Innovation Labs 2016
Stiri

Innovation Labs 2016 anunta castigatorii Hackathon-ului din Bucuresti

Innovation Labs 2016

Innovation Labs 2016, programul de mentorat si dezvoltare pentru tinerii pasionati de tehnologii creative si antreprenoriat, anunta castigatorii Hackathon-ului din Bucuresti ce a avut loc weekend-ul acesta la Universitatea Politehnica din Bucuresti.Dupa o noapte intensa de transformare a ideilor in prototipuri de baza, cele mai bune 24 de echipe au fost selectate pentru a intra in etapa de pre-accelerare sustinuta de Asociatia Tech Lounge, in parteneriat cu Orange, Carrefour si The Romanian-American Foundation.

La Hackathon-ul din Bucuresti au participat peste 200 de tineri, cu zeci de idei creative pentru cele patru directii ale programului: agricultura, cibersecuritate, sanatate si stil de viata, comert. In prima zi a evenimentului au fost inscrise 72 de echipe ce si-au prezentat ideile de produse inovatoare. Spre exemplu, echipa Beenocular dezvolta o solutie bazata pe senzori prin care apicultorii vor monitoriza automat bunastarea albinelor din stupi, economisind zeci de ore lunar si castigand date precise, relevante si in timp real. Inovatia Beenocular consta mai ales in diagnoza bazata pe analiza sunetului.

Echipa ENTy propune un dispozitiv disruptiv pentru identificarea problemelor de echilibru, util testarii periodice a profesionistilor ce lucreaza la inaltime – precum piloti, alpinisti utilitari, sau cataratori. Spre deosebire de echipamentele actuale utilizate in consultatiile ORL pentru testarea echilibrului, dispozitivul ENTy are dimensiuni reduse, este low cost si produce informatii usor interpretabile de catre medici.

Dupa o prima etapa de votare din partea publicului si a juriului, in Hackathon au ramas 42 de echipe, care, timp de 24 ore, au lucrat la realizarea unui prototip viabil si persuasiv. Pe parcursul dupa-amiezii si a noptii, echipele si-au dezvoltat ideile sub indrumarea mentorilor – antreprenori si profesionisti de top din industria IT&C.

In cea de-a doua zi a Hackathon-ului, 6 martie, echipele si-au prezentat versiunea rafinata a conceptului la care au lucrat peste noapte. Timp de doua minute, durata setata prin regulament, fiecare echipa si-a demonstrat evolutia de la o simpla idee la un concept viabil al unui produs util pentru utilizatori. Juriul a selectat conceptele cu cel mai ridicat potential, alegand astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, in etapa de mentorat a Innovation Labs.

In prima zi a evenimentului au fost inregistrate in total 72 de idei creative, cu o treime mai mult decat in editia precedenta. Juriul a avut misiunea provocatoare de a alege cele mai bune 24 de idei de produs, evaluand atat potentialul lor de crestere cat si prezentarea echipelor.

Echipele castigatoare din Hackathon intra acum intr-o perioada de training de trei luni, timp in care se vor intalni saptamanal cu mentorii lor. Tinerii vor impartasi experientele unor antreprenori de varf si vor avea parte de acces la tehnologii de ultima generatie. Astfel, echipele isi vor rafina conceptul si prototipul pentru a-l inscrie in traiectoria catre un produs de impact global.

Hackathon-ul din Bucuresti a dat startul programului Innovation Labs, ajuns la cea de-a patra editie. Urmeaza alte trei Hackathoane, care vor avea loc simultan in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara, in 12-13 martie 2016.

Pe 24 mai 2016, la Demo Day, echipele finaliste isi vor prezenta prototipurile in fata partenerilor, a reprezentantilor media si a potentialilor investitori, urmand ca echipele cele mai convingatoare sa fie premiate si sa beneficieze de sprijinul Innovation Labs si dupa incheierea programului.