evolio fun tab 7 inch - 3
Gadgeturi,  Video

Evolio Evotab Fun de 7 inch Review

evolio funt tab 7 inch cutie

Cu sprijinul celor de la Evolio am realizat un video review la tableta Evotab Fun de 7 inch, fiind cel mai recent produs lansat de o companie romaneasca, dar si un gadget care pare sa faca totul, de la divertisment si rulare de aplicatii sau convorbiri prin Skype, pana la ghidare GPS si furnizare de continut audio direct pe sistemul automobilului.

Evolio Evotab Fun 7 inch

Unboxing si accesorii

Cutia este putin cam mare pentru ceea ce ne-am asteptat sa gasim in ambalajul unei tablete cu ecran de 7 inch, dar se justifica dimensiunea, deoarece gasim o serie de accesorii din care enumeram : incarcatorul de priza, incarcator auto, un cablu de date micro USB si suportul auto pentru prinderea in parbriz, cand tableta este folosita pe rol de navigatie.

Design si finisaj

Inca de la primul contact putem spune ca Evolio a ales pentru Evotab Fun un design reusit. Colturile tabletei sunt acum usor tesite, ceea ce ii confera un aspect deosebit. Dimensiunile tabletei sunt: 195,5 x 120 x 9,5 mm, iar grosimea este de 9,5 mm, Evotab Fun reusind astfel sa intre cu succes in categoria tabletelor slim.

Ecranul de 7 inch al tabletei Evotab Fun are de jur imprejur o rama din plastic polisat, care da impresia de aluminiu. Pe partea frontala a tabletei intalnim un buton pentru home si o camera web de 2 MP, pentru apeluri video prin Skype si alte programe similare.

La baza tabletei sub butonul de home intalnim mufa de incarcare a tabletei, portul HDMI, portul mini USB, slotul de carduri microSD si jack-ul audio standard, de 3,5 mm.

Pe latura din dreapta a tabletei avem butoanelor fizice de control, butonul de Power, un orificiu pentru resetarea tabletei in caz de blocare, un buton escape si doua butoane dedicate volumului.

Partea din spate a tabletei este placuta la atingere fiind acoperita cu un cauciuc special asemanator celui folosit la generatia de top Neura, fiind rezistent la uzura si mareste ergonomia in utilizare, nepermitand device-ului sa alunece din mana. Tot aici intalnim si un singur difuzor.

Evolio Evotab Fun 7 inch

Caracteristici tehnice Tableta PC Evotab FUN

Procesor Boxchip A10 1GHz + chipset grafic Mali GPU 400 MHz
Memorie RAM RAM: 1 GB DDR3
Memorie stocare 8GB Flash
Memorie adițională Micro SD – pana la 32 GB
Sistem Operare Android 4.0.3 – Ice Cream Sandwich
Display 7 inch, 800 x 480 capacitiv multitouch
Camera Web 2 MP
Receptor GPS HighVision HV5820
Transmițător FM 88 MHz – 92 MHz
Connectivitate HDMI
Wi -Fi: 802.11 b/g/n
3G Ready: USB stick
Mini USB
Audio out: 3, 5 mm stereo audio jack
Micro SD
Difuzor 1 W
Baterie Li-Ion 3, 7 V/ 3000 mA
Format Video Full HD 1920 X 1080 MKV (h264), AVI, FLV, WMV, MP4
Format eBook PDF (DRM), Epub (DRM), TXT, HTML, FB2
Format Imagini Max. 8000 x 8000 JPG, BMP, GIF, PNG
Dimensiuni 195.5 x 120 x 9.5 mm
Greutate 300 gr

Benchmark

Evolio Evotab Fun nu reuseste sa impresioneze in testele benchmark.

Quadrant: 1499 puncte

AnTuTu:  3027 puncte

Nenamark 2:  32,5 fps

Vellamo: 837 puncte

Insa aceste benchmark-ri sunt importante doar pentru cei pasionati de cifre comparative, insa pentru noi cel mai mult conteaza experienta pe care o ofera tableta, aceasta fiind una placuta.

Evolio-Evotab-Fun

Ecranul

Evolio Evotab Fun are un display capacitiv multitouch de 7 inch, cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli, avand un multitouch in cinci puncte.

Tableta Evotab-ul poate reda continut video full HD, 1920 x 1080p. Calitatea ecranului este foarte buna doar in momentul in care folosesti tableta intr-un unghi direct de vizionare, insa daca schimbam unghiul pierdem din calitatea imaginii, insa in limite acceptabile.

Problema poate fi rezolvata in momentul in care setezi luminozitatea ecranului la maxim sacrificand astfel, autonomia bateriei. Ecranul Evotab Fun ne-a ridicat o problema, de aceasta data ceva mai serioasa: o deficienta a touchscreen-ului.

Nu vrem sa fim intelesi gresit, dar touchscreen-ul tabletei testate de noi are cateva puncte “moarte” care nu reactioneaza la atingerea cu degetul sau reactioneaza activand alte puncte de pe ecran. La fel se intampla si cand deschidem browserul de internet, observam ca ecranul intepeneste si raspunde cu intaziere cateodata.

De asemenea, punctele deficitare de pe ecran raman fixe, oricum am intors tableta, punctele respective, identificate au refuzat sa raspunda la atingere. Ma gandesc ca acesta problema poate sa fie punctuala la tableta prezentata de noi.

Software preinstalat

Evolio Evotab Fun vine cu o serie de aplicatii utile preinstalate. Totodata tableta ofera posibilitatea de a citi cateva carti deja stocate pe tableta si care spot fi accesate cu aplicatia EvoBook.

Alte titluri pot fi descarcate gratuit sau achizitionate din magazinul online de carte al Evolio, accesibil prin intermediul aplicatiei amintite, din meniul “Magazin”.

FM Transmiter este o alta aplicatie foarte interesanta si utila. Aplicatia permite asculatrea fisierele audio stocate in memoria tabletei direct pe radio-ul masinii.

GPS
Evotab fun are incorporat un receptor GPS care transforma tableta intr-un sistem de navigatie, fara sa fie necesara o conexiune la internet. Am fost placut surprinsi sa gasim in cutie toate accesoriile necesare unui sistem de navigatie complet – suport parbriz, incarcator masina, incarcator priza, cablu date USB – Mini USB.

Pentru a folosi GPS-ul trebuie instalate hartile cu aplicatia” Mireo dont panic”. Noi am testato si functioneaza foarte bine.

Experienta in utilizare

Evotab Fun este o tableta interesanta care impresioneaza prin numarul mare de functii si accesorii incluse in pachet si prin calitatea materialelor folosite la realizarea ei.

Autonomie

Bateria Evotab a cedat destul de greu testelor noastre. Tableta s-a inchis dupa aproape 5 ore de utilizare intensa, cu Wi-fi-ul, GPS-ul, accelerometrul pornit si cu luminozitatea ecranului setata la aproximativ 75%.

Plus

• Design si finisaje placute, alaturi de folosirea unor materiale de calitate.
• Pachet comercial (accesorii incluse) foarte bogat.
• Conectivitate completa
• Android Ice Cream Sandwich – 4.0.3
• GPU Mali 400 (4 nuclee)
• Posibilitatea de utilizare a unui stick 3G cu ajutorul unui adaptor dedicat.
• Functii GPS si FM Transmiter
• Garantia de 5 ani
• Pret competitiv

Minus

• Nu amintim la minusuri despre problema touch screen-ului, deoarece credem ca problema este una punctuala, nu la nivelul gamei.
• Butoanele fizice ale tabletei sunt foarte mici si greu de utilizat.

Pret si disponibilitate

Evolio Evotab Fun este disponibila pe piata la un pret de 629 lei, modelul cu harta Romaniei deja preinstalata costa 649 RON, iar cel cu harta completa a Europei 799 RON.

Concluzie:

Evotab Fun este prima tableta dintr-o noua generatie care vrea sa faca mai mult decat o tableta normala prin functiile de GPS (full) si FM Transmiter devenind astfel un Travel & Fun complet, un companion bun, atat in vacanta cat si acasa.

Multumim celor de la Evolio pentru punerea la dispozitie a tabletei pentru realizarea acestui material video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3EmGMjQeMhA[/youtube]