DreamHack Bucuresti 2013
Stiri

DreamHack Bucuresti 2013 sa incheiat, urmeaza Campionatul Mondial de Sport Electronic

DreamHack Bucuresti 2013

DreamHack Bucuresti 2013, eveniment organizat de ComputerGames.ro si sustinut de Romtelecom, s-a desfasurat in acest week-end, la Sala Polivalenta, alaturi de cele mai puternice nume din sportul electronic mondial. Cei 290 de jucatori prezenti la evenimentul care s-a incheiat duminica s-au luptat pentru premiile de peste 50.000 de dolari, insa cei care s-au clasat pe primul loc la competitiile de StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive si League of Legends, au fost coreeanul Taeja, suedezii de la Ninjas in Pyjamas (NiP) si polonezii de la H2K.

Cei mai cunoscuti jucatori de StarCraft II, precum si cele mai tari echipe de Counter-Strike: Global Offensive si League of Legends, au venit sa castige cei peste 50.000 de dolari pusi la bataie in Capitala Romaniei cu ocazia DreamHack, dar si calificarea la marea finala DreamHack Winter, ce va avea loc in noiembrie, in Suedia.

Peste 15.000 de spectatori veniti din toata lumea au trecut pragul Salii Polivalente in cele 2 zile de eveniment, pentru a-si incuraja idolii.

“DreamHack Bucuresti 2013 a fost cea mai incendiara editie a acestei competitii europene. Coreenii au facut spectacol la StarCraft II si au castigat tot ce se putea, in frunte cu Taeja, care a castigat peste 9.000 de dolari. La Counter-Strike: Global Offensive, suedezii de la NiP au cucerit aurul si cei 7.500 de dolari, fiind urmati de cei de la Lemondogs (4.500 de dolari), Astana Dragons si Natus Vincere (cate 1.500 de dolari)”, a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro.

La League of Legends, polonezii de la H2K i-au invins pe cei de la Copenhagen Wolves (Danemarca) si au incasat un cec de 5.500 de dolari.

Circa 290 de jucatori au participat la competitiile organizate la DreamHack, iar acestia au venit de pe tot globul, din tari precum Romania, Coreea de Sud, Finlanda, Franta, Germania, Kazahstan, Suedia etc.

La competitia de la Sala Polivalenta au existat pe tot parcursul week-end-ului si concursuri de 1 vs. 1 pentru cei prezenti, la League of Legends si Dota 2, iar inscrierea s-a facut la fata locului, pe baza biletului de jucator – spectator. Totodata, toti vizitatorii s-au putut inscrie, in limita locurilor disponibile, la turneele de PS3, astfel: sambata – Tekken Tag Tournament 2, Street Fighter 4 Arcade Edition, Mortal Kombat 9, si duminica – FIFA 13. Valoarea premiilor in produse pentru spectatori a depasit suma de 15.000 de euro.

Evenimentul a fost transmis online pe -www.dolcesport.ro si pe canalul TV Dolce Sport, dar si in alte 10 tari.

La sfarsitul lunii octombrie, Bucurestiul va fi gazda unui alt mare eveniment de gaming, respectiv Campionatul Mondial de Sport Electronic, la care sunt asteptate echipele nationale din peste 50 de tari.