HTC 10
Telefoane Mobile

HTC 10 este primul telefon cu stabilizare optica pe ambele camere foto

HTC 10

HTC a lansat astazi noul varf de gama HTC 10. Noul membru al familiei de telefoane HTC imbina o camera foto de cel mai inalt nivel cu un sunet standard superior, un design nou si indraznet cu carcasa metalica unitara si cu o performanta de neegalat.

Inspirat de lumina si sculptat pana la perfectiune, modelul HTC 10 foloseste o noua abordare a designului, in care contururile indraznete sunt sculptate din metal solid. Acesta capteaza lumina intr-un mod inspirat, in timp ce marginile tesite ii ofera un aspect mai subtire si suplu. Partea frontala din sticla se imbina perfect cu carcasa din metal.

Proiectat cu strictete pentru a face fata loviturilor, accidentelor si zgarieturilor de fiecare zi, noul HTC 10 a fost supus unor teste de temperatura extrema de peste 168 de ore, de la o temperatura de inghet de -20’C la una parjolitoare de 60’C, plus peste 10.000 de teste de cadere, indoire, zgariere si coroziune.

HTC a inclus pentru camera principala un senzor de 12 megapixeli cu o diafragma f/1.8 si tehnologie UltraPixel 2 in timp ce pe partea din fata avem un senzor de 5MP cu deschidere f/1.8. Avand pe ambele camere foto, frontala si principala, primele obiective din lume cu stabilizare optica, diafragma mai mare cu f/1.8; 12 milioane UltraPixeli de ultima generatie (1,55 µm per pixel), autofocalizare laser mai rapida pe camera foto principala, un obiectiv superangular si blit pe ecran pe camera foto frontala UltraSelfieTM, acest smartphone ofera fotografii extrem de clare, de inalta rezolutie, chiar si in conditii de luminozitate scazuta, fie ca te afli in fata sau in spatele obiectivului.

Camera foto este proiectata sa se declanseze in numai 0,6 secunde, si are autofocalizare laser de a doua generatie, cu care obtii mai rapid fotografii bine focalizate – autofocusul functioneaza chiar si in modul rafala. Toate setarile sunt pozitionate la indemana, iar Modul Pro ofera optiuni avansate pentru fotografii experimentati, incluzand functionalitatea formatului RAW.

Scorul DxOMark de 88* este unul dintre cele mai mari scoruri pentru calitatea camerei foto de pe un smartphone de pana acum, si este rezultatul a zeci de mii de ore petrecute pentru ajustarea fiecarui element, pentru a oferi fotografii si clipuri video de cel mai inalt nivel.

Acest smartphone nu se afla in top numai datorita imaginii – HTC 10 imbina videoclipurile 4K vii si primul sistem de inregistrare audio stereo Hi-Res pe 24 biti din lume, surprinzand de 256 de ori mai multe detalii decat inregistrarile standard, dintr-un spectru de frecventa de doua ori mai larg – astfel ca tu sa poti da viata continutului inregistrat, de parca ai fi chiar tu acolo.

Construit pentru audiofili, noul HTC 10 are certificare pentru sunetul Hi-Res si a fost proiectat pentru a reda sunetul asa cum l-a dorit artistul. Un amplificator pentru casti de 2 ori mai puternic decat unul conventional, abilitatea de crestere a calitatii audio de la 16 la 24 biti si conversia de inalta performanta de la digital la analog se imbina armonios pentru a produce de zece ori mai putina distorsiune decat alte dispozitive de pe piata, oferindu-ti o performanta audio de neegalat in totalitatea sa.

Fiecare aude lucrurile altfel si de aceea noul sistem Personal Audio Profile al telefonului HTC 10 imbunatateste si mai mult experienta audio. Creand un profil unic, personalizat pentru auzul tau, acesta ajusteaza in mod dinamic frecventele de sunet pentru fiecare ureche, permitandu-ti sa auzi muzica asa cum a intentionat artistul. Difuzoarele reproiectate HTC BoomSound™, editia Hi-Fi, au acelasi design cu difuzare separata a frecventelor inalte si joase precum sistemele acustice de top, iar impreuna cu amplificatorul dedicat al fiecarui difuzor iti imbogatesc experienta si iti furnizeaza o claritate a sunetului nemaiintalnita la un smartphone.

Un sunet excelent merita niste casti audio excelente, astfel ca telefonul vine standard cu cele mai bune casti audio certificate Hi-Res de pana acum. Avand o diafragma subtire de 8µm din polimer aerospatial si drivere supradimensionate cu 70%, ascultatorul primeste un sunet mai bogat si un spectru de frecventa dublu, astfel ca tu sa ai de la bun inceput cea mai buna experienta audio.

Prin noul HTC nu iti aducem doar cel mai bun hardware, ci si, credem noi, cel mai bun software din clasa sa – pentru ca ne-am concentrat pe optimizarea functiilor de baza. Cu HTC 10, aplicatiile pornesc de doua ori mai rapid si au o performanta impecabila. In plus, telefonul are un ecran quad HD de ultima generatie, cu 30% mai viu colorat, ce creeaza o adevarata experienta cinematica si este cu 50% mai sensibil la atingere decat predecesorul sau – chiar si cea mai mica si mai rapida miscare a degetului este urmarita perfect.

Atentia la detalii nu se opreste aici. Pentru ca securitatea are un rol esential, am creat un scanner pentru amprente care-ti deblocheaza telefonul in doar 0,2 secunde, si care dispune de algoritmi speciali pentru a te recunoaste mai rapid si mai corect de fiecare data.

Proiectat de la inceput pentru a dura mai mult, noul HTC 10 se mandreste cu cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon, cu 4G LTE optimizat. Fiecare dispozitiv vine si cu functia Boost+, care e gandit pentru a-ti face telefonul sa functioneze mai rapid si cu un consum mai mic de energie, precum si pentru a-ti oferi o securitate eficienta si functii de gestionare a aplicatiilor. Aceasta include: functia smart boost, care iti optimizeaza automat memoria telefonului, un game booster, pentru a consuma mai putina energie in timpul jocurilor, si un nou sistem PowerBotics, care detecteaza si opreste automat aplicatiile ce consuma prea multa energie, imbunatatind durata acumulatorului cu 30% si oferindu-ti o perioada de pana la 2 zile intre incarcari.

Boost+ nu numai ca optimizeaza performanta, usurand pornirea aplicatiilor, insa functia sa App Lock adauga si un plus de securitate, oferindu-ti posibilitatea de a bloca oricare aplicatie, in timp ce functia App Manager repara instantaneu orice aplicatie care nu functioneaza bine.

Cutia noului HTC 10 include si cea mai recenta versiune a incarcatorului Rapid Charger 3.0, cu gestionare termica imbunatatita, pentru ca acumulatorul sa poata fi incarcat pana la 50% in doar 30 de minute – ideal pentru cei care constata ca telefonul li se descarca inainte de incheierea zilei de lucru.

Reducand numarul de aplicatii-duplicat si bloatware preinstalate, si integrand tot ce e mai bun de la HTC si Google, am creat un telefon mai eficient, care iti permite sa alegi ce aplicatii iti doresti sa ai pe dispozitivul tau.

Cu noua configuratie HTC Freestyle Layout, creata special, nu mai ai pe ecran un grid care sa-ti dicteze configuratia. In schimb, poti sa devii creativ glisand iconitele, etichetele si widget-urile oriunde doresti. Le poti stratifica, grupa, poti asocia etichetele cu aplicatii sau poti scapa de tot de iconitele de pe ecran – alegerea iti apartine.

Cea mai recenta versiune HTC Themes iti ofera acces la mii de teme cu aspect profesionist, fiecare cu propriile lor iconite, imagini de fundal si sunete, pentru ca tu sa-ti poti personaliza telefonul in functie de stilul tau.

Pentru o experienta imbunatatita, HTC 10 poate fi accesorizat cu o husa noua Ice View, cu partea frontala semitransparenta si foarte versatila. Astfel, tu vei putea sa raspunzi la urmatorul apel sau mesaj, sa treci la melodia urmatoare sau sa faci fotografia perfecta – totul fara a deschide husa telefonului. Este simplu, fara a face compromisuri in privinta protectiei.

HTC 10 va fi disponibil incepand cu luna mai 2016, in 2 combinatii uimitoare de culoare: Carbon Grey si Glacier Silver.

Specificatii HTC 10

– sistem de operare Android 6.0.1 Marshmallow cu Sense UI 8.0;
– ecran Super LCD5 de 5.2 inch cu rezolutie QHD
– procesor Qualcomm Snapdragon 820 – quad-core pe 64 de biti tactat la 2.15 Ghz
– GPU Adreno 530
– memore RAM 4GB LPDDR4
– spatiu de stocare 32 / 64 GB
– conectivitate 4G, Wi-FI 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS, GLONASS
– camera foto principala are 12MP cu tehnologie UltraPixel 2, deschidere f/1.8, OIS, autofocus cu tehnologie laser, filmare 4K
– camera foto frontala are 5MP, OIS si deschidere f/1.8
– baterie de 3000 mAh