Alte gadgeturi,  Stiri

Bosch va prezenta la CES 2016 primele dispozitive pentru casa inteligenta

1-BBE-21804

Bosch isi consolideaza activitatea in domeniul solutiilor pentru casa inteligenta. Incepand din 1 ianuarie 2016, filiala nou fondata Robert Bosch Smart Home GmbH va reuni activitatile companiei privind casa inteligenta, inclusiv expertiza privind programele informatice si sistemele de senzori.

In viitor, noua companie va oferi numeroase produse si servicii pentru locuintele conectate la o singura sursa: spre exemplu, o noua solutie care poate raporta efractiile si poate ajuta la controlul incalzirii pentru a economisi energia. Din ianuarie 2016, clientii vor putea comanda online primele produse Bosch din acest domeniu. Acestea includ consola de comanda Bosch pentru casa inteligenta, un termostat inteligent si un sistem de contact pentru usi sau ferestre. Sistemul va fi prezentat prima data in cadrul targului Consumer Electronics Show (CES, 6-9 ianuarie 2016) din Las Vegas. Solutiile privind casa inteligenta Bosch vizeaza o piata uriasa: potrivit expertilor pietei specifice, pana in 2020, aproximativ 230 milioane de case din intreaga lume, adica 15% din toate gospodariile, vor fi dotate cu tehnologii de casa inteligenta.

Potential major pentru activitatea economica

„Infiintarea filialei Bosch dedicate casei inteligente este un pas strategic important spre centralizarea si extinderea portofoliului nostru de solutii pentru casa inteligenta. Casele inteligente faciliteaza noile servicii care fac viata locuitorilor acestora mai usoara si confera un potential major pentru activitatea economica”, afirma Dr. Stefan Hartung, membru al Consiliului de administratie al Robert Bosch GmbH, responsabil de sectorul Tehnologie pentru constructii si energie.

„Sistemul casa inteligenta Bosch este usor de instalat si de utilizat: un singur sistem, o singura aplicatie, o experienta de utilizator unic. Solutiile noastre scutesc utilizatorii de activitatile obositoare de rutina, oferindu-le totodata mai mult confort si siguranta.”, adauga Dr. Peter Schnäbele, viitorul director general al filialei Robert Bosch Smart Home GmbH, cu sediul in Stuttgart.

Prioritate maxima acordata protectiei si securitatii datelor

Solutiile Bosch pentru o casa inteligenta indeplinesc cele mai inalte standarde de protectie si securitate a datelor. Aceste standarde sunt luate in considerare inca de la inceputul procesului de dezvoltare a produsului. In acest scop, Bosch a infiintat un centru de competenta privind securitatea produsului. Clientii si utilizatorii beneficiaza de transparenta deplina si decid ei insisi cum vor sa le fie utilizate datele.

1-BBE-21802

Noi servicii si o aplicatie pentru o viata mai usoara

Solutiile Bosch pentru sistemul casa inteligenta implica faptul ca o singura platforma este suficienta pentru a interconecta sistemul de incalzire, sistemul de iluminare, alarmele de fum si aparatele electrice dintr-o casa. Toate acestea pot fi ulterior controlate utilizand doar un telefon inteligent sau o tableta. Nucleul sistemului este consola de control pentru casa inteligenta Bosch, un dispozitiv central de comanda care conecteaza toate componentele intre ele, precum si la reteaua internet. In viitor, utilizatorii vor putea utiliza aplicatia Bosch pentru casa inteligenta pentru a combina functiile de baza ale dispozitivelor independente. Spre exemplu, solutia de contact usi si ferestre raporteaza daca o fereastra este deschisa. Intr-o astfel de situatie, sistemul poate reduce in mod automat incalzirea in camera vizata, in functie de setarile alese de utilizator.

Totodata, utilizatorii isi pot consulta telefoanele inteligente oriunde, in orice moment, pentru a verifica daca usile si ferestrele sunt deschise sau inchise. In cadrul versiunilor viitoare ale solutiei de contact usi si ferestre, sistemul va declansa alarma daca este sparta o fereastra sau o usa in timp ce locuitorii casei sunt absenti – ceea ce inseamna ca nu va mai fi necesar un sistem separat de alarma.

Compatibil cu dispozitive realizate de alti producatori

In ceea ce priveste conectivitatea, Bosch considera ca standardele si platformele deschise vor conferi cea mai mare usurinta de utilizare a tehnologiei. Din acest motiv, sistemul casa inteligenta Bosch este modular si extensibil, iar dispozitivele compatibile realizate de catre alti producatori sunt usor de conectat la acesta.