Samsung Z
Telefoane Mobile

Samsung Z primul smartphone cu sistem de operare Tizen

Samsung Z

Samsung a lansat noul Samsung Z, primul smartphone dezvoltat pe platforma Tizen. Smartphone-ul Samsung Z va putea fi testat in cadrul conferintei dezvoltatorilor de aplicatii pe Tizen ce va avea loc incepand cu 3 iunie la San Francisco.

Dispunand de o tehnologie de top similara celei intalnite pe cele mai noi smartphone-uri Samsung, Samung Z le ofera utilizatorilor performata si rapiditate. Dispozitivul este echipat cu un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inci si un procesor Quad-core de 2,3 GHz, fiind astfel alegerea perfecta pentru utilizatorii care isi doresc o experienta de utilizare diferita cu un smartphone usor si foarte eficient.

„Samsung si-a propus sa imbunatateasca experienta utilizatorilor cu mijloace inovatoare care sunt atat unice cat si foarte apropiate de nevoile lor”, a afirmat DJ Lee, Presedintele si Directorul General al Biroului Global de Vanzari & Marketing, in cadrul diviziei de Mobile Communications Business a Samsung Electronics. „Samsung Z dispune de puterea si adaptabilitatea platformei Tizen, ceea ce le va permite utilizatorilor sa navigheze mai rapid pe internet, dar si sa utilizeze aplicatiile intr-un mod mult mai eficient.”

Platforma Tizen le ofera utilizatorilor o experienta rapida si optimizata nevoilor lor, dispunand de o mai buna gestiune a memoriei. Samsung Z, dezvoltat pe platforma Tizen, necesita un timp mai scurt pentru pornire si ofera capacitati avansate de multi-tasking. Samsung Z poate sustine atat continut 2D cat si 3D, dar dispune si de imbunatatiri pe partea de redare si vizualizare a continutului, actiuni ce devin mai comode si performante. Utilizatorii se vor bucura de protejarea datelor personale datorita senzorului de amprenta disponibil pe acest model.

Functia Ultra Power Saving Mode ii permite telefonului sa fie operational in caz de urgenta, chiar si pentru un nivel foarte scazut al bateriei.

Samsung Z dispune de o configuratie diferita pentru ecranul Home si Application, astfel ca aplicatiile si functiile smartphone-ului sunt mult mai usor de accesat. Folosind setarile Dynamic Box si Color Theme, utilizatorii isi pot defini propriul device, astfel incat sa se potriveasca cel mai bine cu nevoile lor.

Design-ul exterior al smartphone-ului Samsung Z le ofera utilizatorilor un aspect complet nou. Dispozitivul este descris de linii subtiri, drepte si sofisticate, oferind un design si o experienta tactila complet diferite, pastrand in acelasi timp identitatea vizuala generala disponibila pentru dispozitivele Samsung. Smartphone-ul va fi disponibil in doua culori: Negru si Auriu.

Samsung Z va fi disponibil in cel de-al treilea trimestru in Rusia, comercializarea sa extinzandu-se apoi si catre alte tari. Utilizatorii vor avea acces la aplicatii suplimentare in Tizen Store la lansarea smartphone-ului. Pentru a sarbatori lansarea primului smartphone Tizen din lume si pentru a incuraja cat mai multi dezvoltatori Tizen sa se alature, Tizen Store va oferi un program promotional pentru toti dezvoltatorii de aplicatii mobile timp de un an. Mai mult de atat, Samsung planuieste sa gazduaisca primele provocari locale pentru dezvoltatorii Tizen din Rusia si tarile CIS pentru a imbogati eco-sistemul Tizen de la lansarea dispozitivului.