Procesoare

Urmatoarea generatie a procesorului grafic GPU Mali va avea 8 nuclee

Producatorul procesoarelor grafice ARM Mali a anuntat ca pana la sfarsitul lui 2012 va fi lansat un GPU Mali cu 8 nuclee, care promite performante mobile deosebite.

Odata cu lansarea terminalului Samsung Galaxy S3, procesorul grafic Mali 400 a implementat un nou standard pe piata, iar acum producatorul se pregateste de urmatorul pas, sa lanseze o serie de alte 6 GPU-uri pana la sfarsitului anului 2012. Modelele ce urmeaza sa fie lansate sunt: Mali-T604 quad-core, Mali-T658 cu 8 nuclee si noile Mali-T624 quad-core, alaturi de Mali-T628 si Mali-T678 ce pot avea maxim 8 nuclee.

Un lucru interesant este faptul ca noile procesoare Mali vor oferi o performanta imbunatatita cu 50% fara sa fie mai mari sau sa consume mai multa energie. O alta caracteristica importanta este faptul ca noile procesoare Mali cu 8 nuclee vor oferi optiuni grafice de interfata pana la 60fps si capacitatea de a rula video 4K si chiar 8K. Varful de gama din noua serie de procesoare va fi GPU-ul Mali-T678, dezvoltat special pentru tablete si va oferi o experienta grafica in jocuri similara consolelor specializate.

Lucrurile devin mai interesante odata cu evolutia pietei si cerintele consumatorului, iar producatorul procesoarelor ARM Mali a inteles aceste lucruri si si-a facut temele foarte bine pana acum.