Huawei MateBook
Laptopuri

MWC 2016: Huawei MateBook – un dispozitiv 2-in-1 de 12 inch

Huawei MateBook

Huawei a lansat in cadrul MWC 2016, HUAWEI MateBook, un dispozitiv 2-in-1. MateBook vine in intampinarea cererii tot mai mari pentru dispozitive portabile si elegante.Fiind proiectat ca si o solutie pentru consumatorii care vor sa se bucure de flexibilitatea unui dispozitiv convertibil, noul MateBook are un profilul subtire iar greutatea de doar 640 grame, il fac ideal de luat oriunde. De asemnea MateBook are cu un corp unibody din aluminiu.

Ecranul IPS multi-touch de 12 inci al noului MateBook este scos in evidenta de o rama ultra-ingusta, iar proportia ecranului este de 84% din suprafata totala. Acesta are o rezolutie de 2160×1440 pixeli si un unghi larg de vizionare de 160 grade.

Husa pentru tastatura a noului MateBook este realizata din piele ecologica. Touchpad-ul incorporat utilizeaza tehnologia multi-touch, care suporta miscari usoare si precise ale degetelor, combinand confortul cu utilitatea.

Huawei MateBook 3

Bateria sa Lithium de 33,7Wh, ofera indeajuns de multa putere pentru noua ore de munca, noua ore consecutive de utilizare a Internetului sau 29 ore de redare a muzicii. Incarcarea completa a bateriei dureaza doar doua ore si jumatate, iar, atunci cand nu exista indeajuns de mult timp pentru o singura incarcare, aceasta poate fi incarcata pana la 60% in doar o ora. Dispozitivul integreaza deasemenea tehnologia exclusiva Huawei de reducere a consumului de energie.

MateBook ruleaza pe platforma de operare Windows 10 si integreaza procesorul Intel Core din seria M, de generatia a sasea. In plus, MateBook include si tool-urile de business esentiale, inclusiv pachetul Microsoft Office. Dispozitivul ofera pana la 8GB de memorie LPDDR3 si un hard SSD cu o capacitate de pana la 512GB. Huawei este capabil sa livreze o configuratie care sa nu aiba ventilatie, astfel ca MateBook nu face deloc zgomot atunci cand este utilizat.

Huawei MateBook 2

MateBook vine impreuna cu stylus-ul MatePen, cu 2048 nivele de sensibilitate, care captureaza fiecare miscare. Pentru functii de business avansate, MatePen suporta functii grafice si matematice, si, in plus, poate fi folosit ca si un pointer cu laser in timpul prezentarilor.

MateBook le permite utilizatorilor sa se bucure de acces rapid si de securitate, prin recunoasterea amprentei la 360 grade, astfel ca erorile de autentificare scad. Este nevoie de o singura atingere a ecranului noului MateBook – cea mai rapida recunoastere a amprentei din industrie.

Noul produs integreaza un hotspot mobil Wi-Fi pentru ca utilizatorii sa ramana conectati cand o conexiune clasica de Internet nu este disponibila. Printre functiile care ofera o experienta mobila la superlativ se numara posibilitatea de transfer de date prin operatiunea drag-and-drop, care permite transferul documentelor de pe si de la smartphone-uri care ruleaza pe platforma Android

MateBook va fi disponibil in Asia, Europa si America de Nord in lunile urmatoare in doua variante de culoare: gri si auriu.