Huawei - Chen Lifang
Noutati,  Stiri

Huawei va respecta dreptul proprietatii intelectuale – Chen Lifang

Huawei - Chen Lifang
Huawei – Chen Lifang

Huawei respecta si protejeaza drepturile proprietatii intelectuale (DPI) si se angajeaza sa sprijine un sistem deschis de licentiere”, a declarat Chen Lifang, Membru al Consiliului si Senior Vice President Huawei, in cadrul conferintei Provocari globale, colaborare la nivel mondial organizata de Uniunea Europeana la Bruxelles. “IP-ul pe care Huawei l-a dezvoltat ca urmare a participarii sale la initiativele europene de cercetare stiintifica va fi aplicat pentru inceput in Europa, cu scopul de a contribui la cresterea pozitiei de lider mondial a acesteia in ceea ce priveste stiinta si tehnologia.”

Chen Lifang a continuat: “Inca din primii ani, Huawei a pledat proactiv pentru o protectie puternica a drepturilor de proprietate intelectuala. Huawei este una dintre primele companii chineze care a semnat acorduri de licente cu o serie de organizatii din vestul Europei. In fiecare an, Huawei plateste aproximativ 300 milioane de dolari americani pentru drepturi de autor pentru a putea utiliza in mod legitim tehnologii brevetate din industrie. Huawei licentiaza, de asemenea, tehnologiile sale brevetate catre ale companii. De exemplu, recent, Huawei si Teletronic Spania au semnat un acord in ceea ce priveste licentele comerciale pentru brevete LTE. “

Huawei contribuie in mod continuu la dezvoltarea industriei din care face parte cu o serie de brevete inovatoare. In fiecare an, compania investeste peste 10% din veniturile sale in R&D – iar 10% din acestea pentru tehnologii de ultima generatie. Numai in 2012, Huawei a investit mai mult de 4,8 miliarde dolari americani in R&D. Iar din 2012, compania detine mai mult de 30 240 de brevete.

“Europa are o lunga istorie de inovatii stiintifice. Aproape toate sistemele stiintifice moderne au pornit, intr-un fel sau altul, din Europa. Europa este, de asemenea, continentul unde se gasesc unele cele mai bune sisteme de invatamânt si institute de cercetare stiintifica. Pentru Huawei mediul european deschis la nivelul cercetarii stiintifice si sistemul sau de comericializare sunt foarte atractive. Orizont 2020, initiativa Comisiei Europene promoveaza cercetarea stiintifica, prin politicile guvernamentale, atrage capabilitati de orice tip din intreaga lume, si promoveaza cooperarea dintre diferitele parti implicate. Aceasta initiativa a stabilit un punct de referinta la nivel global. Huawei se angajeaza sa contribuie la dezvoltarea acestor capabilitati inovatoare ale Europei si sa sustina initiativa Orizont 2020 “, a mai adaugat Chen Lifang.

Huawei coopereaza in mod activ cu o serie de companii si organizatii europene pentru dezvoltarea de tehnologii inovatoare, iar apoi aceste produse sunt utilizate prima data la nivel comercial in Europa. De exemplu, prin utilizarea solutiei sale SingleRAN LTE, Huawei a dezvoltat prima retea comerciala LTE din lume pentru TeliaSonera in 2009 si prima retea comerciala din lume LTE DD800 pentru Vodafone in 2011. Huawei a construit doua centre R&D in Europa si birouri R&D in 12 orase europene, care angajeaza acum peste 800 ingineri in cercetare si dezvoltare. In acest an, Huawei a deschis doua noi birouri R&D in Finlanda si Irlanda si are planuri de a dubla personalul specializat in R&D in Europa in urmatorii trei ani.

“In conformitate cu drepturile proprietatii intelectuale la nivel mondial, Huawei colaboreaza in mod proactiv cu alte companii. Ne opunem monopolurilor DPI deoarece acestea creeaza bariere la nivel de concurenta intre companii, care, la rândul lor, stopeaza dezvoltarea la nivelul intregii industrii. In final, consumatorii sunt cei care pierd.”

“Avem nevoie sa consolidam colaborarea si protectia pentru DPI, inclusiv mecanismele de plata pentru utilizarea acestora, pentru a reduce eventuale neântelegeri si pentru a promova inovatia si progresul tehnologic. Pentru a face acest lucru, companiile, institutele de cercetare, institutiile academice, autoritatile de reglementare, precum si alte entitati implicate ar trebui sa coopereze pentru a dezvolta un sistem unic de standarde in industrie, realizând astfel impreuna o platforma globala pentru inovatie. Huawei isi va folosi prezenta si influenta la nivel global pentru a promova colaborari inovatoare intre regiuni si in lume. “

Despre Huawei

Huawei este unul dintre liderii furnizorilor de solutii IT&C la nivel mondial. Datorita strategiei care plaseaza utilizatorii in centrul atentiei, dar si parteneriatelor strategice, am stabilit solutii optimizate care pun in valoare avantajele retelelor de telefonie, ale dispozitivelor mobile si ale tehnologiei cloud computing. Crearea solutiilor care aduc valoare maxima operatorilor de telefonie, companiilor si utilizatorilor este una dintre prioritatile noastre. Produsele si solutiile Huawei au fost implementate in peste 140 de tari si deservesc peste o treime din populatia lumii. Pentru mai multe detalii, vizitati Huawei online: www.huawei.com. Urmariti-ne pe Twitter: www.twitter.com/huaweipress si pe YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiPress.