LG G5
Telefoane Mobile

LG G5 – primul smartphone modular

LG G5

LG a lansat in cadrul MWC 2016 noul varf de gama, LG G5.Conturat de un nou design, cu o carcasa integral metalica, subtire, LG G5 vine cu un design de tip modular care permite indepartarea bateriei prin slide-out. Design-ul inovator de tip modular al lui LG G5 permite ca acesta sa se transforme intr-un aparat de fotografiat digital, Hi-Fi player si multe altele.

LG CAM Plus

LG CAM Plus

LG CAM Plus este o camera versatila, care poate fi atasata prin fanta bateriei pentru a oferi o prindere confortabila si control convenabil ca in cazul unei camere individuale. LG CAM Plus are buton de power, inregistrare, zoom, display LED si maner confortabil. Acesta ofera, de asemenea, auto-focus intuitiv si blocarea expunerii, caracteristici gasite de obicei doar pe anumite camere foto digitale. Cand este atasata la LG G5, aceasta ofera o capacitate suplimentara de1,200mAh a bateriei,pentru a permite folosirea ei o perioada mult mai indelungata.

LG HiFi Plus

LG Hi-Fi Plus cu redare B&O

LG Hi-Fi Plus cu redare B&O Play este un player audio Hi-Fi DAC inovativ, portabil, dezvoltat in colaborare cu B&O Play pentru a satisface nevoile celor care cauta sa se bucure de sunete top-notch, care in mod traditional erau disponibile numai prin intermediul dispozitivelor audio high-end. LG Hi-Fi Plus cu redare B&O iese in evidenta pentru design-ul sau simplu, dar elegant, scandinav, precum si tehnologia de sunet premium. Alaturi detehnologia Hi-Fi DAC de 32 de biti avansata care a fost introdusa pentru prima data pe modelul V10, LG Hi-Fi Plus cu redare B&O, sustine, de fapt, pe 32 de biti, redare audio de inalta definitie, de 384KHz. LG Hi-Fi Plus cu redare B&O Play poate fi folosit fie cuLG G5 sau ca un Hi-Fi DAC separat, prin conectarea la orice smartphone sau PC.

Ecranul Quad HD IPS de 5.3 inci de pe LG G5 are caracteristica de Always On pentru prima data pe un ecran smartphone. Conceptul Always On a fost introdus pentru prima data pe LG V10 ca un al doilea ecran, iar acum a evoluat pe ecranul principal pentru a afisa ora, data si starea bateriei, chiar in timp ce ecranul este in sleep mode. Ceea ce permite utilizatorilor sa vizualizeze ora oricand, in intalnirile importante sau cand nu pot utiliza telefonul.

Pentru a minimiza consumul de energie, LG a reproiectat functia de memorie si de gestionare a energiei driverului de afisare, astfel incat se aprinde doar o mica parte a ecranului. Datorita acestei tehnologii, ecranul Always-on foloseste doar 0,8% din intreaga capacitatea bateriei pe ora de functionare. Avand in vedere faptul ca majoritatea utilizatorilor isi folosesc smartphone-ul de aproape 150 de ori pe zi doar pentru verificarea orei, ecranul LG G5 Always On va face o mare diferenta in durata de viata a bateriei pe tot parcursul zilei.

LG G5 este echipat cu un procesor puternic, dar eficient, Qualcomm Snapdragon 820 pe 64 de biti, procesor grafic Adreno 530, DSP Hexagon cu consum redus de energie, precum si procesoare de semnal al imaginii Qualcomm Spectra 14-bit, proiectat pentru a oferi imagini de inalta rezolutie si calitate DSLR, dar si economie de energie. Procesorul Snapdragon 820 mai integreaza si un modem X12 LTE care suporta viteze de download Category 12 de pana la 600 Mbps si viteze de uplink LTE Category 13 de pana la 150 Mbps.

Comparativ cu modelul precedent de procesor, Snapdragon 810, cea mai noua arhitectura a procesorului ofera de doua ori mai multa viteza si economie de energie. Procesorul grafic Adreno 530 ofera o crestere a performantei grafice si o economie de energie de pana la 40 %. Snapdragon 820 permite captura si redare 4K la o rezolutie de 4 ori mai mare decat standardul 1080p, permitand astfel utilizatorilor sa vizioneze si sa captureze momente din viata de zi cu zi la un nivel extraordinar de detaliu si claritate. Procesorul mai este optimizat si pentru realitate virtuala, generand pixeli de calitate si culori naturale, astfel incat utilizatorii G5 vor avea parte de experienta VR suprema.

LG G5 are doua camere: una cu o lentila de 78 de grade standard, si alta cu un obiectiv superangular de 135 de grade, cel mai mare disponibil la orice alt smartphone. Lentila de 135 de grade pe LG G5 ofera un unghi de vizualizare care este de aproximativ 1,7 ori mai mare decat cele de la camerele de smartphone existente si cu 15 grade mai largi decat campul vizual al ochiului uman. Lentila cu unghi larg permite utilizatorilor sa capteze mai usor peisaje, cladiri mai inalte sau grupuri mai mari fara a fi nevoie sa se indeparteze de subiect.

LG G5 dispune de o colectie de efecte pentru fotografii, inclusiv Pop-out, Film Effect si Auto Shot. Imaginea Pop-out combina imaginile realizate cu lentila standard si pe cele facute cu unghi larg, pentru a crea un efect de imagine in rama. Film Effect poate aplica pana la noua filtre diferite pe o imagine, in timp ce Auto Shot este o camera imbunatatita, care capteaza automat un selfie atunci cand o fata este recunoscuta.

LG G5 foloseste un codec imbunatatit numit aptX HD, care este compatibil cu sunet pe 24 de biti prin Bluetooth, livrand astfel un sunet bogat si clar printr-o conexiune fara fir si fara nici un fel de pierderi. Atunci cand este conectat cu LG TONE Platinum, utilizatorii pot experimenta calitatea superba a sunetului Hi-Fi care suna extraordinar de similar cu sursa originala.

LG G5 dispune de Qualcomm Quick Charge 3.0 pentru o incarcare extraordinar de rapida. Prin aplicarea unui algoritm inteligent, Quick Charge 3.0 este cu 27% mai rapid si cu 45 % mai eficient decat generatia precedenta. Durata de viata a bateriei este mai mare, datorita tehnologiei Low Power Location Estimation. Aceasta solutie imbunatateste eficienta bateriei cu pana la 41.9% prin imbunatatirea consumului de energie a aplicatiilor care folosesc ser-viciile de localizare.

Tot in cadrul evenimentului, LG a prezentat o gama larga de dispozitive, numita LG friends, din care fac parte:

LG 360VR

LG 360 VR

LG 360 VR este un dispozitiv de realitate virtuala care poate fi conectat cu G5 printr-un cablu dedicat si functioneaza exclusiv cu G5, pentru a simula o vizionare pe un TV de 130 inci la o distanta de 2 metri. Acesta are un design elegant si este pliabil, astfel incat utilizatorii il pot transporta cu usurinta si pot urmari continut VR oricand, oriunde. Spre deosebire de alte dispozitive VR, care necesita ca un smartphone sa fie introdus in dispozitiv, LG 360 VR are doar 118 g, reprezintand o treime din greutatea altor dispozitiveVR, si are o rezolutie de 639 ppi. Dispozitivul este compatibil cu imaginile si clipurile video realizate la 360 grade cu ajutorul LG 360 CAM, precum si orice continut realizat pentru Google Cardboard.

LG 360 CAM

LG 360 CAM

LG 360 CAM este un aparat foto compact cu unghi de 360 de grade, cu doua camere de 13 MP cu unghi larg de 200 de grade, baterie 1,200mAh si memorie interna 4GB, care poate fi suplimentata de un card microSD. LG CAM 360 poate fi conectat cu usurinta la LG G5, permitand utilizatorilor sa creeze cu usurinta continut de 360 de grade. LG 360 poate realiza video in format 2K si canale de inregistrare de tip surround 5.1 cu trei microfoane, pentru a ajuta utilizatorii sa creeze continut de calitate de 360 de grade. Datorita parteneriatului cu Google, imaginile realizate cu 360 CAM pot fi incarcate pe Street View si YouTube 360, adaugand satisfactia de a share-ui continut creativ. Imaginile vor fi, de asemenea, disponibile pentru vizualizare pe LG 360 VR sau alte smartphone-uri sau dispozitive care suporta continut 360 de grade.

lg rolling bot

LG Rolling Bot

LG Rolling Bot este un dispozitiv care se rostogoleste ca o minge, in acelasi timp realizand imagini si clipuri video cu ajutorul camerei de 8MP integrate. Mai mult decat o jucarie, Rolling Bot poate fi utilizat ca sistem de siguranta pentru casa, insotitor pentru animalele de casa, precum si ca telecomanda pentru electrocasnicele compatibile. Dispunand de o camera IP care se poate conecta prin Wi-Fi, utilizatorii pot monitoriza dela distanta interiorul caselor lor cu ajutorul LG G5, de oriunde din lume.

LG Tone Platinum

LG Tone Platinum

LG TONE Platinum (model HBS-1100), cel mai nou dispozitiv din seria LG TONE Plus, este o casca Bluetooth care a castigat certificarea Harman Kardon Platinum pentru calitatea superioara a sunetului. Dispunand de un design Balanced Armature care permite mentinerea nivelului de distorsiuni la un nivel minim, LG Tone Platinum ofera un sunet exceptional de clar si curat. Mai mult, acesta este primul dispozitiv Bluetooth echipat cu codec aptX HD, care ofera sunet lossless pe 24 de biti, fara comparatie pentru un dispozitiv wireless.

H3 by B&O Play

H3 by B&O Play

H3 by B&O PLAY este un set de casti de top care inlatura zgomotul si este compatibil cu sunetul de inalta calitate de pe LG Hi-Fi Plus prin intermediul B&O Play. Realizat atat pentru audiofili, precum si pentru oricine considera performanta audio o prioritate pe un smartphone, H3 by B&O Play este compatibil cu toate smartphone-urile Android.

LG Smart Controller

LG Smart Controller

LG Smart Controller permite utilizatorilor sa controleze anumite drone. Cu LG Smart Controller, utilizatorii pot verifica fluxul video de la drona in timp real prin intermediul LG G5 si pot controla drona prin miscarea manetei de pe LG Smart Controller.

LG-Friends-Manager

LG Friends Manager

Disponibil doar pe LG G5, Friends Manager este o aplicatie care permite G5 sa se conecteze la LG Friends cu un minim de efort. Friends Manager detecteaza automat prietenii care se afla in proximitate si se conecteaza rapid si usor in 3 pasi simpli, eliminand mare parte din bataia de cap necesara pentru conectarea a doua dispozitive.

LG G5 si prietenii sai vor fi disponibili la nivel global de la inceputul lunii aprilie.

Specificatii:
● Chipset: Procesor Qualcomm Snapdragon 820 Processor
● Ecran: 5,3 inci, Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)
● Memorie: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (pana la 2TB)
● Camera: Principala: Standard 16MP, Wide 8MP / Frontala: 8MP
● Baterie: 2,800mAh (detasabila)
● OS: Android 6.0 Marshmallow
● Dimensiuni: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
● Greutate: 159g
● Retea: LTE / 3G / 2G
● Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Tip-C 2.0 (compatibil 3.0) / NFC / Bluetooth 4.2
● Culori: Argintiu / Titan / Auriu / Roz