GeForce GTX 1080
Placi video

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080 Ti – cea mai rapida placa grafica de gaming din lume

GeForce GTX 1080

NVIDIA a lansat astazi cea mai rapida placa grafica din lume, GeForce GTX 1080 Ti, varful de gama al seriei de placi grafice (GPU) construite pe arhitectura Pascal.

Dotata cu o putere superioara de gaming, GeForce GTX 1080 Ti ofera cu pana la 35% mai multa performanta decat GTX 1080, este echipata cu o memorie GDDR5X de noua generatie de 11GB si ruleaza la viteze de 11Gbps, oferind cea mai performanta latime de banda a memoriei si impune noi standarde in gaming.

Placile grafice GTX 1080 Ti, inclusiv NVIDIA Founders Edition, vor fi disponibile la nivel mondial prin intermediul partenerilor NVIDIA GeForce din 10 martie, la preturi incepand de la 699 de dolari.

Cea mai buna placa grafica GeForce, cu cele mai performante specificatii

NVIDIA a conceput GeForce GTX 1080 Ti pentru a face fata cerintelor grafice de gaming 4K si 5K si tehnologiilor DX12, HDR si VR. Include:

• Caracteristici pentru performanta superioara: GTX 1080 Ti include 3.584 de nuclee NVIDIA® CUDA® si un frame buffer de 11GB ruland la o viteza superioara de 11Gbps. Este cu pana la 35% mai performanta decat GeForce GTX 1080 si cu pana la 78% mai performanta decat GTX 1070.(1) GTX 1080 Ti este mai rapida si decat NVIDIA TITAN X Pascal, placa grafica conceputa pentru deep learning si inteligenta artificiala.

• O noua generatie de arhitectura de memorie: GTX 1080 Ti este prima placa grafica din lume prevazuta cu memoria de noua generatie G5X de la Micron. G5X are o capacitate de 11GB si ruleaza la o rata de viteza quad data de 11Gbps, oferind cea mai eficienta latime de banda a memoriei dintre placile grafice de gaming actuale. Mai mult, poate indeplini functionalitati de overclocking.
• Proces avansat FinFET: GTX 1080 Ti este proiectat pentru procese FinFET. Cele 12 miliarde de tranzistori ofera o crestere radicala a performantelor si a eficientei fata de produsele din generatia anterioara.

• Proiectare meticuloasa: GTX 1080 Ti beneficiaza de un sistem de racire avansat, datorita unei metode de disipare a caldurii prin intermediul unei solutii termice cu flux ridicat de aer si o camera de racire a vaporilor, de doua ori mai mare decat zona fluxului de aer, fiind prevazuta cu o configuratie de putere cu sapte faze, cu 14 dualFET de mare eficienta.
• Suport pentru tehnologii grafice avansate: 4K, VR, NVIDIA G-SYNC™ HDR si NVIDIA GameWorks™ ofera experiente interactive, cinematografice insotite de un gameplay fara intreruperi.

Pre-comenzi de la 2 martie, disponibilitate oriunde in lume din 10 martie

Placile grafice GeForce GTX 1080 Ti, inclusiv NVIDIA Founders Edition, vor fi disponibile la nivel global – in 238 de tari si teritorii – prin intermediul retelei de parteneri NVIDIA GeForce, inclusiv ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY si Zotac, incepand cu 10 martie. Pre-comenzile efectuate pe nvidia.com vor fi livrate din 2 martie, de la ora 8 a.m. PT.

Giveaway-uri GeForce GTX 1080 Ti

Coroborat cu anuntul de azi, NVIDIA ofera 108 placi grafice 1080 Ti comunitatii GeForce Experience. Pentru a fi eligibili, jucatorii trebuie doar sa descarce GeForce Experience 3.0 si sa opteze sa primeasca cele mai noi premii, stiri si alte informatii de la GeForce si NVIDIA. Castigatorii vor fi notificati prin mail, in data de 7 martie.