Canon EOS-1D C
Foto si Video

Canon prezinta EOS-1D C un DSLR cu rezolutie 4K

Canon EOS-1D C

Canon prezinta EOS-1D C, un DSLR unic si inovator proiectat, in special, pentru suprinderea de imagini video si care a fost testat in mod independent in concordanta cu standardele Uniunii Europene de Difuzare (EBU) pentru achizitia de continut HD1. Testele au aratat ca EOS-1D C este primul DSLR care ofera o imagine la rezolutia necesara pentru a putea fi utilizat drept echipament pentru productia de materiale video difuzate de televiziuni.

Rezultatele au indicat ca EOS-1D C ofera o rezolutie 4K HD ‘foarte buna’ cu performante coloristice si de miscare ‘importante’, mentinând un grad ‘redus’ al erorilor de procesare la nivelul pixelilor. De asemenea, acestea confirma si faptul ca echipamentul EOS-1D C si performantele sale de imagine sunt conforme cu specificatiile recomandate pentru includerea in primul val al dispozitivelor specializate in productia de continut HD2.

Kieran Magee, Professional Marketing Director, Canon Europe Ltd: “EOS-1D C a beneficiat de o recunoastere deosebita inca de la momentul lansarii si suntem incântati ca rezultatele acestor teste sunt pozitive. Am proiectat un produs unic care ofera videografilor o paleta de optiuni creative. Feedback-ul pe care l-am primit din partea comunitatii video profesionale a fost excelent, prin urmare ne bucuram ca produsul a primit aceasta acreditare din partea industriei cinematografice, o recunoastere meritata pe deplin.”

Un model inovator care conduce filmarea cu echipamente DSLR spre un alt nivel, Canon EOS-1D C ofera o calitate video unica, performante avansate in conditii de luminozitate scazuta si mod dynamic range comparativ cu filmele pe pelicula. Are acelasi design compact si usor precum Canon EOS-1D X, cu mentiunea ca este creat pentru a surprinde imagini video 4K (4,096 x 2,160), cu inregistrare video 4:2:2, oferind astfel mai multa libertate de exprimare videografilor.

Design-ul unic si capacitatea de filmare 4K constituie, pentru videografi, un pachet mobil si optimizat pentru inregistrarea video de calitate superioara. Creativitatea este sustinuta de posibilitatea optarii pentru mai multe rezolutii si cadre variabile, prin tehnologia de filmare 4K ce foloseste sistemul de compresie de 8-biti Motion JPEG la 23.98P sau 25P si inregistrarea Full HD (1920 x 1080) disponibila pentru cadre de pâna la 1080/60p pentru treceri cât mai fluide.

Ca parte a EOS System, EOS-1D C este compatibil cu gama completa de obiective Canon care include peste 75 de modele, oferind astfel videografilor posibilitatea de a alege, in functie de nevoi si cerinte.