Accesorii Telefoane Mobile,  Noutati,  Stiri

Cu aplicația SeeColors de la Samsung toţi vor vedea culorile mai bine

Samsung_SeeColorsSaptamana trecuta Samsung a lansat SeeColors – o aplicație cool, care îmbunătăţește considerabil viaţa celor care suferă de discromatopsie. Sute de milioane de oameni de pe întregul glob au Deficiențe de Percepție a Culorilor (CVD) iar prin noua aplicaţie SeeColors vor putea testa și recalibra culorile televizorului în funcţie de rezultatul testului.

Prin aplicația SeeColors poţi detecta tipul de deficiență vizuală pe care o ai și apoi vei ști cum să recalibrezi culorile afișate de ecranul televizorului Samsung. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură cea mai bună experiență de vizualizare, chiar și pentru cei diagnosticați cu CVD.

Văzul este cel mai important simț al omului. Chiar și cea mai mică deficiență a acestui simț poate diminua considerabil calitatea vieții. Astfel, cei care au discromatopsie nu se pot bucura de o viață plină de culori. O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global, conform unor studii demografice reprezentative făcute în Europa și în America de Nord.

Discromatopsia nu influențează doar calitatea vieții, ci și posibiltățile fiecăruia de a-și dezvolta o carieră în domeniul care îi place. Perceperea incorectă a culorilor influențează modul în care acumulăm informații din mediul înconjurător, capacitatea de a reacționa și poate constitui un impediment pentru cei care își doresc să devină doctori, profesori, piloți sau ingineri. În plus, discromatopsia poate să nu fie ușor sesizabilă, mulți oameni – mai ales cei din generația Millennials – având probleme de percepție a culorilor fără să fie conștienți. Mai mult, chiar dacă sunt diagnosticați cu discromatopsie, ei tot nu pot realiza ceea ce pierd.

Ca lider al industriei și brand responsabil la nivel global, Samsung a fost mereu motivat să aducă și mai multă acuratețe culorilor redate pe ecranele televizoarelor. Pentru a demonstra puterea inovației și a tehnologiei, Samsung poate acum să ofere o gamă vastă de culori, chiar și celor care au discromatopsie.

Samsung prezintă aplicația SeeColors pentru smartphone-urile de top Samsung și pentru Smart TV-uri cu sistem de operare Tizen (gama SUHD 2016), care poate identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%. Aplicația măsoară gradul și tipul de discromatopsie al utilizatorului, care poate fie să își conecteze Smartphone-ul Samsung la Smart TV, fie să o descarce direct de pe Smart TV Hub. Aplicația recalibrează culorile ecranelor TV, bazându-se pe rezultatele specifice fiecărui utilizator. SeeColors poate fi descărcată gratuit din Galaxy Play, Samsung Galaxy Apps, pentru smartphone, iar aplicația pentru TV este disponibilă în SmartHub.

Aplicația SeeColors este creată în parteneriat cu compania maghiară Colorlite®, folosindu-se de o tehnologie certificată bazată pe 20 de ani de studii, utilizată pentru prima dată pentru televizoare și smartphone-uri.

“Noi nu lansăm doar tehnologie de ultimă generație, ci și încurajăm oamenii să își atingă adevăratul potențial, făcând posibile visurile și pasiunile lor. Suntem devotați îmbunătățirii calității vieții prin tehnologie și prin inovație. Pentru oamenii cu discromatopsie, faptul că acum pot vedea o gamă mai vastă de culori le poate schimba modul în care percep lumea”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager SEE Samsung Electronics.

SeeColors face parte din campania globală Samsung Launching People, lansată în 2013, care își propune să îmbunățescă viața oamenilor prin intermediul tehnologiei de top Samsung.

SeeColors a primit două trofee de bronz Cannes Lions la festivalul de creativitate din 2016, la categoriile Mobile și Digital Craft: https://www.youtube.com/watch?v=SRa22cnfd0Q .