PCI Express SSD
Stiri

Samsung incepe productia de PCIe SSD-uri pentru notebook-uri ultra-slim

PCI Express SSD

Samsung a anuntat ca incepe productia primului PCI-Express (PCIe) solid state drive (SSD) din industrie, pentru viitoarele generatii de notebook-uri ultra-slim.

„Prin intermediul dispozitivului Samsung XP941, am devenit prima companie care ofera cel mai performant SSD PCIe pentru producatorii de PC-uri la nivel mondial, astfel incat acestia sa poata lansa notebook-uri ultra-slim extrem de performante, incepand cu acest an”, a declarat Young-Hyun Jun, vice-presedinte executiv al diviziei Memory Sales & Marketing din cadrul Samsung Electronics. „Samsung intentioneaza sa continue productia celor mai avansate solutii PC si sa susţina companiile de IT pe plan mondial in a oferi oferi soluţii extrem de fiabile.”

Samsung a inceput sa furnizeze noul SSD marilor producatori de notebook-uri la inceputul acestui trimestru. Gama XP941 este formata din SSD-uri de 512, 256 si 128GB.

Noua gama de SSD-uri Samsung XP941 ofera un nivel de performanta peste cel al interfetei SATA 6Gb/s. Samsung XP941 permite citirea secventiala de date la viteze ce depasesc 1.400 MB/s (megabiti pe secunda), fiind cel mai inalt nivel de performanta disponibil cu o interfata PCIe 2.0. Acest lucru permite unitatii sa citeasca 500GB de date sau 100 de filme HD de o marime de 5GB (gigabytes) in doar sase minute, sau 10 de filme HD de 5GB in 36 de secunde. Noile dispozitive de la Samsung sunt de aproximativ sapte ori mai rapide decat un hard disk (care ar avea nevoie de peste 40 de minute pentru aceeasi sarcina), si cu mai mult de 2,5 ori mai rapid decat cel mai rapid SATA SSD.

Prin productia pe scara larga a noului PCIe SSD, Samsung a pus bazele dezvoltarii noilor game de SSD la nivel global, fapt ce va impulsiona atat performanta cat si capacitatea de stocare a SSD-urilor.

XP941 este disponibil in format M.2 (80mm x 22mm), cu o greutate de aproximativ sase grame – fiind de noua ori mai mic decat un SSD bazat pe SATA de 2,5 inci. De asemenea, volumul dispozitivului XP941 este de aproximativ de sapte ori mai redus decat cel al SSD-urilor de 2,5 inci, eliberand mai mult spatiu pentru bateria notebook-ului si furnizand astfel oportunitatea unei mobilitati sporite, care va dezvolta confortul utilizatorului.

Samsung intentioneaza sa isi extinda volumele de productie pentru dispozitivele de inalta performanta NAND flash de 10-nanometri, fapt ce va mentine avantajul companiei pentru dispozitivele PCIe SSD pentru PC-uri ultra-subtiri si notebook-uri.