Samsung SDK 4.0
Noutati

Samsung a lansat noul SDK pentru televizoarele Smart TV

Samsung SDK 4.0

Noul Kit SDK 4.0 pentru televizoare Smart TV de la Samsung va facilita dezvoltarea ecosistemului de televizoarelor inteligente.Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat noua versiune de kit de dezvoltare software pentru televizoarele Smart TV (SDK), SDK 4.0, in cadrul Targului International CES, derulat intre 8 – 11 ianuarie 2013. Noua versiune a kitului SDK va permite dezvoltarea de soft-uri pentru Smart TV-uri in sistemele de operare Linux si Mac, pe langa Windows.

Pana in acest moment, dezvoltarea de soft-uri pentru televizoarele inteligente Samsung putea fi facuta doar pe platforma Windows. Datorita noului kit SDK 4.0, crearea de soft-uri pentru televizoare Smart TV va fi posibila si in Linux si Mac, ceea ce va conduce la o crestere a numarului de inovatii software in zone in care sunt folosite des alte sisteme de operare decat Windows.

Samsung este primul producator din industria de profil care ofera in cloud un mediu local de dezvoltare prin care dezvoltatorii de soft-uri pot crea continut bazat pe conexiunea dintre serviciile web, prin utilizarea unei interfete open source pentru programarea de aplicatii (API, Application Programming Interface).

In plus, noua versiune a kit-ului DSK 4.0 pentru televizoare Smart TV pune la dispozitie un mediu in care dezvoltatorii de soft pot lucra in echipa, astfel incat dezvoltarea de software sa poata fi facuta cu o eficienta crescuta si la costuri mult mai reduse.

Prin includerea limbajului de programare HTML5 in kitul SDK 4.0 pentru televizoare Smart TV, Samsung a oferit ocazia ca persoanele pasionate de dezvoltare de soft sa se implice usor in crearea de aplicatii pentru televizoarele inteligente.

Cu HTML 5, Samsung a construit un mediu cu adevarat integrat care sustine dezvoltarea de aplicatii de convergenta. Acest lucru ofera televizoarelor Samsung Smart TV posibilitatea de a comunica si de a interactiona cu dispozitive externe.

Pentru a incuraja dezvoltarea activa de soft-uri pentru televizoare inteligente prin intermediul functiei Samsung Smart Interaction, compania a imbunatatit functiile de recunoastere vocala si a gesturilor disponibile la televizoarele Smart TV.

“Samsung lucreaza in permanenta pentru a construi un ecosistem in care dezvoltatorii de software sa poata crea mai usor soft-uri pornite de la idei creative. Originalitatea ideilor lor, impreuna cu gradul crescut de inovatie al functiilor televizoarelor Smart TV, vor oferi consumatorilor cea mai potrivita experienta de vizionare.” a declarat Hyogun Lee, Vicepresedinte Senior al diviziei Visual Display in cadrul Samsung Electronics.