KL-products
Securitate

Noua generatie de solutii Kaspersky Lab protejeaza stilul de viata permanent conectat al utilizatorilor

KL-products

 

In prezent, oamenii fac zilnic un compromis intre a fi in permanenta conectati sau a-si pastra intimitatea.Cu cat serviciile de Internet sunt mai folosite, cu atat este mai dificil sa isi pastreze informatiile personale confidentiale. In plus, utilizatorii simt ca trebuie sa fie disponibili oricand si oriunde, pentru ca, intr-o anumita masura, conexiunile lor sociale, starea de bine si chiar echilibrul lor emotional depind de acest lucru. Solutiile Kaspersky Lab le permit oamenilor sa isi protejeze viata privata chiar si atunci cand sunt mereu online.

In contextul in care pericolele si complexitatea in crestere a mediului digital creeaza fenomenul de stres cibernetic, Kaspersky Lab si-a actualizat principala gama de solutii pentru utilizatorii individuali. Aceasta a fost creata pentru protectia a tot ce conteaza pentru ei – viata privata, bani, amintiri, linistea sufleteasca a celor dragi. Produsele de baza ale companiei – Kaspersky Free si Kaspersky AntiVirus – au primit noi functii pentru a proteja utilizatorii impotriva celor mai noi si mai complexe amenintari cibernetice. De asemenea, s-au facut imbunatatiri in ceea ce priveste performantele solutiilor premium, Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security. Cea mai importanta schimbare este aparitia unui produs nou: un serviciu adaptativ, denumit Kaspersky Security Cloud.

Kaspersky Lab si-a actualizat setul cheie de solutii pentru utilizatorii individuali, create pentru a proteja tot ce este important pentru ei – intimitate, bani, amintiri, pe cei dragi – in afara de protectia impotriva atacurilor cibernetice. Kaspersky Free si Kaspersky Anti-Virus au primit functii suplimentare pentru a proteja utilizatorii impotriva celor mai noi si mai complexe amenintari cibernetice. De asemenea, exista imbunatatiri in ceea ce priveste performanta, usurinta configurarii si eficienta detectiei si in produsele premium – Kaspersky Internet Security si Kaspersky Total Security,

Comportamentul online al oamenilor este diferit, ceea ce creeaza individualitati digitale unice, similare cu viata reala. De aceea, expertii Kaspersky Lab au inventat si au patentat tehnologia de protectie adaptativa. Kaspersky Security Cloud imbina cele mai bune elemente din solutiile emblematice, inclusiv protectia de top impotriva amenintarilor cibernetice si diferite „scenarii”. Adaptivitatea inseamna ca serviciul ofera protectie exact atunci cand este nevoie, in functie de comportamentul individual si dispozitivul folosit.

Kaspersky Security Cloud functioneaza pe baza unui structuri unice de tip „servicii de securitate” . Este „anexat” nu dispozitivului, ci posesorului, prin intermediul portalului My Kaspersky. Ceea ce diferentiaza, insa, solutia este faptul ca, avand setarile adecvate, produsul se comporta ca un „consultant” care iti spune prompt ce sa faci pentru a avea conexiune, atunci cand ai mai mare nevoie, sau cum sa iti protejezi datele personale cand apare un pericol. De exemplu:

• Imaginati-va ca aveti nevoie sa trimiteti urgent un document confidential, asa ca va opriti in cea mai apropiata cafenea si va conectati la reteaua Wi-Fi gratuita. Reteaua Wi-Fi este, insa, periculoasa. Mai exact, infractorii cibernetici pot intercepta toate datele transmise prin intermediul ei. Acest lucru se intampla destul de frecvent. Kaspersky Security Cloud anunta riscul si, in functie de setari, porneste automat VPN-ul, care cripteaza toate datele transmise.

• Sau, daca cineva va sparge reteaua Wi-Fi de acasa si va urmareste in secret toate activitatile online – site-urile pe care le vizitati, mesajele pe care le trimiteti prietenilor si familiei? Sau „doar” va foloseste Internetul? Cu noua solutie de la Kaspersky Lab, acest lucru nu este posibil, pentru ca stie toate dispozitivele care se conecteaza la retea si va informeaza in legatura cu acest lucru.

• Sau imaginati-va ca introduceti rapid o noua parola in contul de pe o retea de socializare, dar aceasta parola este prea simpla si usor de spart. Kaspersky Security Cloud va protesta si se va oferi sa creeze o parola complexa, sa va spuna cum sa faceti acest lucru sau chiar sa genereze una pe care hackerii nu ar putea sa o sparga nici daca ar avea la dispozitie mai multe secole.

• O parola complexa este foarte utila, dar daca serviciul in sine a fost spart, iar toate parolele, furate? Nu ar fi iesit din comun sa se intample o astfel de situatie. In acest caz, Kaspersky Security Cloud va afla despre scurgerea de date si va avertiza utilizatorul, recomandandu-i sa-si schimbe parola cat mai repede, inainte ca datele sale personale sa ajunga la vanzare, pe Darknet.

• In cazul in care ati intarziat la o intalnire importanta, cum ar fi un interviu, si ramaneti fara baterie la telefon, astfel incat nu puteti sa anuntati, ce faceti? Cu solutia Kaspersky Lab, riscul de a va afla intr-o astfel de situatie este foarte mic: va informeaza constant despre setari care nu sunt sigure si aplicatii nenecesare si va notifica in avans in legatura cu timpul ramas pana la descarcarea completa a bateriei de pe dispozitivul Android.

• O alta situatie stresanta: hard drive-ul de pe laptop a cedat, iar acolo sunt toate fisierele importante – fotografii de familie, filmul de la nunta, documente de serviciu. Solutia va permite sa faceti backup periodic si va avertizeaza din timp daca banuieste ca hard disk-ul este pe cale sa cedeze.

Astfel de scenarii sunt integrate in Kaspersky Security Cloud si ele sunt permanent imbogatite, pentru ca utilizatorii sa isi protejeze datele, chiar daca sunt mereu conectati.

„Atunci cand am gandit noile generatii de produse, am fost ghidati de dorinta de a crea un serviciu care ar putea sa ofere protectia potrivita, la timpul potrivit”, spune Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria si Republica Moldova, Kaspersky Lab. „Lumea digitala a devenit la fel de importanta ca cea fizica si ne ofera chiar motive de stres, la fel ca cea reala: prea multe parole de tinut minte sau teama ca am putea fi victimele unei brese de date si ca ne vom pierde banii, informatiile personale sau chiar locul de munca. Noi credem ca fiecare utilizator are nevoie de o protectie speciala, care sa se potriveasca cu stilul sau de viata digitala si ca acesta este viitorul solutiilor de securitate. Kaspersky Security Cloud este primul pas al nostru catre acest viitor.”

Kaspersky Security Cloud este disponibil in trei versiuni. Versiunea gratuita are un numar limitat, se aplica unui sigur cont si unui numar de trei dispozitive. Versiunea Personal ofera toate functiile disponibile pentru un singur cont si cinci dispozitive. Versiunea Family acopera pana la 20 de conturi si 20 de dispozitive.