Foto si Video

Sony a lansat in Romania primele camere foto mirrorless full frame a7, a7R si RX10

Sony lansare a7R

Sony a lansat in Romania noile camere foto full-frame cu obiective interschimbabile α7 si α7R si modelul bridge superzoom Cyber-shot RX10, care ofera utilizatorilor pasionati de fotografie o solutie pentru cele mai diverse scenarii fotografice datorita obiectivului Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm.

Sony a7R

Sony α7R – cel mai mic si mai usor mirrorless full-frame din lume

Varful de gama al segmentului mirrorless, camera Sony α7R imbina puterea de fotografiere cu portabilitatea, redefinind optiunile creative in fotografia full-frame. De dimensiunea unei palme, α7R vine echipata cu senzorul full-frame Exmor CMOS de 35mm cu tehnologie de concentrare a luminii si expansiune a fotodiodei, construit dupa un model care elimina spatiile dintre pixelii adiacenti. Noua versiune AF inteligent asigura autofocalizarea rapida si precisa, cu posibilitatea de a fi personalizata, prin intermediul a noua butoane si a 46 de functii aferente .

Cu un corp construit dintr-un aliaj de magneziu, rezistent la praf si umezeala, α7R cantareste doar 407 grame (corpul camerei), fiind cea mai mica si usoara camera foto cu senzor full-frame si obiective interschimbabile din lume.

Senzorul full-frame Exmor CMOS cu o rezolutie efectiva de 36,4 megapixeli, ofera imagini la un grad de detalii fara precedent la orice model din aceasta clasa de camere foto. Senzorul de inalta rezolutie de la α7R nu are filtru optic low-pass, iar procesorul BIONZ X de ultima generatie de la Sony maximizeaza detaliile imaginii si reduce zgomotul de imagine pe zone specifice, printr-o paleta larga a valorilor ISO, de la 100 la 25.600 (se poate extinde in jos, pana la valoarea de ISO 50, si in sus pana la ISO 51.200, cu reducere de zgomot Multi-frame).

Pasionatii de film se pot baza pe senzorul full-frame si procesorul de imagine BIONZ X pentru inregistrari video in format Full HD cu zgomot scazut de imagine, claritate si culori reale chiar si in medii cu iluminare scazuta.

α7R permite conexiunea wireless printr-o singura atingere, prin Wi-Fi si NFC, cu dispozitivele Xperia sau cele Android, compatibile cu NFC.

Sony a7

Sony α7 

Impreuna cu modelul α7R, camera α7 combina portabilitatea cu toate avantajele unui senzor full-frame, oferind imagini cu zgomot redus, o raza dinamica mai mare, o profunzime a campului ce permite efecte dramatice precum bokeh. Senzorul full frame, cu o rezolutie de 24,3 megapixeli, impreuna cu procesorul BIONZ X asigura imagini clare, detaliate si culori naturale, chiar si in cazul in care lumina ambientala este slaba.

Chiar si cand doreste sa fotografieze un subiect care nu se uita spre camera, utilizatorul de α7 va reusi sa obtina o focalizare precisa, datorita posibilitatii de detectie a ochilor, caracteristica ce poate prioritiza o singura pupila. Autofocusul cu detectia fazei in 117 puncte deplaseaza usor lentilele, astfel incat sa aduca subiectul in focus, in timp ce detectia contrastului (25 de puncte) rafineaza rapid focusul.

Zoom-ul Clear Image este imbunatatit pentru inregistrarea video la rezolutie maxima, chiar si pentru detalii. Modelul dispune si de optiuni de reglare si afisare a nivelului de sunet, dar si o iesire HDMI, pentru afisare pe ecrane externe sau pe alte dispozitive.

Camera foto α7, construita din aliaj de magneziu, are un design gandit special pentru o asezare confortabila in palma utilizatorului. Butoanele frontale si cele plasate pe spate, impreuna cu selectorul pentru controlul expunerii ofera posibilitatea unor ajustari intuitive in timpul incadrarii fotografiilor atat prin vizorul XGA OLED Tru-Finder, cat si pe ecranul LCD rabatabil de tip 3.0.

Optiunea ‘Multiple Exposure’ compune automat o serie de cadre secventiale, pentru a crea imagini artistice, cu efecte cat mai creative.

Sony RX10

Sony Cyber-shot RX10

Cyber-shot RX10 are un design atractiv pentru amatorii DLSR, iar dotarile tehnice asigura imagini de inalta calitate fara a mai fi nevoie de corpul robust al unei camere sau seturi de obiective diferite.

Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T* de 24-200mm (echivalent 35 mm) si diafragma F2.8 permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine si de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decat la modelele anterioare. Cu o raza de zoom extinsa, de la grandangular la telefoto, acesta devine partenerul perfect pentru fotografiile portret, peisaje, natura, cadre urbane si cele de interior. Capacitatea acestuia de a focaliza la distante mari, cat si la distante de 3 cm, il face ideal pentru fotografii de detaliu.

Senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate si rezolutie de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decat senzorul de imagine al unei camere compacte obisnuite. Mecanismul Direct Drive SSM asigura autofocalizare mai rapida, impreuna cu senzorul Exmor R CMOS si procesorul BIONZ X. Optiunea de blocare a autofocusului urmareste cu precizie subiectele aflate in miscare, chiar daca acestea dispar si reapar in cadru. Optiunea Eye AF asigura portrete clare, cu focalizare precisa, chiar daca subiectul nu priveste fix in cadru.

Sunetul inregistrarilor poate fi monitorizat atent, iar camera este dotata si cu o iesire jack pentru microfon si casti. Kit-ul optional de adaptare XLR-K1M permite inregistrarea video la nivel profesional si chiar atasarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

Toate cele trei modele permit redarea imaginilor direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS ofera o paleta larga de culori bogate, naturale, capturate cu α7R, α7 si Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA.