sony smartwatch 2
Accesorii Telefoane Mobile

Sony a anuntat ceasul inteligent rezistent la praf si apa SmartWatch 2

sony smartwatch 2

Pe langa Sony Xperia Z Ultra, Sony a dezvaluit la Mobile Asia in Shanghai si un nou accesoriu, numit simplu SmartWatch 2.

Designul ceasului inteligent SmartWatch 2 este inspirat de smartphone-ul Xperia Z de la care a imprumutat butonul de pornire din aluminiu. Sony SmartWatch 2 este facut din aluminiu si plastic si cantareste 122.5 grame.

Sony include in pachetul cu SmartWatch 2 si o bratara din otel inoxidabil, dar le ofera si libertate utilizatorilor dornici de varietate, astfel poti schimba cureaua cu ori care alta curea de 24mm. Tot pe ideea de varietate, ei vor pune la dispozitie mai multe tipuri de bratari astfel incat SmartWatch 2 sa fie in pas cu tendintele si cu preferintele utilizatorilor.

Ca toate smartwatch-urile, ceasul SmartWatch 2 poate fi conectat la orice smartphone sau tableta cu Android 4.0 prin Blueetoth si poate afisa SMS, MMS, notificari de apeluri pierdute, actualizari de pe Facebook si Twitter si alte date de pe ecran, care ofera accesul utilizatorului la informatii fara a fi nevoie sa se mai uite la smartphone.

De asemenea noul SmartWatch 2 poate sa actioneze ca o telecomanda pentru player-ul muzical si poate fi conectat la un set de casti Bluetooth prin NFC pentru a primi si termina apleurile.

Cu ce vine nou Smartwatch 2 fata de vechiul Smartwatch? SmartWatch 2 este acum rezistent la praf si apa , are o interfata similara cu Android, conectivitate NFC, display touchscreen de 1.6 inch cu rezolutie 220 x 176 pixeli care dupa cum spun cei la Sony are luminozitate foarte buna si se vede foarte clar in lumina soarelui.

Durata de viata a bateriei ceasului Smartwatch 2 se spune ca tine in jurul a patru zile si se incarca prin portul microUSB. Dar avand in vedere ca are Bluetooth 3.0 si nu Bluetooth 4.0 (care are un consum redus de energie) nu stiu daca va tine bateria patru zile de utilizare regulata, probabil depinde foarte mult si de cate si ce fel de aplicatii lasi pornite.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DoUzM7WYlP0[/youtube]

Atunci cand nu este conectat la telefon, SmartWatch 2 functioneaza ca un ceas digital independent, dar unde mai e farmecul?

Potrivit declaratilor facute de Stefan K Persson – head of companion products, in momentul de fata exista 200 de aplicatii dedicate pentru Sony SmarWatch cu 1 milion de descarcari pana in prezent.

Stefan K Persson a mai declarat ca cercetarile facute de analisti prezic ca se vor vinde 41 de milioane de ceasuri inteligente pana in 2016.

Nu a fost anuntat pretul pentru Sony SmartWatch 2 dar este programat pentru lansare la nivel mondial in luna septembrie a acestui an.

Va fi intersant de vazut daca piata este pregatita pentru acest val de ceasuri inteligente avand in vedere ca pe acest segment de piata vor mai intra de la anul si competitori precum Microsoft si Apple. Dar in Romania cu siguranta vor avea succes!