Placi video

NVIDIA lanseaza GeForce GTX 1060, cu performante de gaming la nivelul lui GTX 980

GeForce GTX 1060

NVIDIA a anuntat astazi lansarea NVIDIA GeForce GTX 1060, din familia de unitati de procesare vizuala de gaming Pascal, alaturandu-se astfel placilor grafice GTX 1080 si 1070, care au stabilit recorduri de viteza si eficienta energetica in ultimele doua luni.

GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition” este fabricata cu materiale si componente premium, inclusiv suprafata din aluminiu turnat, finisata pentru a oferi rezistenta si rigiditate si o solutie termica special conceputa pentru racire si zgomot redus. La fel ca GeForce GTX 1080 si GTX 1070 Founder’s Edition, utilizeaza un sistem de alimentare dual FET, pentru o mai buna eficienta energetica, alaturi de o retea cu impedanta redusa si stabilizatoare de tensiune.

GeForce GTX 1060 2

Similar intregii game de placi grafice construite pe arhitectura Pascal si cu un pret de pornire de doar 249 de dolari, GTX 1060 a fost conceputa pentru viteza si optimizata pentru performanta per watt. GTX 1060 a fost dezvoltata pe tehnologia de fabricatie FinFET pe 16nm si ofera acelasi nivel de performanta ca GTX 980, consumul energetic fiind de doar 120 de watti, in timp ce ruleaza cele mai recente experiente VR si jocuri PC cu Direct X 11/12.

GTX 1060 este dotata cu 1.280 de nuclee CUDA, memorie GDDR5 de 6GB la o frecventa de 8Gbps si boost clock de 1,7GHz, suportand cu usurinta overclocking de pana la 2GHz. GTX 1060 este in medie cu 15% mai rapida si cu peste 75% mai eficienta energetic decat cel mai apropiat produs concurent .

Suport pentru kitul de dezvoltare VRWorks

GTX 1060 suporta NVIDIA VRWorks, un kit de dezvoltare software care le permite dezvoltatorilor sa coreleze ceea ce vad, aud si simt utilizatorii cu actiunile fizice din mediul de joc – convingandu-i ca experienta lor virtuala este reala.

In kitul VRWorks este inclusa tehnologia NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care permite oricarei placi grafice GeForce din seria 10 sa proiecteze fara intrerupere o singura imagine simultan pentru ambii ochi, oferind o imbunatatire de peste trei ori a performantei grafice VR, fata de generatia anterioara de GPU. Acest lucru le ofera posibilitatea utilizatorilor de GTX 1060 sa experimenteze un nivel si mai mare al detaliilor in jocurile VR, fara a face un compromis la nivel de performanta sau calitate, beneficiind astfel de o experienta realista si captivanta.

GeForce GTX 1060 3

Proiectia simultana multipla este integrata in cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine and Unity. Peste 30 de jocuri se afla deja in dezvoltare, inclusiv including Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft si Raw Data.

Suport pentru tool-ul de captare in-game Ansel

GTX suporta, de asemenea, tehnologia NVIDIA Ansel, un tool performant de captare in-game, care le permite gamerilor sa exploreze, capteze si partajeze imagini artistice din jocuri, intr-un mod revolutionar. Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care si le doresc, pozitionand camera in orice directie, din orice unghi, in mediul jocului si sa capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o casca de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA anunta disponibilitatea imediata a primului joc care suporta Ansel: Mirror’s Edge: Catalyst. Al doilea joc, Witcher 3: Wild Hunt, va fi disponibil la sfarsitul acestei luni. In dezvoltare se afla multe alte jocuri, inclusiv Fortnite, Paragon si Unreal Tournament de la Epic Games, Obduction de la Cyan Worlds, The Witness de la Thekla, Lawbreakers de la Boss Key Productions, Tom Clancy’s The Division de la Ubisoft si mult asteptatul No Man’s Sky de la Hello Games.

VR Funhouse, disponibil din aceasta luna pe Steam

NVIDIA VR Funhouse – jocul VR al companiei de tip carnaval – va fi disponibil gratuit in cursul acestei luni prin serviciul de distributie digitala Steam de la Valve. Dezvoltat pe Unreal Engine 4 de la Epic Games, VR Funhouse va functiona pe placile grafice GTX 1080, 1070 si 1060 si castile HTC Vive VR. De asemenea, va fi oferit in regim open source dezvoltatorilor si artistilor care isi pot crea astfel propriile atractii VR Funhouse.
Disponibilitate si preturi

Placile personalizate GTX 1060 vor fi disponibile incepand cu 19 iulie, de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY si Zotac. Pretul recomandat de producator este de 249 de dolari.

GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition”—proiectata si construita de NVIDIA— va fi disponibila incepand cu 19 iulie, la pretul recomandat de 299 de dolari, doar pe www.nvidia.com.