samsung TIPA 2013
Foto si Video

Samsung premiat cu 4 premii TIPA pentru camere si dispozitive pentru imagini

samsung TIPA 2013

Samsung a anuntat primirea a patru premii din partea Technical Image Press Association (TIPA), la categoriile ‘Cea mai avansata camera cu sistem compact’, ‘Cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini’, ‘Cea mai buna inovatie pentru imagini’ si ‘Cel mai bun TV pentru fotografii’.

Pentru prima data, produsele de Digital Imaging ale Samsung au obtinut trei premii TIPA 2013. Camera foto Samsung Smart Camera NX300 a castigat distinctia pentru ‘Cea mai avansata camera cu sistem compact’, o recunoastere a performantelor sale.

Senzorul APS-C CMOS de 20,3 megapixeli le permite utilizatorilor sa capteze imagini în culori vii si clare indiferent de conditiile de iluminare, ajutat si de ISO100-25600, precum si de auto-focusul hibrid. Fiind dotata cu Wi-Fi, camera foto le permite utilizatorilor sa partajeze instantaneu fotografiile realizate. Toate aceste carateristici au contribuit la decizia TIPA de a acorda NX300 premiul pentru ‘Cea mai avansata camera cu sistem compact.’

Samsung GALAXY Camera a obtinut distinctia ‘Cel mai bun dispozitiv mobil pentru imagini’ pentru „redefinirea segmentului camerelor conectate”, dupa cum au declarat membrii juriului TIPA. Fiind prima camera foto 3G cu sistem Android din lume, GALAXY Camera îmbina calitatea profesionala a camerelor high-end cu 3G si conectivitatea Wi-Fi, permitandu-le utilizatorilor sa partajeze instantaneu fotografii de înalta calitate cu prietenii si familia.

Primul obiectiv pentru consumatori cu sistem 3D, Samsung 45mm f/1.8 (2D/3D) a primit din partea juriului TIPA distinctia ‘Cea mai buna inovatie pentru imagini’. Capabil sa realizeze fotografii si filmulete 3D Full HD, obiectivul Samsung de 45mm f/1.8 (2D/3D) le permite utilizatorilor sa opteze pentru captarea de imagini 2D sau 3D fara a schimba obiectivul, prin simpla activare a modului 3D.

Samsung a primit, de asemenea, premiul pentru ‘Cel mai bun TV pentru fotografii’ pentru Smart TV-ul LED 2D/3D F8000, acesta schimband modul în care utilizatorii vizualizeaza fotografii pe televizoarele lor, permitandu-le sa „interactioneze cu imaginile si sa le partajeze prin intermediul retelelor sociale, sa foloseasca aplicatii si sa foloseasca televizorul ca un hub pentru imaginile lor de pe diferite dispozitive”, dupa cum au declarat membrii juriului TIPA.

„Suntem foarte mandri ca am obtinut aceste patru premii prestigioase”, a declarat Seok Pil Kim, Presedinte si CEO al Samsung Electronics Europa. „Aceste distinctii reprezinta recunoasterea pe care industria o acorda Samsung pentru inovatia si tehnologia de varf a produselor lansate, create pentru a-i ajuta pe utilizatori sa capteze cu usurinta imagini si sa le împartaseasca cu cei dragi.”

Distinctiile acordate de Technical Image Press Association (TIPA) sunt recunoscute ca fiind cele mai ravnite premii pentru imagine la nivel mondial. În fiecare an, editorii TIPA voteaza pentru cele mai bune produse de fotografie si imagine lansate pe piata în anul precedent. Ceremonia de premiere va avea loc la Tokio, în luna iunie 2013.