Eveniment Intel
Procesoare

Cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro a fost lansata in Romania

Eveniment Intel

Intel a prezentat astazi in Romania cea de-a sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro.De asemenea, compania a facut demonstratii ale celor mai noi tehnologii pentru companii, pentru simplificarea comunicarii in timpul sedintelor si securitate crescuta: Intel Unite, Intel Small Business Advantage si Intel Authenticate.

Echipa locala Intel Security a prezentat o noua abordare a diviziei in apararea impotriva atacurilor cibernetice avansate, destinata sectoarelor business sau guvernamental. In conditiile in care numarul atacurilor cibernetice a crescut, simpla protectie a sistemelor nu mai este suficienta, ci este nevoie si de solutii care sa le detecteze si sa le elimine imediat ce au fost identificate.

A sasea generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro vine in intampinarea cererii pentru securitate si productivitate din sectorul business, inovand domeniul autentificarii securizate, a performantei crescute pentru dispozitive precum laptopuri 2 in 1, Ultrabook-uri, sisteme All-in-One si desktop PC-uri. Noile procesoare aduc o performanta crescuta de 2,5 ori, o autonomie de trei ori mai mare si un timp de raspuns de patru ori mai rapid comparativ cu un laptop mai vechi de cinci ani. In cadrul evenimentului de astazi au fost prezentate sisteme bazate pe tehnologia Intel, de la producatori precum Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Maguay.

„Modul de lucru se transforma. Companiile cauta solutii de securitate avansate care sa le permita sa isi pastreze datele in siguranta, in conditiile in care apar pe zi ce trece noi amenintari. Cea mai noua generatie a gamei de procesoare Intel Core vPro vine cu noi capabilitati de securitate la nivel hardware, ceea ce le permite PC-urilor sa le asigure angajatilor companiilor siguranta si productivitatea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Central and Eastern Europe.

In cadrul evenimentului de astazi, Intel a facut o demonstratie live a tehnologiei Intel Unite, pentru sedinte mai inteligente, prin simplificarea modului de interactiune al participantilor. Cu ajutorul noii tehnologii, participantii la sedinte pot partaja prezentarile de pe laptopuri pe ecrane mult mai usor. Atat participantii din sala de conferinta, cat si cei aflati la distanta au acces sigur la continut in timp real. Pentru a utiliza Intel Unite este nevoie de un mini PC cu procesor Intel Core vPro.

Intel a prezentat, de asemenea, Intel Small Business Advantage, o solutie usor de folosit pentru a-i ajuta pe cei care detin companii mici sa isi protejeze si sa isi creasca businessul. Intel SBA ofera un mod mai simplu si centralizat de conectare si de partajare a informatiilor in mod securizat. Tehnologia include capabilitati de colaborare – chat si partajare de fisiere, unite cu functii de securitate, precum USB blocker, pentru a-i ajuta pe antreprenori sa-si pastreze in siguranta datele. Totodata, cu ajutorul acestei solutii, companiile mici pot realiza mai usor mentenanta sistemelor, prin actualizarea automata a programelor, backup si recuperare a datelor.

In conditiile in care este nevoie de un nivel de securitate avansat pentru atacurile tot mai sofisticate asupra datelor companiilor, Intel a dezvoltat o noua solutie numita Intel Authenticate, prezentata si in cadrul evenimentului de astazi. Aceasta este o solutie de autentificare la nivel hardware, disponibila pe cea de-a sasea generatie a procesoarelor Intel Core vPro, care intareste protectia identitatii pe PC, facandu-l mai putin vulnerabil la atacurile de securitate. Intel Authenticate verifica identitatea utilizatorului prin folosirea unei combinatii de trei factori: “ceva ce stii”, precum un numar personal de identificare; “ceva ce detii”, cum ar fi un telefon mobil; si “ceva ce esti”, precum o amprenta. Departamentul IT poate alege dintre mai multi factori de autentificare in baza reglementarilor companiei, putand astfel sa nu se bazeze doar pe memorarea de catre angajati a unor parole complicate.

Pe langa tehnologiile prezentate live astazi, Intel are dezvoltate pentru sectorul business si alte tehnologii menite sa elimine cablurile din birouri. Tehnologia Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) simplifica procesul de partajare al informatiilor in companii, permitandu-le utilizatorilor sa faca prezentari de pe computer, prin conexiune wireless, securizata, cu alte monitoare si ecrane, marind eficienta utilizarii acestora de catre companii cu ajutorul unor comenzi simple.

De asemenea, Intel Wireless Docking le permite angajatilor companiilor sa fie conectati si gata de lucru imediat dupa ce ajung la birou. Aceasta tehnologie wireless, sigura, bazata pe tehnologia Intel Wireless Gigabit, permite sistemelor sa se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri si accesorii USB, eliminand astfel necesitatea folosirii traditionalelor dock-uri.