cisco
Retelistica,  Stiri

Cisco furnizorul retelei Wi-Fi la Mobile World Congress 2014

cisco

Cisco a furnizat la editia de anul acesta a evenimentului de telecomunicatii Mobile World Congress, una dintre cele mai mari retele Wi-Fi disponibila la nivel global, capabila sa sustina 81.000 de dispozitive conectate la Internet, care au generat un trafic de 19,1 terabytes. Fata de anul trecut, numarul de dispozitive conectate s-a dublat, iar traficul de date generat in timpul celor patru zile de eveniment a crescut cu 300%.

Reteaua Wi-Fi furnizata de Cisco in cifre:

• 80.880 de dispozitive s-au conectat la Internet prin intermediul retelei Wi-Fi, dublu fata de editia precedenta;

• Varful de transfer de date a fost de 1,2 Gb/secunda;

• 19.1 TB de date au fost transferate din retelele mobile 3G/4G in reteaua Wi-Fi

• Rata de utilizare a benzii de 5Ghz a fost de 58% fata de 42% a celei de 2,4GHz, indicand o crestere a adoptiei dispozitivelor care functioneaza in banda de 5GHz.

• In prima zi de targ, printr-un singur punct de acces la retea au fost transmise 280 GB de date

• Numarul de conexiuni la Internet realizate in prima zi de targ il depasise pe cel din 2013 inca inainte de ora 10 a.m., respectiv 22.126.

Date cheie:

• Cisco a colaborat cu centrul expozitional Fira din Barcelona pentru a instala o retea Wi-Fi disponibila permanent pe o suprafata de 240.000 de metri patrati cat masoara Gran Via, centrul care gazduieste in fiecare an Mobile World Congress.

• Prin intermediul solutiei Wi-Fi Cisco destinate furnizorilor de servicii, GSMA a oferit servicii Wi-Fi de mare viteza participantilor si expozantilor la Mobile World Congress, in toate cele opt spatii de expunere.

• Rezultatele au demonstrat faptul ca reteua Wi-Fi poate reprezenta o solutie complementara pentru serviciile celulare in cele mai dificile conditii. Furnizarea de servicii Wi-Fi pentru un targ de amploarea Mobile World Congress impune planificare, monitorizare si management riguroase. Reteaua a fost astfel pregatita de Cisco si Fira cu cateva luni inainte pentru a sustine evenimentul de patru zile. Cisco a mai colaborat cu AT&T si Accuris Networks pentru a oferi optiuni multiple si foarte sigure de autentificare in reteaua Wi-Fi, cu o retea Hotspot 2.0 de generatie viitoare care le-a permis participantilor sa transfere date in regim roaming la fel de sigur si rapid ca si in retelele celulare.