Kaspersky Security Scan
Securitate

Kaspersky Security Scan este gratuit pentru Windows

Kaspersky Security Scan

Kaspersky Lab a lansat o noua versiune a programului Kaspersky Security Scan ce este disponibil gratuit pentru Windows. Scannerul detecteaza atat software-ul periculos cat si setarile sistemului de operare care expun dispozitivul la vulnerabilitati, oferind totodata sfaturi pentru a rezolva problemele identificate.

Astfel, Kaspersky Security Scan ofera posibilitatea scanari rapide a computerului si identifica amenintarile cibernetice. Scanner-ul functioneaza si pe computerele care au o alta solutie de securitate instalata. Conform datelor Kaspersky Security Scan, 19% dintre dispozitivele scanate in primul trimestru din 2015 nu aveau instalata si o solutie de securitate.

In aceeasi perioada, scannerul a identificat fisiere malware pe aproximativ 18% dintre dispozitivele scanate.In plus, programul a identificat si alte vulnerabilitati precum procese blocate sau fisiere ascunse pe 40% dintre computere. Aceste statistici arata ca cei mai multi dintre utilizatori au nevoie de protectie suplimentara.

In plus, noua versiune a solutiei de securitate Kaspersky Security Scanner ofera si sfaturi cu privire la evitarea riscurilor. De exemplu, scannerul poate recomanda utilizatorilor sa instaleze aplicatii speciale pentru a curata software-ul periculos sau sa schimbe setarile sistemului de operare. Fereastra principala a solutiei ofera mai multe informatii despre setarile sistemului de operare. Pentru lejeritate, noua versiune a software-ului permite utilizatorilor sa programeze scanari automate, la intervale regulate.

Kaspersky Security Scan

„Chiar daca solutiile de securitate gratuite sunt utile, ele nu pot inlocui protectia produselor de securitate complexe, avand in vedere ca tehnicile infractorilor cibernetici nu se mai limiteaza doar la folosirea fisierelor malware,” a declarat Vladimir Zapolyansky, Vicepresedinte Product and Technology Marketing, in cadrul Kaspersky Lab. „Kaspersky Security Scan poate identifica rapid amenintarile cibernetice atunci cand nu exista o alta optiune, sau poate completa protectia unei solutii antivirus instalata in prealabil pe computer. Cu toate acestea, este recomandata utilizarea in permanenta a unei solutii de securitate complexe, pe mai multe nivele, pentru o protectie optima,” a explicat Vladimir Zapolyansky.

Noua solutie Kaspersky Security Scan este deja disponibila pentru descarcare aici http://www.kaspersky.com/free-virus-scan