Ericsson - Evolution Towards 2020
Retelistica

Ericsson si MTS aduc 5G in Rusia

Ericsson - Evolution Towards 2020
Ericsson si Mobile TeleSystems OJSC (MTS), cel mai mare operator telecom din Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CIS), vor coopera pentru dezvoltarea si lansarea 5G in Rusia.

Memorandumul de Intelegere (MOU) semnat intre cele doua companii va acoperi desfasurarea de studii legate de spectrele retelelor de ultima generatie, cat si constructia unui nou sistem de test pentru 5G. Companiile se vor concentra initial pe dezvoltarea cerintelor si modurilor de utilizare, cat si pe evaluarea performantelor si aplicabilitatea unor componente tehnologice cheie ale 5G. Proiectul va deschide un dialog si cu autoritatile guvernamentale legat de lungimile de banda disponibile pentru 5G si cerintele pentru urmatoarea generatie de sisteme.

Parteneriatul va implica si implementarea unor tehnologii legate de 5G in reteaua MTS, precum Ericsson Lean Carrier si utilizarea unui spectru fara licenta, cat si alte tehnologii ce folosesc concepte de design pe care Ericsson le-a dezvoltat pentru 5G.

„Chiar daca cerintele pentru noile standarde de comunicare sunt in stadiu de dezvoltare, este important pentru compania noastra sa fie implicata in acest proces – ceea ce a si dus la semnarea acordului cu Ericsson”, a mentionat Andrey Ushatskiy, Vice President, Technology and IT, Chief Technology and Information Officer, MTS. „Anul viitor vom incepe sa testam solutiile dezvoltate de furnizorii nostri printr-o serie de proiecte pilot in reteaua MTS, astfel incat ambele parti sa beneficieze de o intelegere completa a performantei solutiilor din reteaua noastra 5G. Lucrand proactiv in cadrul procesul de standardizare 5G, vom fi pregatiti sa construim primele etape ale retelei care ne va schimba semnificativ vietile si rolul lucrurilor din jurul nostru si care va deschide noi orizonturi in toate domeniile – case, scoli, medicina, stiinta, transport, divertisment si multe altele.”

„Ericsson conduce dezvoltarea tehnologiei 5G impreuna cu partenerii si operatorii nostri, pentru a oferi viteze de transfer de date mai mari, latenta scazuta si fiabilitate din ce in ce mai mare la conectare. Proiectul reprezinta un punct de referinta si implica Rusia in dezvoltarea celor mai inovatoare tehnologii. Pana in 2018, planuim sa desfasuram cercetari, sa testam si sa implementam tehnologii cheie ce vor imbunatati performanta si acoperirea retelei MTS. 5G va revolutiona experienta utilizatorului in ceea ce priveste tehnologiile mobile pe durata Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.”

Memorandumul de Intelegere (MOU) implica cooperarea celor doua com panii in urmatoarele zone:

• Dialog impreuna cu autoritatile cu privire la utilizarea spectrului pentru 5G
• In 2016, implementarea proiectului pilot in LTE-U (LTE-Unlicensed) / LAA (Licensed-Assisted Access) ce implica utilizarea interfetei radio LTE in banda nelicentiata 5GHz impreuna cu puncte fixe de acces Wi-Fi. Solutia ofera acoperire si capacitate mai buna, si combina retelele Wi-Fi deja existente cu resursele retelei mobile.
• Testarea tehnologiei Ericsson Lean Carrier. Solutia foloseste arhitectura 5G pentru optimizarea traficului dintre celule, eliminarea interferentelor, simplificarea administrarii retelei si cresterea vitezei de transfer de date.
• Demonstrarea noilor tehnologii radio pentru IoT: EC-GSM (acoperire extinsa pentru GSM), LTE-M (pentru comunicatiile Machine-type), NB-IoT (Narrowband IoT). Tehnologiile vor imbunatati retelele GSM si LTE deja existente pentru a oferi o acoperire mult mai mare in spatii interioare, o durata de viata a bateriei mai mare si ajutor pentru dispozitivele folosite in diverse aplicatii IoT.
• In 2017, lansarea solutiilor pilot pentru 5G folosind transmisii de date de viteza mare in banda de 15 GHz.
• Construirea zonei de test pentru demonstrarea solutiilor tehnologiei 5G pe durata Campionatului Mondial de Fotbal 2018 in Rusia.