Laptopuri

Toshiba a lansat Portege Z10t un Ultrabook detasabil

toshiba portege z10t

In intampinarea cererii aflate in crestere pentru un laptop combinat cu tableta, Toshiba a anuntat lansarea noului Portege Z10t. Acest computer subtire, detasabil, cu Windows 8 Pro este un Ultrabook durabil, convenabil si puternic care, cu doar un singur click, se transforma intr-o tableta practica si intuitiva, cu o experienta de scris de mana impresionanta. Acesta ofera flexibilitate completa pentru utilizatorii de PC-uri profesionale care doresc un computer care se adapteaza nevoilor lor. Vanzarile europene ale noului ultra-portabil Portege Z10t, cu afisaj touch Full HD cu luminozitate ridicata de 29,5 cm (11,6 “), vor incepe in al doilea trimestru al anului 2013.

“Tabletele au devenit din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor business si vedem acum multi profesionisti care transporta cu ei aproximativ doua dispozitive: un laptop si o tableta,” declara Matt McDowell, Marketing Director, Produse Digitale si Divizia Servicii a Toshiba Europe GmbH. “Cu Portege Z10t am creat o solutie care este proiectata pentru a imbina confortul cu utilitatea si pentru a indeplini toate nevoile de calcul profesionale intr-unul singur dispozitiv. Fie ca utilizatorii vor folosi dispozitivul ca tableta sau in modul pentru laptop, acestia se pot baza intotdeauna pe performanta maxima oferita de tehnologia Ultrabook.” Modul tableta al Portege Z10t ofera o experienta extrem de convenabila in executarea diferitelor sarcini de calcul, cum ar fi a face notite in timpul seminariilor si navigare web atunci cand va aflati pe drum. Cu toate acestea, atunci cand procesarea documentelor ce necesita introducere serioasa de date este prioritatea cheie, dispozitivul se transforma cu usurinta in formatul sau de laptop, cu suport de tastatura iluminata complet detasabila. In ambele moduri, Portege Z10t ofera performante puternice si rapide datorita celor mai noi procesoare Intel Core pentru Ultrabook si SSD-uri de mare viteza incorporate.

Portege Z10t ofera mai multe moduri convenabile pentru a naviga online si pentru a introduce date. In modul pentru laptop, utilizatorii au acces usor la tastatura fizica sau pot introduce datele de pe tastatura digitala, daca prefera. Navigarea prin meniuri este posibila prin utilizarea comenzilor pe ecranul tactil sau touchpad-ul multi-touch. Si, atunci cand este nevoie de un grad si mai mare de precizie, functionalitatea AccuPoint este optiunea cea mai potrivita.

Utilizarea functiilor de tableta ale Portege Z10t, ecranul tactil complet receptiv asigura o experienta de navigare intuitiva. Mai mult decat atat, cu DigitizerPen – optional, utilizatorii pot desena schite pe ecranul tabletei, pot sa apese cu precizie pe o anumita zona pentru a inlocui cursorul sau sa navigheze mai precis prin meniuri. Caracteristica de recunoastere a scrisului de mana este de mare valoare practica, transformand notitele realizate pe ecran in documente digitale editabile.

Subtire si ultra-mobil, Portege Z10t a fost dezvoltat pentru utilizare zilnica intensiva si testat pentru a respecta standardele de inalta fiabilitate si calitate ale Toshiba. Ca urmare, datele stocate sunt de departe mai putin vulnerabile daca aparatul este scapat accidental. In plus, tastatura este rezistenta la stropire¹, astfel incat varsarea de lichide pe ea nu va insemna neaparat si pierderea datelor.
Portege Z10t are mai multe caracteristici avansate de securitate si de gestionare a datelor instalate: functionalitatea Intel Anti-Theft reduce riscul de acces neautorizat, Trusted Platform Module (TPM) protejeaza datele critice stocate la nivel local si tehnologia Intel vPro™ este un set incorporat cuprinzator adaptat la utilizarea computerului si a amenintarilor curente. In afara de a oferi un plus de siguranta impotriva ultimelor amenintari de securitate, Intel vPro™ permite, de asemenea, departamentelor IT sa monitorizeze, sa intretina, sa repare si sa faca upgrade la Portege Z10t de la distanta.

Cu accent ferm pe utilizatorii mobili, Portege Z10t este dotat cu functii avansate de conectivitate pentru transfer rapid de date si acces securizat la retea. Ultrabook-ul Portege Z10t este dotat cu cele mai noi porturi USB 3.0, pentru a permite schimbul de date mult mai rapid cu dispozitivele periferice. Prin HDMI si RGB, o conectare usoara se poate face cu orice televizor compatibil, in timp ce tehnologia Intel Wireless Display permite utilizatorilor sa trimita documente si fisiere multimedia catre un televizor compatibil, fara niciun cablu. In afara de acces fiabil si rapid la retea prin Gigabit LAN, Portege Z10t sustine, de asemenea, cele mai recente tehnologii wireless, cum ar fi HSPA si LTE pentru schimbul rapid de date si sincronizare.