ecran flexibil
Stiri,  Telefoane Mobile

Smartphone-ul Samsung cu ecran flexibil se lasa asteptat!

ecran flexibil

Faptul ca Samsung lucreaza la un smartphone cu ecran flexibil nu mai reprezinta o noutate. Samsung a prezentat pentru prima oara la CES in 2011 un ecran flexibil de 4.5 inch cu rezolutie 800 x 480 pixeli uimind pe toata lumea.

In 2013 Samsung a venit la CES cu aceeasi tehnologie a ecranlui flexibil pe care au numit-o Youm prezentand de aceasta data un ecran OLED flexibil de 5 inch cu rezolutie HD, sugerand ca in curand utilizatorii vor avea posibilitatea de a plia ecrane de telefon sau tableta ca si cum ar impacheta o harta.

Desi au aparut informatii ca Samsung ar fi avut probleme cu dezvoltarea ecranului flexibil multi au sperat ca pana la sfarsitul anului 2013 va fi lansat un smartphone cu ecran flexibil.

Iar anul acesta dupa lansarea tabletelor Galaxy Note Pro si Galaxy Tab Pro, Samsung a prezentat din nou tehnologia Youm pe un ecran flexibil de 5.68-inch facut dintr-un nou substrat din plastic, care permite ca ecranul sa fie extrem de subtire si flexibil. In plus, Samsung a implementat cu succes functionalitatea touchscreen in ecranul flexibil.

Din pacate Samsung a anuntat ca nu va incepe productia in masa pentru ecrane flexibile pana in 2015. Asa ca va trebui sa mai asteptam pana cand o sa avem un smartwatch care prin simpla apasare a unui buton se va transforma intr-un smartphone. Faptul ca Samsung lucreaza la un snartphone cu ecran flexibil nu mai reprezinta o noutate.