Stiri

Google vrea sa devina operator de telefonie mobila

image

Da ati citit bine titlul, Google isi doreste sa devina carrier de telefonie mobila precum e Orange sau Vodafone, proiectul supranumit Nova fiind demarat deja de ceva timp.

Nick Fox, director executiv Google, lucreaza la acest proiect si chiar a inceput sa testeze reteaua Google de telefonie de la sfarsitul anului trecut. Trebuie mentionat ca planurile Google se restrictioneaza pe moment doar pentru teritoriul Americii si consta in “imprumutarea” de servicii de voce si date de la operatorii americani, mai exact Sprint si T-mobile. In aceasta situatie Google devine o retea MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Din informatiile disponibile s-ar parea ca reteaua va fi contra cost si disponibila doar pe terminalele Nexus produse de Google. Aplicatiile Hangouts si Google Voice ar putea lua locul mesageriei si apelurilor voce, facilitand tranzitia serviciilor online cu cele ale providerului mobil. Deocamdata nu e clar daca si alte terminale Android ar putea opera pe noua retea, ramane de vazut.