider global in furnizarea de echipamente de retea pentru utilizatorii individuali si mediul de afaceri, este pentru al saselea an consecutiv partener tehnic al East European Comic Con.Anul acesta, TP-Link a realizat o retea pregatita pentru a fi accesata de aproximativ 1.000 de PC-uri si console, un numar dublu fata de evaluarile initiale. Anul trecut reteaua a fost accesata de aproximativ 6000 de dispozitive mobile, iar anul acesta conform estimarilor companiei, reteaua wireless va fi accesata de pana la 7.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri) pe toata durata evenimentului cu 20% mai mult in comparatie cu anul trecut.

”Numarul participantilor creste de la an la an, tocmai de aceea utilizam o solutie testata cu succes si in anii anteriori, reteaua TP-Link fiind pregatita sa fie accesata de un numar cu 20% mai mare de utilizatori comparativ cu anul trecut. Reteaua a fost construita pentru a sustine aproximativ 1000 de statii conectate, mai mult de 250 de gameri conectati concomitent in fiecare zi si pana 7.000 de dispozitive in reteaua wireless, pe toata durata evenimentului. Reteaua de anul acesta a fost pregatita pentru un volum de peste 2TB de trafic de date zilnic, aproximativ la fel cu cel din anii trecuti. Noutatile de anul acesta sunt legate de amplasarea diferita a retelei si dispunerea standurilor si a statiilor pe suprafata evenimentului. Daca anul trecut vorbeam de 8 km de cablu utilizat, anul acesta vorbim de 8,5 km intinsi pentru acest eveniment”, a declarat Sarmis Popescu, manager tehnic in cadrul TP-Link Romania.

TP-Link T3700G-52TQ

Cel mai puternic echipament utilizat pentru constructia infrastructurii de retea este switchul T3700G-52TQ (Switch Stakabil Gigabit JetStream cu management L3 si 48 de porturi RJ45 gigabit, 4 sloturi SFP gigabit si pana la 4 sloturi SFP+ 10G), destinat companiilor din segmentul medium business si enterprise care necesita infrastructuri complexe. Switch-ul T3700G-52TQ utilizeaza protocoale de rutare Layer 3 pentru crearea unei retele scalabile, asigura transferuri de date de pana la 176 Gbps, redundanta ridicata datorita tehnologiei True Physical Stacking pentru pana la 8 switchuri si a functiei LACP.

Porturile uplink Fiber de 10 Gbps permit transferuri ultra-rapide de volume foarte mari de date in infrastructurile retelelor foarte mari si foarte aglomerate, iar unitatea de alimentare detasabila plus unitatea de alimentare optionala maximizeaza timpul de functionare fara intreruperi pentru switch-ul T3700G-52TQ. Afla cum se poate configura switch-ul T3700G-52TQ: https://www.youtube.com/watch?v=5I-YrdZo0Yc

Pentru toata reteaua au fost folosite peste 28 de switchuri cu management, Layer 2 si Layer 3 cu 24 sau 48 de porturi, cu conexiuni 10G (T3700G-52TQ), 14 access pointuri business Wi-Fi Omada si 20 routere TP-Link din gama SOHO. TP-Link pune la dispozitie gratuit o retea wireless ce va putea fi accesata de oriunde din spatiul expozitional al East European Comic Con, de catre toti vizitatorii si partenerii.

Pentru realizarea acesteia au fost folosite echipamente TP-Link Omada de tip EAP, modelele EAP225 (AC1350 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP245 (AC1750 Access Point Wireless Dual Band Gigabit pentru interior), EAP225-Outdoor (AC1200 Access Point Gigabit pentru exterior) si controller-ul Cloud Omada OC200 (pentru management centralizat profesional al retelei Wi-Fi).

Destinate pentru companii mici si mijlocii, cum ar fi birouri, restaurante, campusuri si hoteluri, produsele business Wi-Fi Omada garanteaza scalabilitate, performanta si cost redus, fiind printre cele mai versatile si eficiente solutii wireless Access Point de pe piata.
De asemenea, controlerul cloud Omada OC200 permite administratorilor sa asigure un management centralizat pentru intreaga retea Omada, fara costuri suplimentare, mentinand in acelasi timp un nivel inalt de securitate si stabilitate, datorita faptului ca ruleaza ca un sistem autonom, care nu implica un calculator central.

Valoarea totala a echipamentelor utilizate in constructia retelelor wireless si prin cablu la aceasta editie a East European Comic Con este estimata la 90.000 RON. TP-Link a pregatit pentru cele trei zile de East European Comic Con, trei turnee: League of Legends 1vs1, Just Dance 1vs1 si Jenga 1vs1. Gazda evenimentului va fi Lucian IceManLucky Dinescu.

A VII-a editie a East European Comic Con se desfasoara in perioada 24 – 26 mai in Pavilionul B1 al Romexpo. Programul competitiilor si evenimentelor este disponibil aici.