Stiri

GRAN TURISMO 6 a fost lansat in Romania in acelasi moment cu lansarea mondiala

Gran Turismo 6

Sony a lansat in Romania in acelasi moment cu lansarea mondiala, cel mai recent titlu al francizei Gran Turismo, Gran Turismo 6, disponibil in mod exclusiv pe platforma PlayStation.

Pentru a sarbatori cei 15 ani de existenta a seriei Gran Turismo, dezvoltatorii de la Polyphony Digital Inc. si-au propus sa creeze cel mai realist si mai cuprinzator simulator de curse aparut pentru console. Astfel, Gran Turismo 6 incorporeaza un motor fizic care reda in mod veridic experienta de sofat, o colectie uimitoare de peste 1.200 de autoturisme si 37 de piste de curse, inclusiv sapte noi amplasamente celebre precum Circuitul Silverstone, Mount Panorama din Australia si Ascari Race Resort din Spania.

“Este incredibil ce am atins in cei 15 ani de cand a aparut primul joc Gran Turismo, dar nu putem spune ca ne-am oprit din procesul de inovare”, declara Kazunori Yamauchi, creatorul seriei Gran Turismo si presedintele Polyphony Digital Inc. “Ne-am dorit ca Gran Turismo sa reprezinte un nou tip de joc de curse, care sa se concentreze pe realism si, astfel, sa-i inspire pe entuziastii de automobilsim din intreaga lume. Evolutia incredibila a seriei este cel mai important factor care motiveaza Polyphony pentru a-si continua eforturile de a redefini si rafina in permanenta genul simulatoarelor de curse”.

Gran Turismo 6 ofera cea mai completa si extinsa experienta de racing disponibila la ora actuala in cadrul unui joc video. Dintre cele mai importante noutati aduse de joc, amintim:

• Un „garaj” impresionant de autoturisme – Gran Turismo 6 include in total peste 1.200 de masini, dintre care 120 nu au mai fost prezente in iteratiile anterioare ale seriei. Mai mult, fanii se pot astepta la extinderea selectiei de automobile dispnobile, cu modele de strada, masini istorice dar si bolizi de curse, precum cei utilizati in cadrul FIA GT3, a seriei Le Mans sau in Nascar. Pentru o experienta inedita, fanii pot debloca un eveniment special, care le va permite sa conduca vehiculul selenar Lunar Rover.

• Circuite faimoase – Gran Turismo continua sa recreeze cele mai spectaculoase piste din lume indiferent, adaugand noi circuite reale precum Silverstone, Ascari Race Resort, Goodwood Hillclimb, Willow Springs International Raceway, Brands Hatch, circuitul australian Bathurst Mount Panorama, dar si creatii originale precum Gran Turismo Arena, Matterhorn si o varianta revizuita a Apricot Hill Raceway.

• Gameplay online – Jucatorii Gran Turismo 6 vor putea concura online si comunica simultan cu alti gameri din intreaga lume, folosind spatii online dedicate. Mai mult, printr-o actualizare viitoare, comunitatea va putea comunica si prin intermediul propriilor dispozitive mobile.

• Cea mai recenta tehnologie pentru o experienta incredibila – Pentru a oferi fanilor cea mai completa experienta GT de pana in prezent, jocul beneficiaza de un nou motor fizic, conceput in parteneriat cu producatorul de anvelope Yokohama si cu expertii in suspensii auto de la KW.

• O noua interfata – Interfata jocului a fost regandita pentru a face meniurile din Gran Turismo 6 mai usor navigabile.

• Actualizari regulate ce vor imbunatati si extinde experienta Gran Turismo 6 – Inca din ziua lansarii, Gran Turismo 6 va oferi utilizatorilor o experienta incredibila, insa, chiar si in aceste conditii, producatorii doresc sa integreze noi elemente ce vor fi oferite prin intermediul unor actualizari regulate (DLC – downloadable content), adaugand astfel noi caracteristici, functii, masini, piste.

• Conducand viitorul: Vision Gran Turismo – Polyphony Digital a incheiat parteneriate cu 28 dintre cliderii industriei auto, pentru a crea noi autoturisme sub initiativa Vision Gran Turismo. Printre gigantii industriei automobilistice se numara: Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bertone, BMW, Daihatsu, Ford, GM, Hyundai, Honda, Infiniti, Italdesign, Jordan, Lamborghini, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nike, Nissan, Peugeot, Subaru, SRT(Chrysler), Tesla, Toyota, Volkswagen, Zagato.

• GT Academy: 5 ani de succes – In 2008 am lansat acest concept revolutionar, pentru a oferi celor mai buni gameri sansa de a deveni piloti in circuite reale. De atunci, GT Academy a consacrat noi campioni in domeniu si a devenit un program de succes, care va continua si cu GT6.

• BMW M4 Coupé va fi recreat in Gran Turismo 6 – Noul autoturism, ce pana acum a fost prezentat sub forma de concept sau sub forma camuflata, va deveni disponibil anul viitor. Insa, multumita colaborarii dintre Polyphony Digital si BMW M GmbH, Gran Turismo 6 va include o versiune fidela a M4 Coupé, care va fi oferita jucatorilor prin intermediul unei actualizari gratuite (DLC), care va aparea la scurt timp dupa lansarea jocului.

• Red Bull X Series, dezvaluita – Colaborarea cu Red Bull, prezentata odata cu lansarea Gran Turismo 5, va deveni mai stransa in GT6 prin intermediul a includerii in joc a trei noi masini Red Bull: X2014 Fan car (X2014/F), Red Bull X2014 Standard car (X2014/S) si Red Bull X2014 Junior car (X2014/J). Acestea au fost realizate de catre Polyphony Digital Inc. impreuna cu Adrian Newey, Chief Technical Officer al Red Bull Racing.

Volane compatibile cu Gran Turismo 6:
Guillemot Thrustmaster T500 RS, Logitech Driving Force GT, GT Force Pro, G27 Racing Wheel, G25 Racing Wheel, GT Force RX, GT Force, Driving Force

Gran Turismo 6 va aparea pe rafturile magazinelor incepand cu 6 decembrie.