Gadgeturi

Apple Watch noi detalii

image

Cu totii stim ca Apple intentioneaza sa lanseze primul sau ceas destept din portofoliul sau de iDevice-uri undeva in luna Martie a acestui an. Ce nu stim insa sunt detalii mai amanuntite despre device.

Se pare ca noul smartpwatch de la Apple va avea incorporat un procesor identic cu cel din iPhone 4S ca si putere numit S1, ecranul este unul Retina Display de fosrte buna calitate, iar OS-ul folosit este un iOS mai simplu numit SkiHill. Dotat cu asemenea hardware Apple Watch are o problema mare care din pacate nu o poate rezolva, autonomia bateriei foarte mica. Initial se dorea ca ceasul sa reziste mai mult de 1 zi in utilizare activa/pasiva, insa se pare ca device-ul nu va reusi sa ramana activ mai mult de 12 ore. Folosirea intensa a unor aplicatii active, fitness sau verificarea orei pe o perioada lunga de timp va descarca si mai repede ceasul intre 2,5-4 ore in functie de task-ul pe care il are de operat ceasul.

Din pacate dimensiunile mici ale gadget-ului nu permit instalarea unei baterii mai mari, iar componentele hardware performante consuma rapid si rezerva de energie si asa limitata. Apple a inclus si un modul MagSafe ce incarca wireless rapid acest gadget, cat de rapid insa nu putem sti pana nu-l vom vedea in actiune. Ramane de vazut ce vor face cei de la Apple in final pentru a echilibra aceasta situatie, pana atunci urmarim evolutia aici pe site zi de zi.