Project Discovery AMD 2014
Accesorii Tablete,  Alte gadgeturi,  Gadgeturi,  Tablete

Cu Discovery Project AMD ne arata cum va fi viitorul tabletelor!

Project Discovery AMD 2014AMD sunt pionieri in inovatie si anul asta la CES au demonstrat ce inovatii pot aduce in sectorul tabletelor. Printre multitudinea de produse noi de la CES 2014 s-au remarcat “cel mai puternic APU creat vreodata” de AMD si Discovery Project AMD  – o tableta / controller hibrid foarte apreciata.

Tableta Discovery Project AMD a fost prezentata in premiera la CES 2014, unde a castigat doua premii mult ravnite – CES Innovations Awards – si prezinta o tableta inspirata, un controller de joc dar si o statie de andocare ce duce inovatiile AMD la un alt nivel. Discovery Project va rula pe viitoarele APU Mullins, cipurile low-power de la AMD care cunsuma numai 2W cand tableta e folosita, cipuri construite pentru o performanta high-end.

AMD si-a concentrat atentia asupra performantei grafice de cand au preluat ATI si mai ales de la prezentarea modelelor APU (Accelerated Processing Units). Prin Project Discovery AMD a prezentat un controller-tableta menit sa inspire producatorii de gadgeturi pentru a crea viitoare dispozitive multifunctionale. Reprezentantii companiei au mentionat ca Project Discovery nu va fi produs si vandut de AMD, prin urmare nu se cunosc mai multe detalii privind disponibilitatea si pretul gadget-ului.

discovery-project-amd-dock-gamedock-monitor
Discovery Project AMD a fost gandit sa lucrezi pe el toata ziua, iar seara sa te bucuri de jocurile tale preferate fara a da semne de “oboseala”. Si daca vorbim de jocuri, tableta Discovery Project e echipata cu un suport de jocuri “GameCradle” care are pe laterala toate butoanele unor joystick-uri, boxele utile pentru a-ti reda sunetul clar, pe fata e dotat cu cativa senzori, iar ecranul de 10 inch iti va pune la dispozitie tot ce ai nevoie pentru a te relaxa cu un joc in brate. Prototipul e echipat si cu un DockPort care poate extinde utilitatea gadget-ului in diverse moduri, ii poti conecta o tastatura si mouse daca vrei sa il transformi intr-un desktop sau il poti conecta la televizor pentru a-i creste instant “inteligenta” si a-l transforma intr-unul smart. Ba mai mult, AMD anunta ca pornind de la Discovery Project posibilitatile sunt nelimitate, se va putea ajunge sa controlezi TV-ul prin recunoasterea vocii sau gesturi, sa faci streaming de jocuri, filme sau apeluri video de pe alte dispozitive conectate la retea sau la un server de internet. La Discovery Project poti conecta o multime de periferice, cum ar fi si monitoare cu rezolutii de pana la 4kx2K daca vrei o experienta completa cand e vorba de gaming. Astfel, prin Discovery Project vei descoperi ca gadget-urile se vor adapta tot mai mult la cerintele si nevoile utilizatorilor si nu vei avea nevoie de mai multe dispozitive ci de unul singur, multifunctional, performant si adaptabil.

Cei care au pus mana pe Project Discovery de la AMD l-au asemanat cu Razer Edge, mai ales ca are un concept asemanator, dar au recunoscut ca printr-o comparatie simpla au constatat ca prototipul de la AMD este mai usor si mai confortabil pentru a fi folosit pentru gaming. Insa fiind un prototip, probabil ca Project Discovery va mai suferi modificari si e prea devreme pentru a trage concluzii…

Acum ai vazut cum arata viitorul din perspectiva AMD. Ce zici de idee, crezi ca o vom gasi pe piata prea curand?