gearvr3
Stiri

Years & Years au sustinut un concert live pe Gear VR

gearvr3

Trupa britanica Years & Years a sustinut un concert transmis in direct exclusiv pe dispozitivele Gear VR de pe intreg teritoriul Europei.Evenimentul a reprezentat o premiera pentru ambele industrii, utilizatorii avand parte de o experienta interactiva si captivanta. Membrii trupei Years & Years au depasit barierele tehnologiei VR cu primul concert desfasurat special pentru a fi vizionat pe headset-urile Samsung Gear VR, dand startul unui turneu european cu ocazia lansarii smartphone-urilor Galaxy S7 si S7 edge.

Fanii europeni au urmarit trupa interpretand piese precum „Worship”, „Shine”, „Desire” si „King”, de pe albumul Communion si au avut posibilitatea de a alege intre trei unghiuri diferite de vizionare, pentru a se lasa captivati de o experienta nemaiintalnita, cu ajutorul dispozitivelor Samsung Gear VR. Mai mult, utilizatorii au avut de ales din mai multe optiuni pentru a urmari concertul: din primul rand, in fata scenei; de pe scena, alaturi de membrii trupei sau chiar plutind deasupra lor, totul in timp real, prin intermediul Gear VR.

„Suntem extrem de incantati. A fost un concert cu totul diferit fata de orice altceva. Elementul VR a oferit o noua experienta artistica, atat noua, cat si celor care ne-au urmarit. Ne bucuram sa fim primii artisti care le ofera fanilor lor o experienta cu totul inedita si captivanta si asteptam cu nerabdare sa urmarim si noi continutul video 360 de la concert,” au declarat membrii trupei Years & Years.

„Colaborarea cu Years & Years le-a demonstrat fanilor muzicii din intreaga Europa cum un smartphone si un dispozitiv VR pot transforma experienta unui concert live. Trupa britanica ne impartaseste pasiunea pentru progres si inovatie. A fost o adevarata placere sa lucram cu ei si sa ne folosim tehnologia pentru a oferi o experienta unica si inedita,” a declarat David Lowes, Chief Marketing Officer, Samsung Electronics Europe.

Pentru a marca disponibilitatea comerciala a noilor Samsung Galaxy S7 si S7 edge, continutul video 360 din timpul concertului Years & Years va fi lansat vineri, 11 martie, pe paginile de Facebook si YouTube ale companiei, precum si in aplicatia Samsung + Years & Years, disponibila in Oculus store.

Concertul a fost pregatit exclusiv pentru realitate virtuala de catre regizorul Sam Wrench, care a realizat o scenografie 360, pentru o experienta VR cat mai captivanta. A fost realizata o structura UHD si LED sub forma unei cupole, atat pentru membrii trupei, cat si pentru spectatori, pentru o experienta muzicala captivanta. Spectatorii au purtat bratari LED, iar concertul s-a incheiat cu o ploaie de confetti extrem de realista pentru telespectatori.

„Procesul de regie pentru realitate virtuala a fost o experienta noua pentru mine, dar una cu adevarat interesanta. Fiind o platforma noua, provocarea mea a fost sa gandesc mai departe de estetica vizuala a filmarii, sa adaug niveluri creative prin care audienta sa fie captivata de experienta muzicala,” a declarat Sam Wrench, regizorul care a colaborat cu muzicieni si trupe precum Blur, George Michael si Mary J Blidge.

„Ne propunem sa introducem cat mai multe inovatii in muzica pentru a le oferi artistilor nostri modalitati unice de a se exprima, dar si fanilor noi modalitati prin care se pot bucura de artistii preferati. Datorita tehnologiei Samsung, concertul a fost un pas inainte spre viitorul muzicii si a redefinit posibilitatile artistilor. Sigur ca show-urile live raman importante, dar mereu vor exista limite in ceea ce priveste participarea fanilor la concerte. Insa, cu Gear VR si Galaxy S7 si S7 edge, acest lucru e pe cale sa se schimbe. Realitatea virtuala e o alternativa extrem de realista disponibila pentru fani,” a declarat Jack Mehuish, Marketing Director, Polydor Records Ltd.