ecomjobs
Stiri

eComJobs.ro – primul portal de joburi in eCommerce se relanseaza

ecomjobs

La 6 luni de la lansarea primului portal de joburi in zona de ecommerce – eComJobs.ro – fondatorii Lavinia Biberi si Ciprian Dragoi anunta relansarea site-ului intr-o noua formula grafica imbunatatitasi aliniata noilor tendinte, adaugand multe elemente ajutatoare celor care doresc sa aprofundeze acest domeniu si sa invete tot mai multe despre piata de comert electronic formata din aproximativ 5 000 de magazine online.

Ecomjobs.ro a fost lansat in toamna anului trecut – fiind locul de intalnire dintre cei interesati sa lucreze in domeniul eCommerce-ului si managerii de magazine online care sunt in cautarea de colaboratori in acest domeniu – full time, part time sau taskuri punctuale.

Piata romaneasca de comert electronic creste constant cu 33-35% de la un an la altul, iar locurile de munca din acest domeniu se dezvolta si ele treptat. Acest lucru a reprezentat o oportunitate si pentru piata de job-uri – sau cel putin asa au considerat cei doi tineri care au lansat inca din octombrie 2015 primul portal specializat pe locuri de munca in comert online, Ecomjobs.ro.

“Ma bucur ca dupa cateva luni de munca si de crestere a comunitatii Iubitorilor de ecommerce am relansat EcomJobs.ro ce ofera de astazi o perspectiva noua, un nou design, responsive, intr-o forma mult mai usor de citit si mai intuitiva, cu mai multe articole, recomandari de evenimente si informatii utile pentru toti iubitorii de comert electronic din Romania. Este un site unic pe aceasta nisa in Romania si pe langa dorinta de a aduce cat mai multa informatie care sa vina in ajutorul tuturor celor care-si cauta de munca in cadrul unui magazin online, aceasta schimbare este menita sa intareasca si ideea de specializare intr-un domeniu de activitate.

Cei mai cautati: specialistii in marketing si programare – reprezentand peste 50% din cadrul tuturor joburilor prezente pe eComJobs.ro
Domeniile de activitate pentru care magazinele cauta colaboratori sunt: management, programare, PR& Marketing, CRO, Editare, Design, Vanzare, Administrare, SEO și Logistica. In 6 luni au fost adaugate aproximativ 200 de joburi din diferite domenii. Cele mai multe joburi sunt pentru oamenii de marketing si programatori, dar sunt oferte numeroase si pentru manageri de proiecte, administratori de site si experti in vanzari.

Specialistii in marketing si programare nu sunt doar cei mai cautati, dar si cel mai greu de gasit – reprezentand peste 50% din cadrul tuturor joburilor prezente pe eComJobs.ro.

“Impactul lor este hotarator…pentru ca un programator poate strica site-ul, iar omul de marketing il poate ridica pana la cer, sau viceversa”, spune Ciprian Dragoi.

“Din ce am observat in aceasta perioada, majoritatea managerilor vor oameni cu experienta de cativa ani intr-un anumit domeniu. Putini sunt cei in cautare de juniori, la inceput de drum. Acum se cauta oameni dedicati pentru fiecare segment, companiile nu mai vor “one man show”. De asemenea, tot mai multe companii aleg sa angajeze oameni care sa vina zi de la zi la birou, desfasurand impreuna campanii punctuale ce necesita o buna cunoastere a nisei pentru care lucreaza si a publicului tinta.” adauga Lavinia.

Ce calitati sunt cautate de catre proprietarii de magazine online: sa fie curiosi si creativi, dornici sa invete mereu ceva nou, unii chiar cu pasiuni de videoblogging.

Din ce in ce mai multe magazine online incearca sa atraga potentiali clientii si pe alte platforme puternice de promovare – si asta pe langa site-ul principal sau Facebook – si sa fie din ce in ce mai prezenti pe canalul propriu de YouTube sau prin colaborari cu videobloggerii cunoscuti din Romania.

Fie ca vorbim de eMag, MediaDot, PCGarage sau FashionDays, aceste magazine au inceput inca de acum un an sau doi crearea de continut video unic si original pe canalul lor de YouTube, avand ca scop cresterea notorietatii companiei, apropierea de potentialii clienti de pe YouTube, pentru branding, avand in final conversii.

“Am observat in cadrul platformei eComJobs.ro o crestere a interesului pentru tinerii dedicati si pasionati de videoblogging, in cadrul joburilor de pe nișa de fashion și IT” – Lavinia.

In varianta nou lansata, proiectul vine si cu numeroase avantaje, avand si sprijinul celor de la 2Parale.ro Ramane gratuit atat pentru angajatori cat si pentru candidati. Acest aspect conteaza mult atunci cand ai o multime de task-uri de rezolvat. Procesul este mult simplificat si atragator pentru toate partile implicate deoarece nu cere timp sau cheltuieli suplimentare si impune doar 3 pasi lejeri pentru crearea unui anunt: Scrie anuntul, Verifica si Confirma.

Noile functionalitati tehnice adaugate au fost astfel gandite incat sa ofere o experienta de navigare cat mai intuitiva, prietenoasa bazata pe orientarea si identificarea rapida a detaliilor cautate.

● feed-uri RSS pentru fiecare domeniu de activitate
● metoda de aplicare foarte simplista
● blogul cu informatii utile celor pasionati de ecommerce

“Vom publica lunar articole dedicate evenimentelor din domeniu (atat din Bucuresti cat si din tara) si vom continua cu recomandari de carti noi pe tema ecommerce-ului .” mai adauga Lavinia.

Odata cu relansarea site-ului, Compania 2Performant Network, care gestioneaza activitatea agenţiei de marketing afiliat 2Parale sprijina portalul de joburi in ecommerce – eComJobs.ro, incurajand astfel proprietarii de magazine online sa-si posteze anunturile de angajare pe acest site nisat lor.

“Știm cu toții ca una dintre provocarile importante ale industriei de ecommerce este recrutarea. Sunt mulți oameni care vor sa lucreze in domeniu și sunt multe companii care angajeaza – sunt sigur ca eComJobs.ro va fi un instrument util pentru ambele categorii. Ii cunosc pe Lavinia și pe Ciprian de mult timp și ma bucur ca putem colabora și pe acest proiect” declara Dorin Boerescu, CEO 2Performant. Pentru 2016 sunt estimari de venituri in jur de 5.000-10.000 de euro

Fondatorii Ecomjobs mizeaza pe afaceri de 5.000-10.000 de euro anul acesta, veniturile avand ca sursa companiile care vor sa evidentieze locurile de munca pe care le publica pe site. Costul unui anunt platit se incadreaza intre 10 si 25 de euro in functie de canalele unde se doreste promovarea (in site, newsletter, social media).

“Ne asteptam la un numar de aproximativ 500 de anunturi promovate in acest an.” declara Ciprian Dragoi.”

eComJobs.ro – locul de intâlnire dintre cei interesați sa lucreze in domeniul eCommerce-ului și managerii de magazine online care sunt in cautarea de colaboratori in acest domeniu – full time, part time sau taskuri punctuale. Echipa din spatele portalului este formata din Lavinia Biberi și Ciprian Dragoi, ei ocupându-se de toata partea de programare, design, administrare, promovare.

Ciprian are o experiența de 13 ani ca programator, el fiind, de asemenea, fostul director tehnic al Marketizator, platforma de creștere a conversiei pentru magazine online. Pe de alta parte, Lavinia Biberi are șase ani de experiența in marketing, de-a lungul anilor lucrând in cadrul unor magazine online pe nișa jucariilor educative, florarie online, IT&C, fiind in prezent consultant CRO (Optimizarea Ratei de Conversie), ocupându-se și de proiectele proprii de afiliere.