GeForce GTX 1080
Telefoane Mobile

NVIDIA lanseaza GeForce GTX 1080 – cea mai puternica placa video din lume

GeForce GTX 1080

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080, prima unitate de procesare vizuala (GPU) de gaming construita pe noua arhitectura Pascal, care ofera o performanta de pana la 2 ori mai buna in realitatea virtuala, comparativ cu GeForce GTX TITAN X.

Pascal permite salturi uriase in ceea ce priveste performanta, latimea de banda a memoriei si eficienta energetica, fata de precedenta arhitectura de inalta performanta Maxwell. Totodata, introduce functii grafice inovatoare si tehnologii care redefinesc PC-ul drept cea mai buna platforma de gaming pentru titluri de top si pentru realitatea virtuala.

”PC-ul este cea mai apreciata platforma de jocuri video din lume, iar noua noastra arhitectura Pascal il va propulsa spre noi varfuri. Primul nostru GPU de gaming pe arhitectura Pascal, GeForce GTX 1080, reda un realism incredibil in jocuri si o experienta profunda in realitatea virtuala, cu performanta si eficienta energetica imbunatatite semnificativ. Este cel mai puternic GPU construit vreodata si unul dintre cele mai bune produse ale noastre”, a declarat Jeff Fisher, senior vice president al diviziei de PC-uri NVIDIA.

GeForce GTX 1080 - 1

Cinci elemente uimitoare din Pascal

NVIDIA a proiectat arhitectura Pascal pentru a veni in intampinarea puterii de procesare extrem de ridicate cerute de tehnologii precum realitatea virtuala. Arhitectura incorporeaza cinci tehnologii inovatoare:

• O noua generatie de arhitectura GPU. Pascal este optimizata pentru peformanta per watt. GTX 1080 este de trei ori mai performanta din punct de vedere al consumului de energie decat arhitectura Maxwell.
• Proces 16nm FinFET. GTX 1080 este primul GPU de gaming proiectat pentru procese 16nm FinFET, care foloseste tranzistori mai mici si mai rapizi, care pot fi asamblati mai dens. Cei 7,2 miliarde de tranzistori ofera o crestere radicala a performantelor si a eficientei.
• Memorie Avansata. GPU-urile Pascal sunt primele care beneficiaza de puterea chipurilor de memorie GDDR5X de 8GB de la Micron. Interfata de memorie 256-bit are o frecventa de 10Gb/secunda, ceea ce ajuta la o crestere a eficientei latimii de banda de 1,7 ori comparativ cu standardul normal GDDR5.
• Performante tehnice. Imbunatatirile aduse latimii de banda si eficientei energetice permit GPU-ului GTX 1080 sa ruleze la frecvente standard nemaiintalnite pana acum, de peste 1700 MHz, cu un consum energetic de doar 180 de wati. Noile progrese de calcul asincron imbunatatesc performantele de gaming si eficienta energetica, iar noua tehnologie GPU Boost™ 3 ofera functionalitati avansate de overclocking.
• Tehnologie de gaming inovatoare. NVIDIA schimba gamingul, de la dezvoltare la experiente impartasite. Noul software NVIDIA VRWorks™ permite dezvoltatorilor de jocuri sa aduca o profunzime fara precedent in decorurile jocurilor. Tehnologia NVIDIA Ansel™ le ofera gamerilor posibilitatea de a-si distribui experientele de joc si de explora lumi virtuale in moduri noi.

“Am fost uimiti de performantele si caracteristicile GTX 1080. Am folosit cadre din clipurile Paragon care erau menite sa ruleze offline si le-am redat in timp real pe GTX 1080. Este uluitor si abia asteptam sa vedem ce vor crea dezvoltatorii cu UE4 si GTX 1080 in lumea jocurilor video, a designului de auto sau a proiectelor de arhitectura, atat pentru ecrane 2D cat si pentru realitatea virtuala”, a declarat Tim Sweeney, fondatorul Epic Games.

GeForce GTX 1080 - 2

VRWorks: Un nou standard pentru VR

Pentru a integra complet utilizatorii in lumea virtuala, kitul de dezvoltare a software-ului NVIDIA VRWorks ofera o experienta fara precendent pentru ”prezenta in VR”. Imbina ceea ce utilizatorul vede, aude si atinge cu miscarea fizica a mediului, pentru a-l convinge ca experienta este reala.

• Performanta Grafica superioara in VR: VRWorks Graphics include acum capabilitati de proiectie multipla redata nativ la dimensiunea unica a display-urilor VR, in locul monitoarelor traditionale 2D. De asemenea, reda geometria pentru ochiul stang si ochiul drept simultan, intr-o singura trecere
• Enveloping Audio: VRWorks Audio foloseste un motor NVIDIA OptiX™ pentru ray-tracing, pentru a identifica traseul sunetelor din mediul inconjurator in timp real, in concordanta cu dimensiunile, formele si materialele din lumea virtuala.
• Interactive Touch and Physics: NVIDIA PhysX® pentru VR detecteaza interactiunea dintre un controller si un obiect virtual, permitandu-i motorului jocului sa genereze un raspuns vizual si haptic precis. De asemenea, tehnologia modeleaza raspunsul mediului virtual inconjurator, astfel ca interactiunile precum exploziile sau o mana care loveste apa sa genereze un raspuns similar celui din lumea reala.

NVIDIA a integrat toate aceste tehnologii inntr-un nou concept de experienta de VR, numita VR Funhouse.

“GeForce GTX 1080 promite sa fie cea mai performanta placa grafica pentru EVE: Valkyrie. Suntem incantati sa includem feature-urile VRWorks de la NVIDIA in Valkyrie, pentru a duce experienta vizuala si performantele jocului la un nou nivel”, a declarat Hilmar Veigar Pétursson, CEO al CCP Games.

GeForce GTX 1080 - 3

Ansel: captarea artei in jocuri

NVIDIA a mai lansat Ansel, o unealta performanta de captare in-game care le permite gamerilor sa exploreze, capteze si sa partajeze imagini artistice din jocuri, intr-un mod revolutionar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care si le doresc, pozitionand camera in orice directie, din orice unghi, in mediul jocului. Acestia pot capta screenshot-uri cu rezolutie de pana la 32 ori mai mare decat cea a ecranului si pot face zoom pe fiecare element, fara a pierde fidelitatea imaginii. Filtrele foto permit adaugarea de efecte in timp real. De asemenea, utilizatorii pot capta fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o casca de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA GeForce GTX 1080 “Founders Edition” va fi disponibila incepand cu 27 mai. De asemenea, unitatea de procesare vizuala va fi disponibila de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, NVIDIA. Palit, PNY si Zotac.

GeForce GTX 1080 va fi inclus si in sisteme complete, construite de companii din SUA precum AVADirect, Cyberpower, Digital Storm, Falcon Northwest, Geekbox, IBUYPOWER, Maingear, Origin PC, Puget Systems, V3 Gaming si Velocity Micro, dar si de integratori de sisteme din afara Americii de Nord.

NVIDIA GeForce GTX 1070 “Founders Edition” va fi disponibila incepand cu 10 iunie.

GeForce GTX 1080 - 4